Vineri începe Mozaic Jazz Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/vineri-incepe-mozaic-jazz-festival/

Între 13 şi 15 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui a doua ediţie a celui mai „cool” festival de jazz din Sibiu, Mozaic Jazz Festival. Poziţionat deja ca un eveniment cultural de cea mai înaltă calitate, festivalul va aduce pe aceeaşi scenă şase trupe, dintre care trei în premieră pentru România.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2015

Publicul îi va putea vedea şi asculta la Sibiu pe unii dintre cei mai creativi şi talentaţi artişti ai momentului: Ambrose Akinmusire Quartet (UŞA), Miroslav Vitouš & Emil Viklicky (Cehia), Jaga Jazzist (Norvegia), Tigran Hamasyan Trio (Armenia), Bálazs Bágyi New Quartet (Ungaria) şi The Ploctones (Olanda).

Programul Festivalului:

Vineri 13 noiembrie, ora 19:00- Ambrose Akinmusire Quartet (USA)
Trompetistul american este câştigător al premiului Thelonious Monk Internaţional Jazz Competition, acordat de un juriu din care au făcut parte Quincy Jones şi Roy Hargrove. A cântat cu Joshua Redman și Esperanza Spalding şi este considerat unul dintre cei mai subtili şi rafinaţi trompetişti ce poate fi văzut pe scenele lumii în acest moment.

Vineri 13 noiembrie, ora 21:00- Miroslav Vitouš &Emil Viklicky (Cehia)

Fondator al prolificului grup Weather Report, Miroslav Vitouš  este unul dintre cei mai cunoscuţi contrabasişti de jazz. În cei 50 de ani de carieră a împărţit scena şi studiourile de înregistrări cu Miles Davis, Chick Corea, Wayne Shorter sau Jan Garbarek.
Pianistul şi compozitorul Emil Viklicky este deţinătorul a numeroase premii muzicale internaţionale, compune pentru film, este interesat de jazzul contemporan şi muzica clasică şi apare pe nu mai puţin de 30 de albume.
Duo-ul va prezenta în cadrul festivalului un program  inspirat de cântece tradiţionale din Cehia şi Moravia, dar şi piese ale cunoscutului compozitor  L. Janáček.

Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 19:00 – Jaga Jazzist (Norvegia)

‘’Show-urile noastre sunt intense, atât vizual cât şi sonic, cu o scenă plină cu 35 de instrumente şi 8 oameni făcând ce ştiu să facă mai bine pentru ca seara să fie una memorabilă. Ne distrăm pe cinste la concerte şi cântăm cu o mare plăcere’’. (Jaga Jazzist)

Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 21:15 – Tigran Hamasyan Trio (Armenia)
Poate cel mai nonconformist pianist contemporan, Tigran Hamasyan va prezenta în cadrul festivalului noul album al Trio-ului sau, Mockroot. Un material care debordează de energie şi în care elementele de jazz, dubstep, rock sau muzică electronică surprind şi sparg tiparele cu care ne-am obişnuit.

Duminică, 15 noiembrie , ora 19:00 – Bálazs Bágyi New Quartet (Ungaria)

Baterist, compozitor şi profesor, Bálazs Bágyi este unul dintre cei mai vizibili membri ai scenei de jazz maghiare, fiind în prezent preşedinte al Federaţiei Ungare de Jazz.
Duminică, 15 noiembrie, ora 21:00 – The Ploctones (Olanda)
Copilul teribil al scenei olandeze, grupul experimental The Ploctones trece cu uşurinţă de la jazz rock şi funk la blues sau punk, fiecare concert al trupei fiind un eveniment în sine.
Vino la Mozaic Jazz Festival şi ai discount la cazare!

INFO

În perioada 12-16 noiembrie 2015, Hotel Ibis Sibiu oferă publicului festivalului un discount la cazare, în limita locurilor disponibile. Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită un mail pe adresa [email protected] cu o cerere de rezervare şi codul de bare de pe biletul de concert, sau să se prezinte cu biletul la recepţia hotelului.

Pentru ca rezervarea să fie fermă, plata se va face în avans, după ce solicitantul va primi de la Hotel Ibis Sibiu formularul de credit card charge.

Contact Hotel Ibis Sibiu: [email protected];  Tel.: +00 40 269 21 81 00

Bilete

Biletele și abonamentele se găsesc în rețeaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas și Cărturești, și on-line pe www.eventim.ro
Prețul unui bilet este de 70 lei pentru fiecare zi de festival, iar abonamentul valabil pentru cele trei zile costă 170 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de Asociația Mozaic Events și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Detalii pe www.mozaicfestival.com

24
/11
/22

Opera Naţională Bucureşti, în parteneriat cu Delegaţia permanentă a României pe lângă UNESCO, a prezentat pe 23 noiembrie 2022, la Sala Mare a UNESCO  din Paris, „Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex și original ce a fost dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României, un succes extraordinar pentru compania de balet și orchestra ONB.

24
/11
/22

Dacă vreți să aniversați Ziua Națională a României într-un cadru select, atunci un frumos concert la Sala Radio este o alegere inspirată. Joi, 1 decembrie (de la 19.00), apreciatul dirijor CRISTIAN MANDEAL se va afla la pupitrul ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO, într-un eveniment care va cuprinde partituri semnate de Ion Dumitrescu, Edward Elgar și Camille Saint-Saëns.

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.