VIDEO Roger Waters aduce la Bucureşti „cel mai bun show făcut vreodată“ – „The Wall“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-roger-waters-aduce-la-bucuresti-cel-mai-bun-show-facut-vreodata-the-wall/

Roger Waters vine la Bucureşti pe 28 august, pentru a aduce ,,cel mai bun show făcut vreodată. punct”, ,,The Wall”, un eveniment care implică o desfăşurare de forţe remarcabilă, ce include o scenă de 150 de metri lungime şi proiecţii impresionante.

Un articol de Andrada Văsii|5 august 2013

Roger Waters vine la Bucureşti pe 28 august, pentru a aduce „cel mai bun show făcut vreodată. punct“, „The Wall“, un eveniment care implică o desfăşurare de forţe remarcabilă, ce include o scenă de 150 de metri lungime şi proiecţii impresionante.

Show-ul reprezintă punerea în scenă, integral, a celebrului album „The Wall“ al trupei Pink Floyd, întregul eveniment bucurându-se de o producţie colosală, ale cărei cifre depăşesc cu uşurinţă orice alt record stabilit până în prezent pe piaţa de concerte din România.

Dacă show-ul „The Wall” reprezintă cel mai aşteptat concert pentru fanii Pink Floyd, evenimentul este totodată un „must see” şi pentru iubitorii de muzică live în general, spectacolul în sine fiind una dintre cele mai aclamate producţii ale genului, la nivel mondial.

„Cel mai bun show făcut vreodată. Punct“, scriau jurnaliştii de la New York Post, în timp ce Philadelphia Inquirer titra: „ «The Wall» live este pur si simplu un show perfect! Fiecare om ar trebui să vadă, măcar o dată în viaţă, o asemenea producţie!“.

Peste 200.000 de spectatori

Începând de la dimensiunile impunătoare ale scenei, construită sub forma unui zid de 150 metri lungime ce serveşte totodată drept ecran pentru proiecţii video impresionante, continuând cu jocuri de lumini şi efecte pirotehnice neaşteptate şi terminând cu elemente scenografice uluitoare, întregul spectacol reprezintă o fascinantă incursiune în lumea lui Pink, personajul central al albumului „The Wall“.

Devenit un adevărat fenomen, albumul lansat în 1979 a fost pus în scenă prima dată un an mai târziu, în cadrul turneului cu acelaşi titlu, bucurându-se încă de la început de o scenografie extrem de elaborată.

După destrămarea trupei, Roger Waters a fost singurul care a reeditat întregul spectacol, de aceasta dată în Germania, pe 21 iulie 1990, ca formă de sărbătorire a căderii zidului din Berlin, în faţa unui public record: peste 200.000 de spectatori.

Turneu mondial

Trecerea timpului şi minunile tehnologiei moderne i-au permis lui Roger Waters să dezvolte tot mai mult conceptul spectacolului astfel că, în 2010, la 20 de ani de la ultima interpretare live a albumului, acesta a demarat un nou turneu mondial care-şi propunea să readucă în faţa fanilor celebrul „zid”.

De această dată însă, întreaga producţie era mult mai spectaculoasă, fiind un conglomerat de elemente artistice nemaîntâlnite în cadrul unei săli de spectacol, componenta multi-dimensională a show-ului devenind practic punctul definitoriu al noului „The Wall“.

Turneul a avut un succes impresionant, astfel că Roger Waters a regândit întregul set-up al concertului special pentru spaţiile în aer liber, pregătindu-se de un nou turneu mondial în cadrul căruia, anul acesta, a fost inclusă şi România, notează Mediafax.

Noua structură a scenei, de două ori mai mare decât cea gândită pentru evenimentele indoor, permite amplasarea a numeroase instalaţii pirotehnice, precum şi o serie de elemente de butaforie impresionante, un număr mare mascote construite la dimensiuni uriaşe făcând parte din scenografia show-ului.

Întregul zid va fi mai mare decât lungimea unui teren de fotbal, făcându-l imposibil de asamblat în cadrul oricărui alt loc de evenimente în aer liber din România, Piaţa Constituţiei fiind singura ce poate găzdui o astfel de producţie.

Info:

Cei care nu vor să rateze şansa de a vedea cel mai spectaculos concert organizat vreodată în România îşi mai pot achiziţiona bilete de pe www.myticket.ro, precum şi din reţeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului, la preţuri cuprinse între 135 şi 950 de lei.

Foto credit: Fabian Stürtz (Facebook)

31
/03
/17

Duminică, 9 aprilie 2017, de la ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Român găzduiește Concertul Extraordinar de Paști, susținut de Corul Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol.

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

14
/03
/17

Celebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicație Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti și Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri, 17 martie 2017, în compania Orchestrei Naționale Radio.

13
/03
/17

Cu ocazia aniversării de 20 ani, Radio România Muzical organizează, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, un recital susținut de pianista Luiza Borac, joi, 23 martie, de la ora 19.00. Recitalul este dedicat Centenarului Dinu Lipatti, în 19 martie împlinindu-se 100 ani de la nașterea acestui pianist-simbol pentru cultura românească, în același timp, și un compozitor inspirat.