FITS 2017: ”Incursiune în abis”, lumea fabuloasă a adâncurilor pe străzile Sibiului
https://www.ziarulmetropolis.ro/fits-2017-incursiune-in-abis-lumea-fabuloasa-a-adancurilor-pe-strazile-sibiului/

Ritmuri şi vibraţii psihedelice, ca într-o halucinaţie lină de lumini fosforescente şi mişcări ondulate. Ca în abisul oceanelor, în acea lume fantastică pe care o ştim prea bine din basmele copilăriei şi cele ale poveştilor moderne.

Un articol de Cristina Enescu|13 Iunie 2017

Ființe nepământene, oceanice, dimprejurul tronului lui Poseidon probabil, liberi de limitările gravitației prin salturi ample, pești plutitori ca într-un vis fluid, line, fără limite și constrângeri, cai (de mare, desigur) emanând o lumină de început de lume, blânzi în statura lor uriașă – și meduzele, superbele, uriașele, zânaticele meduze, cărnoase în substanța lor aproape imaterială, cu tentacule fosforescente care mângâiau spectatorii, plete ondulatoare după care se întindeau mâini curioase.

Spectacolul stradal ”Incursiune în abis” a companiei franceze Remue Ménage a fost una dintre cele mai fascinante experiențe teatrale din cadrul FITS – în sensul originar, de magie aruncată asupra publicului. Imposibil să îți iei ochii de la luminile incandescente și totuși reci, oceanice ale uriașelor animale din abis, precum și de la dansul puternic, săltăreț, acaparant al Diavolilor de Mare pe picioroange dimprejurul maiestuosului cal de mare. Ritmul tobelor taiko (un tip de tobe japoneze foarte vechi, cu origini mitologice în folclorul asiatic, acrobațiile impresionante, efecte pirotehnice, costume emanând o lumină electrică și electrizantă, muzică și un univers de adânc de lume și de imaginație. O în-cânt-are pentru priviri, auz și sufletul mereu doritor de povești din lumi fantastice. Structuri mecanice, costume și decoruri luminiscente și o creativitate a creării personajelor și a coregrafiilor absolut impresionante.

Mai multe informații despre spectacolele fascinante ale acestei companii găsiți aici.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

09
/04
/19

Documentarul „Pavarotti: Genius Is Forever”, realizat de cineastul Ron Howard (Oscar pentru „A Beautiful Mind”), va fi lansat în cinematografe pe 7 iunie. Trailerul oficial, lansat astăzi (marţi), prezintă scurte secvențe din interviuri, înregistrări din concerte şi imagini din arhiva familiei.

08
/04
/19

Ați ascultat vreodată un concert de harpă ? Vă place muzica inspirată de ritmurile pline de ”foc” ale Spaniei și ale Americii Latine? Pentru ambele întrebări răspunsul se află într-un concert de neratat pe care îl propune vineri, 12 aprilie (19.00), la Sala Radio, Orchestra Națională Radio și doi invitați speciali: MARIA BÎLDEA – care a fost aplaudată timp de peste 20 de ani alături de Orchestra Națională a Radioteleviziunii din Grecia și dirijorul grec ANASTASIOS SYMEONIDIS, director artistic al aceluiași ansamblu.

08
/04
/19

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Vasily Medvedev și Stanislav Fečo, decorul, costumele și light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

05
/04
/19

"Ei râd de mine pentru că sunt diferit. Eu râd de ei pentru că sunt toţi la fel."- Kurt Cobain, de la a cărui moarte se împlinesc, astăzi, 25 de ani.  Deși a trăit dor 27 de ani, Cobain a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ.

04
/04
/19

Festivalul Internațional George Enescu și Muzeul Municipiului București (MMB) anunță lansarea parteneriatului care are ca principal obiectiv să extindă interacțiunea dintreFestival șioraș și să diversifice experiența festivalieră pentru publicul festivalului și cel bucureștean, deopotrivă.

03
/04
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 3 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

Page 1 of 13012345...102030...Last »