VIDEO Steve Vai forțează frontierele cunoașterii împreună cu un tânăr cercetător român
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-steve-vai-forteaza-frontierele-cunoasterii-impreuna-cu-un-tanar-cercetator-roman/

Steve Vai s-a întâlnit cu Dragoş Brătăşanu în perioada în care s-a aflat în România pentru repetiţiile cu Evolution Tempo Orchestra, în pregătirea turneului European care se va încheia pe 25 iunie cu un concert la Arenele Romane din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|12 iunie 2013

Steve Vai s-a întâlnit cu Dragoș Brătășanu în perioada în care s-a aflat în România pentru repetițiile cu Evolution Tempo Orchestra, în pregătirea turneului European care a început pe 6 iunie și care se va încheia pe 25 iunie cu un concert la Arenele Romane din București.

Steve și Dragos au petrecut două ore discutând despre puterea minții și a inimii de a crea lumea în care trăim și despre cum putem învăța să ne controlăm mintea astfel încât aceasta să devină o „unealtă cu care putem construi ce vrem, în loc să fie un lanț în care să fim legați.“ Indiferent de calea pe care o alegem în viață, cel mai important lucru este să pășim în direcția scopului nostru, în direcția a ceea ce vine din interior și ne provoacă bucurie clipă de clipă.

Rolurile se schimbă. Steve Vai, jurnalistul

Fascinat de povestea lui Dragoș, la finalul propriului interviu, Steve a preluat poziția de intervievator și l-a rugat pe acesta să-i impărtășească, pe scurt, cum a aplicat lecțiile învățate pentru a călători în trei expediții. La numai 25 de ani, acesta a plecat în Antarctica, apoi în Svalbard, pe insula de lângă Polul Nord, iar la 26 de ani a devenit inginerul primei misiuni românești la o bază de cercetare marțiană în deșertul din Utah.

Dragoș i-a povestit lui Steve drumul parcurs pentru a ajunge în Antarctica, unde a fost invitat apoi să țină o prezentare despre schimbările climatice. Din sudul Argentinei a zburat apoi la Polul Nord unde a petrecut două săptămâni în noaptea polară. La finalul acestor expediții a publicat două articole în National Geographic.

Interviul pe care l-am acordat pentru The New Frontier of Success Intelligence este genul de proiect în care îmi place cel mai mult să fiu implicat. Suntem în mijlocul unei transformări mondiale care are loc la nivelul propriei noastre conștiințe ca specie și a abilităților noastre de a realiza lucruri pozitive și creative iar acest proiect are potențialul de a inspira în această direcție.

Steve Vai,

artist

Dragoș Brătășanu dezvăluie la rândul său câteva amănunte: „Chiar dacă pentru moment nu putem face public interviul, vă putem spune că cea mai importantă lecție învățată de la Steve a fost aceasta: succesul înseamnă urmărirea și îndeplinirea propriului scop în viață, ceea ce vine din interior, din noi. Dacă faci în fiecare moment ceea ce iți place, dacă te poți arunca cu bucurie, cu tot sufletul în ceea ce faci, îți atingi scopul clipă de clipă. Teama de eșec trebuie reanalizată în mintea noastră astfel încât să ne ofere suport, susținere și noi informații în loc să ne împiedice să perseverăm și să ne distrugă visul. Un eșec devine un eșec doar dacă în mintea noastră îl acceptăm ca atare. Un eșec devine un succes dacă îl privim ca pe o nouă etapă, o nouă treaptă care ne duce mai sus, mai aproape de scopul dorit, indiferent care ar fi acesta.”

Nume de succes

Alte personalități care apar în film sunt: Peter Diamandis – Președinte & CEO X-PRIZE Foundation, Gregg Braden – New York Times Bestselling Author, Dr. Ed Hoffman – NASA Directorul Academiei de Leadership a NASA, Dr. Scott Hubbard – Profesor la Stanford University, Dr. Charles Pellerin – Directorul NASA care a condus echipa ce a construit telescopul Hubble, Dr. Thomas Reiter – Director Agenția Spațială Europeană, Howard Martin – Vice Președinte al HeartMath, Robert Richards – Fondator al International Space University, Dr. Johann Wörner – Președinte DLR German Aerospace Center, Dr. Walter Scott – Fondator, CTO DigitalGlobe, Dr. Chiaki Mukai – Director, Japan Aerospace Exploration Agency, Dr. Dumitru Prunariu, singurul Cosmonaut Român.

Foto credit: Star Management

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.

02
/06
/21

Sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 18:30, Gala Aniversară „Ruxandra Donose 30” va ajunge pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, într-un eveniment extraordinar menit să celebreze cei 30 de ani de activitate artistică ai celebrei mezzosoprane. La pupitrul Orchestrei Operei Naționale București se va afla Tiberiu Soare, conceptul regizoral fiind semnat de Paula Stoica.

02
/06
/21

În seara zilei de duminică, 6 iunie, la ora 19, flautista Miruna Didu, violonista Corina Mitroi, violista Iulia Goiana și violoncelistul Eugen Bogdan Popa, toți instrumentiști din Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București, propun iubitorilor muzicii de cameră un program integral Mozart.

31
/05
/21

După câteva luni în care, din motive pandemice, toate evenimentele stagiunii au fost transmise live de la Sala Radio – pe calea undelor sau online – publicul va reveni fizic în sală! Primul concert în care spectatorii se vor bucura de reîntâlnirea „vie” cu muzica și, reciproc, artiștii vor retrăi emoția interacțiunii cu publicul, se va derula vineri, 4 iunie (ora 19.00).