VIDEO Tom Hanks va juca în adaptarea cinematografică a romanului „Inferno“ de Dan Brown
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-tom-hanks-va-juca-in-adaptarea-cinematografica-a-romanului-inferno-de-dan-brown/

Actorul american Tom Hanks va interpreta din nou rolul profesorului Robert Langdon, în adaptarea cinematografică a romanului „Inferno“, de Dan Brown, care va fi regizată de Ron Howard.

Un articol de Andrada Văsii|18 iulie 2013

Actorul american Tom Hanks va interpreta din nou rolul profesorului Robert Langdon, în adaptarea cinematografică a romanului „Inferno“, de Dan Brown, care va fi regizată de Ron Howard.

Tom Hanks a interpretat rolul principal în ecranizările a două dintre romanele scrise de Dan Brown, „Codul lui Da Vinci” şi „Îngeri şi Demoni”, ambele regizate de Ron Howard. Noul film, „Inferno”, va fi produs de studiourile Sony şi va fi lansat pe 18 decembrie 2015.

Un regizor care nu a dorit să regizeze

„Inferno”, publicat în luna mai, este cel de-al patrulea roman scris de Dan Brown care îl are ca protagonist pe Robert Langdon, un profesor de la Harvard care dovedeşte mult fler şi curaj în investigaţiile sale istorice. Cartea va apărea în luna august şi în româneşte, la Editura Rao.

Fanii acestei francize de succes se aşteptau ca Tom Hanks să joace acest rol şi în adaptarea cinematografică a celui de-al treilea roman din serie, „The Lost Symbol”, însă, după ce Ron Howard a anunţat că nu doreşte să regizeze acest film, proiectul a intrat „pe linie moartă“.

În schimb, Tom Hanks şi Ron Howard au acceptat să se implice în proiectul cinematografic „Inferno”. Scenariul filmului va fi scris de David Koepp, scenaristul care a adaptat pentru marele ecran „Îngeri şi demoni”.

Profesorul investighează în Europa

Romanul „Inferno” prezintă noile aventuri ale personajului Robert Langdon, celebrul profesor de la Harvard, prins în mijlocul unei investigaţii întortocheate în inima Europei. Acesta este atras într-o lume preocupată de una dintre cele mai misterioase şi trainice opere literare. Romanul descrie evenimente petrecute în Florenţa secolului al XIV-lea şi are la bază „Infernul”, partea poetică din „Divina Comedie”, scrisă de Dante Alighieri între 1307 şi 1321.

Adaptarea cinematografică din 2006 a romanului „Codul lui Da Vinci” şi versiunea pentru marele ecran, din 2009, a romanului „Îngeri şi Demoni” – ambele scrise de Dan Brown – au generat încasări de peste 1,24 miliarde de dolari pe plan mondial, ambele fiind realizate de studiourile Sony Pictures.

Foto credit: Cinemagia

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.

28
/04
/23

La invitaţia Cinematecii din Oslo, care va găzdui în perioada 5-14 mai un festival al filmului românesc, ce include şi o retrospectivă dedicată regizorului Cristian Mungiu, am scris un scurt text despre cum arată cinematografia română în prezent.