VIDEO Proiecție specială „Domestic” la NCRR, în prezența echipei filmului
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-proiectie-speciala-domestic-la-ncrr-in-prezenta-echipei-filmului/

Echipa filmului „Domestic” se va întâlni cu spectatorii din Bucureşti miercuri, 10 aprilie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din cadrul Muzeului Naţional al Țăranului Român, după proiecţia programată la ora 21.15.

Un articol de Andrada Văsii|10 aprilie 2013

Echipa filmului „Domestic” se va întâlni cu spectatorii din București miercuri, 10 aprilie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român, după proiecția programată la ora 21.15.

Regizorul Adrian Sitaru, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan și actorii Clara Vodă, Ioana Flora și Gheorghe Ifrim vor povesti întâmplări din culisele aceste producții în care s-au întâlnit actori cu experiență, copii și cinci personaje necuvântătoare: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.

9000 de spectatori

Amuzantă și pe alocuri crudă, comedia „Domestic” a fost savurată de aproape 9000 de spectatori și continuă să ruleze până joi, inclusiv, în cinematografele din București (Grand Cinema Digiplex, Cinema City AFI, Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, NCRR, Elvira Popescu, Union, Cinema Patria Caffe 3D), Arad (Cinema City Atrium), Cluj (Cinema City), Ploiești (Cinema City), Oradea (Cinema Cortina), Vaslui (EuroCinema Silver Mall).

Pe 11 aprilie, „Domestic” va avea două proiecții speciale la Suceava, la Auditoriumul „Joseph Smith” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, de la 18.00 și 20.00. În aceeași sală, va rula și pe 12 și 13 aprilie. Începând de joi, filmul va fi proiectat și la Cinema Unirea din Botoșani, iar de vineri, 12 aprilie, și la Cityplex Brașov și Constanța.

În premieră și în afara țării

În premieră, filmul „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, poate fi văzut și de spectatorii din afara țării, în FullHD, simultan cu lansarea în cinematografele din România, pe www.webkino.ro.  Costul unui „bilet” electronic, cu toate taxele incluse, este de 5 dolari. Plata poate fi efectuată cu cardul sau prin serviciul PayPal. Sistemul este disponibil și pe telefon mobil și tabletă, dacă posesorii au instalată aplicația Vimeo.

Cu un imaginar minunat, dar şi dureros de real, „Domestic” este povestea copiilor, adulţilor şi a animalelor care convieţuiesc sperând la o viaţă mai bună. Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).

Adrian Sitaru a mai regizat lungmetrajele „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), ambele premiate în numeroase festivaluri.

Info:

Informații suplimentare, un dosar de presă și orarul proiecțiilor, pe www.domesticthemovie.ro.

Fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie.

Foto credit: Cos Aelenei

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.

20
/04
/21

Filme selecționate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut - Cannes, Veneția și San Sebastián - dar și noutăți absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediție.

19
/04
/21

87 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2020, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care aduce anual în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești.

16
/04
/21

Competiția ediției de anul acesta a festivalului One World România, care se va desfășura fizic la București între 21 și 30 mai, și online între 31 mai și 6 iunie, cuprinde cele mai incitante 9 filme din selecția de anul acesta, ce vor fi evaluate de două jurii: unul format din profesioniști din industria internațională de film, și celălalt din liceeni din toată țara. Premiul Juriului Internațional este în valoare de 1000 euro și va fi oferit regizorului câștigător cu sprijinul Institutului Cultural Român.

13
/04
/21

Editura Trei, Târgul de Cariere și Cărturești vă invită joi, 15 aprilie, la ora 19.00, la evenimentul de lansare volumului „Învățăm împărtășind”, coordonat de Gabriela Hum. Vor vorbi: Călin Grigorovici, Răzvan Goga, Zamfira Stan, Mónika Pál și Gabriela Hum Moderator: Victor Popescu Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook Cărturești, Târgul de […]

13
/04
/21

CRONICĂ DE FILM E ceva ciudat în legătură cu „Another Round” („Încă un rând, 2020), noul film multipremiat al danezului Thomas Vinterberg. Îi simţi lucrătura la fiecare pas, mai ales pe scenariu, dar până la final, cu ajutorul unui moment muzical salvator şi al jocului mereu la înălţime al lui Mads Mikkelsen, reuşeşte să înfrângă o eventuală rezistenţă.

06
/04
/21

Ce destin! Să te naşti la începutul secolului 20, să fii unul din pionerii documentarului din România, dar şi al dezvoltării instituţionale a cinematografiei, să faci filme în două regimuri autoritare şi în timpul unui război şi să mori la aproape 100 de ani. Regizorul Paul Călinescu poate fi descoperit prin 12 documentare de scurtmetraj disponibile online, gratuit, în cadrul Cineclubului One World Romania.