Vlad Ivanov: Nu m-am bătut până acum în filme
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-ivanov-nu-m-am-batut-pana-acum-in-filme/

Vlad Ivanov, care joacă alături de actori precum Ed Haris şi Tilda Swinton în „Snowpiercer”, spune că s-a bucurat de experienţa unui rol într-un lungmetraj SF. Filmul a fost proiectat, în premieră în România, la gala de premiere a celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO.

Un articol de Petre Ivan|17 martie 2014

Vlad Ivanov, care joacă alături de actori precum Ed Haris şi Tilda Swinton în „Snowpiercer”, spune că s-a bucurat de experienţa unui rol într-un lungmetraj SF. Filmul a fost proiectat, în premieră în România, la gala de premiere a celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO.

Snowpiercer, regizat de coreeanul Bong Joon-ho, îi are pe afiş pe Tilda Swinton, câştigătoare a premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea din „Michael Clayton”, pe Octavia Spencer, recompensată cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru partitura din „Culoarea sentimentelor/ The Help”, pe John Hurt, de două ori nominalizat la premiile Oscar, pentru „Omul elefant/ The Elephant Man” şi „Expresul de la miezul noptii/ Midnight Express”, şi Ed Harris, de patru ori nominalizat la premiile Oscar pentru „Orele/ The Hours”, „Pollock”, „The Truman Show” şi „Apollo 13”.

Vlad Ivanov a precizat că îi pare rău că filmul nu va intra în cinematografele din România, apreciind că pelicula va apărea pe DVD, informează Mediafax.

„E o experienţă nouă, mă bucur mult de experienţa asta, nu ştiu dacă o să mai am ocazia să fac un SF, dar m-am bucurat mult că a venit. E un alt gen, nu m-am bătut până acum în filme”, a declarant Vlad Ivanov.

Un nume în lumea teatrului, Vlad Ivanov a devenit cunoscut în lumea filmului pentru rolul domnului Bebe, din filmul premiat cu Palme d’Or, în 2007, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, de Cristian Mungiu. A mai jucat, de asemenea, în filmul omnibus „Amintiri din Epoca de Aur” (2009), în „Poliţist, adjectiv” (2009), de Corneliu Porumboiu, în „Concertul”, de Radu Mihăileanu, lansat în 2009, „Principii de viaţă” (2010), de Constantin Popescu, şi în „Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, premiat anul trecut la Festivalul de la Berlin cu Ursul de Aur. De asemenea, a avut apariţii în „Martor şi acuzator/ The Whistleblower”, de Larysa Kondracki, dar şi în „În ceaţă/ In the Fog”, de Sergei Loznitsa.

„Snowpiercer” este un SF postapocaliptic a cărui acţiune are în prim plan un tren imens care călătoreşte în jurul lumii îngheţate, filmul fiind adaptarea romanului grafic „Le Transperceneige”, de Jacques Lob, Benjamin Legrand şi Jean-Marc Rochette.

Festivalul Internaţional de Film DaKINO a debutat pe 12 martie, cu lungmetrajul „Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson.

Vlad Ivanov

Scurtmetrajul „Someone may drop a cigarette butt”, de  Josip Visković, a câştigat trofeul celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO.

Premiul pentru scenariu revenindu-i Georgianei Constantin, pentru „Dialoguri terapeutice”, în regia lui Andrei Georgescu, notează Mediafax.

Scurtmetrajele „Inconspicuous”, de Barbara Medajska, şi „Gagarin and Me”, de Mihajlo Jevtic, au fost recompensate cu premiul special al juriului, premiul pentru regie i-a revenit regizoarei Marie-Elsa Sgualdo, pentru scurtmetrajul „On the beach”, iar premiul publicului a fost înmânat de fondatorul festivalului, Dan Chişu, regizorului Ioachim Ciobanu pentru pelicula „Grindcore”.

Foto cu Vlad Ivanov și Someone may drop a cigarette butt – Cinemagia

 

20
/06
/22

Poate cel mai bun film nou văzut în primele trei zile de TIFF e "Rimini" (2022), realizat de austriacul Ulrich Seidl - portretul sarcastic al Europei prin povestea unui cântăreţ austriac eşuat care performează pentru pensionari în hoteluri semi-pustii din celebra staţiune italiană care dă titlul.

