Vlad Rădescu, protagonistul filmului “Ciprian Porumbescu”, