VIDEO Tom Jones revine în România cu un nou concert
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-tom-jones-revine-in-romania-cu-un-nou-concert/

Cântăreţul britanic Tom Jones revine în România, unde va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 1 noiembrie.

Un articol de Andrada Văsii|15 august 2013

Cântăreţul britanic Tom Jones revine în România, unde va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 1 noiembrie.

În 2011, la cei 71 de ani, Tom Jones a reuşit să umple Sala Palatului, demonstrând încă o dată că talentul nu are vârstă. Tom Jones se întoarce în Bucureşti, într-un show deosebit, pentru a încânta audienţa cu marile sale hituri, precum „Delilah”, „Mama told me not to come”, „What’s New Pussycat”, „It’s Not Unusual”, „Thunderball”, „She’s a lady”, „Burning Hell”, „Tower of Song” şi „Hit or Miss”.

În cariera sa de 46 de ani, Tom Jones a avut un impact puternic asupra stilurilor muzicale pop, soul şi rhythm & blues.

Thomas Jones Woodward s-a născut în Pontypridd, South Wales, Marea Britanie, pe 7 iunie 1940, tatăl său lucrând în minele de cărbuni din Valea Rhondda. După ce a renunţat la şcoală, la vârsta de 15 ani, a avut diverse locuri de muncă şi a cântat în cluburi de noapte. S-a căsătorit la vârsta de 17 ani.
Cinci milioane de exemplare

Deşi Tom Jones este celebru pentru hituri precum „It’s Not Unusual”, „Kiss”, „Delilah”, „What’s New Pussycat”, „I’ll Never Fall In Love Again” şi „If I Only Knew”, el este în primul rând un artist cu un suflet pentru rhythm & blues. Albumul său din 1999 „Reloaded” a avut cele mai mari de vânzări – 5 milioane de exemplare – din cariera sa de 35 de ani.

Organizatorii concertului de la Bucureşti, pentru care accesul publicului este permis de la ora 19.00, sunt Marcel Avram, East European Events şi D&D East Entertainment.

Biletele au fost puse în vânzare miercuri, la ora 10.00, şi sunt disponibile în reţeaua Eventim – magazinele Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas şi online, pe www.eventim.ro. Preţurile biletelor variază în funcţie de categorie, astfel: VIP exclusive – 790 de lei; VIP – 490 de lei; categoria I – 290 de lei; categoria a II-a – 250 de lei; categoria a III-a – 200 de lei.

Foto credit: Tom Jones (Facebook)

01
/06
/18

Concursul internațional“George Enescu” a lansat proiectul“Ce auzim când ascultăm muzică?”. Acesta își propune să descifreze într-un format destins, actual și interactiv câteva elemente din arta interpretării muzicii, în pregătirea întâlnirii cu cei 270 de tineri muzicieni, din 39 țări, care au trecut de etapa de preselecție în cadrul Concursului „George Enescu” 2018 și care își vor demonstra talentul pe scenă, la București, în perioada 1-23 septembrie a acestui an.

31
/05
/18

Seria de concerte SoNoRo Conac ajunge la finalul lunii (31 mai), în Republica Moldova, la Castelul Mimi, un important monument arhitectonic și centru viticol, înființat de Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, până la Unirea din 1918, şi apoi director al Băncii Naţionale Române.

30
/05
/18

Opera Națională București dedică ziua de vineri, 1 iunie, copiilor. Ziua va începe cu un spectacol în foaier, de la ora 11:00, „Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia Andei Tabacaru și va conntinua de la ora 17:00, pe scena mare a Operei Naționale București, cu reprezentația „Albă ca zăpada si cei șapte pitici”, pe muzica lui Cornel Trăilescu.

28
/05
/18

Strada Mătăsari este cunoscută în capitală ca fiind strada unde prostituatele ieșeau „la lucru” pe înserat. Ideea festivalului Femei pe Mătăsari, fondat de Iulian Văcărean, a fost să facă această stradă cunoscută pentru lucruri mult mai pozitive, să invite femei și bărbați, organizații, să-și prezinte ideile și să le dea oamenilor ceva creativ în schimbul unei imagini de „strada unde totul este pierdut”.

28
/05
/18

În 2016, dirijorul britanic LEO  HUSSAIN debuta pe prestigioasa scenă a Operei Regale din Londra (Royal Opera House - Covent Garden) cu Oedipe de George Enescu, conducerea sa muzicală primind aprecierea unanimă a publicului și a criticii.  Vineri, 1 iunie (de la ora 19.00),dirijorul britanic va aduce în fața publicului bucureștean Simfonia în mi bemol major, în interpretarea Orchestrei Naționale Radio.

28
/05
/18

Între 31 mai și 3 iunie 2018, clubul de jazz Green Hours, aflat în al 24-lea an de activitate neîntreruptă, organizează ediția a 10-a, aniversară, a Green Hours JAZZ Fest. Eveniment eminamente cultural, GHJFest este primul - și încă singurul - festival de club din România.

25
/05
/18

Angela Gheorghiu, celebră cântăreață de operă a timpului nostru, vine la Festivalul Internațional de Film  Transilvania, ca invitată de onoare a celei de-a 17-a ediții. Vineri, pe 1 iunie, de la ora 19:00, Opera Națională Română Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment unic, în cadrul căruia Angela Gheorghiu va interpreta cîteva arii în fața publicului clujean, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici. Momentul va fi urmatde proiecția filmului Tosca (r. Benoît Jacquot) în care soprana joacă rolul titular.

24
/05
/18

Vineri, 1 iunie (de la ora 11.00), de Ziua Internaţională a Copilului, părinții melomani sunt așteptați împreună cu cei mici la Sala Radio, la un concert educativ. Copiii se vor putea bucura de un repertoriu antrenant și accesibil, de la Mica serenadă a lui Mozart sau fragmente din Anotimpurile lui Vivaldi, până la partituri din musical-uri celebre ca Mary Poppins, Sunetul Muzicii sau Veronica.