FITS 2017: ”Incursiune în abis”, lumea fabuloasă a adâncurilor pe străzile Sibiului
https://www.ziarulmetropolis.ro/fits-2017-incursiune-in-abis-lumea-fabuloasa-a-adancurilor-pe-strazile-sibiului/

Ritmuri şi vibraţii psihedelice, ca într-o halucinaţie lină de lumini fosforescente şi mişcări ondulate. Ca în abisul oceanelor, în acea lume fantastică pe care o ştim prea bine din basmele copilăriei şi cele ale poveştilor moderne.

Un articol de Cristina Enescu|13 Iunie 2017

Ființe nepământene, oceanice, dimprejurul tronului lui Poseidon probabil, liberi de limitările gravitației prin salturi ample, pești plutitori ca într-un vis fluid, line, fără limite și constrângeri, cai (de mare, desigur) emanând o lumină de început de lume, blânzi în statura lor uriașă – și meduzele, superbele, uriașele, zânaticele meduze, cărnoase în substanța lor aproape imaterială, cu tentacule fosforescente care mângâiau spectatorii, plete ondulatoare după care se întindeau mâini curioase.

Spectacolul stradal ”Incursiune în abis” a companiei franceze Remue Ménage a fost una dintre cele mai fascinante experiențe teatrale din cadrul FITS – în sensul originar, de magie aruncată asupra publicului. Imposibil să îți iei ochii de la luminile incandescente și totuși reci, oceanice ale uriașelor animale din abis, precum și de la dansul puternic, săltăreț, acaparant al Diavolilor de Mare pe picioroange dimprejurul maiestuosului cal de mare. Ritmul tobelor taiko (un tip de tobe japoneze foarte vechi, cu origini mitologice în folclorul asiatic, acrobațiile impresionante, efecte pirotehnice, costume emanând o lumină electrică și electrizantă, muzică și un univers de adânc de lume și de imaginație. O în-cânt-are pentru priviri, auz și sufletul mereu doritor de povești din lumi fantastice. Structuri mecanice, costume și decoruri luminiscente și o creativitate a creării personajelor și a coregrafiilor absolut impresionante.

Mai multe informații despre spectacolele fascinante ale acestei companii găsiți aici.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

28
/11
/18

"Cade zăpada, / Tu nu vei veni în seara asta / Cade zăpada / Şi inima mea se îmbracă în negru, / Acest cortegiu mătăsos, / Cu totul în lacrimi albe / Pasărea pe creangă / Jeleşte farmecul. (...)". "Tombe la neige", unul din marile succese ale lui Salvatore Adamo, a fost un mare hit în Franța anului 1963.

Page 1 of 12512345...102030...Last »