18
/06
/22

Cluj-Napoca e, zilele astea, orașul ideal. După cum ar spune un clasic în viață: „pentru că… din seria filmelor“. Pentru că… TIFF și pentru că… festival. Mare. Frumos. Prietenos. Aventuros. Și alte cuvinte care se termină la fel de spectaculos – spumos, delicios, tiffelicious.

10
/06
/22

Jocurile, atelierele și distracția în aer liber se întorc la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, într-un program extins, dedicat copiilor și părinților prezenți la Cluj-Napoca între 18 și 26 iunie.

09
/06
/22

În lunile iunie și iulie, Institutul Cervantes din București și Happy Cinema propun publicului interesat de artă o serie de proiecții de filme documentare având ca subiect diverse figuri iconice ale artei spaniole contemporane: Salvador Dalí, Generația Buñuel, Dalí, Picasso, Muzeul Prado, Remedios Varo, Antonio López. Proiecțiile vor avea loc în Sala Auditorium a Institutului Cervantes (Bulevardul Regina Elisabeta 38), în fiecare zi de miercuri, de la ora 19.00.

09
/06
/22

Filmul “Metronom” (2022), premiat pentru regie în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, va deschide a noua ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, care se va desfăşura în perioada 14-17 iulie. Proiecţia va avea loc în prezenţa regizorului Alexandru Belc şi a tinerei actriţe Mara Bugarin, originară din Timişoara.

08
/06
/22

Festivalul Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie 2022) anunță un parteneriat cu platforma TikTok, prin care își propune să aducă în focus creatorii români de conținut pasionați de cinematografie și să îi invite să-și găsească inspirația la cel mai mare eveniment de film din țară. Parteneriatul include un hashtag challenge, care va culmina cu un eveniment de premiere special la Cluj-Napoca, și un Masterclass VFX pentru adolescenți susținut de Robert Tatoi, în cadrul EducaTIFF.

08
/06
/22

Aurel Marton și-a petrecut peste 20 de ani în detenție. Acum se străduiește să ducă o viață normală, alături de familie. Povestea vieții sale și, mai ales, iubirea față de animalele abandonate, i-au atras atenția regizorului Mihai Dragolea, care l-a distribuit în noul său scurtmetraj. „Aurică, viață de câine”, care spune povestea unui evadat ce trăiește într-un lan de porumb și care se împrietenește cu câinele unui sătean de la care fură mâncare, va avea premiera în competiția Zilele Filmului Românesc din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), joi, 23 iunie, la Cinema Florin Piersic (Cluj Napoca).

08
/06
/22

BIDFF - Bucharest International Dance Film Festival, singura manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, anunță deschiderea sesiunii de înscrieri pentru secțiunile competiționale de scurtmetraje ale celei de-a opta ediții, care va avea loc între 8 -11 septembrie 2022, la București. Datele limită la care se pot trimite aplicațiile sunt: 24 iunie (normal) și 15 iulie (târziu).

07
/06
/22

10 pentru FILM, programul care intermediază întâlnirea între actori români de teatru și lumea cinematografiei, a ajuns la cea de-a 11 ediție. O rampă de lansare pentru peste 100 de artiști talentați de pe scenele teatrelor din România, 10 pentru FILM își continuă misiunea și în 2022, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (17 - 26 iunie 2022). Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la TIFF, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.

06
/06
/22

Chef-ul Adi Hădean vine la Festivalul Internațional de Film Transilvania 2022 pentru o zi specială: Ukrainian Street Food Day. Acesta va pregăti, alături de bucătari din Ucraina, preparate tradiționale din țara vecină, pe care clujenii sunt invitați să le încerce pe 20 iunie la un eveniment special, care va fi organizat pe strada Potaissa din centrul orașului. Toate fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi donate inițiativei #SolidarSocial, care livrează mese calde refugiaților.

02
/06
/22

Fidel misiunii sale de a cultiva pasiunea publicului tânăr și foarte tânăr pentru arta cinematografică, programul EducaTIFF continuă să se dezvolte la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie). Calendarul evenimentelor include anul acesta o amplă selecție de filme dedicate copiilor și adolescenților, ateliere creative și cursuri de jurnalism de cinema, dar și o prezentare în premieră a opționalului de educație cinematografică, care va fi testat pe parcursul unui an școlar la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca, la inițiativa Asociației Festivalului de Film Transilvania (AFFT).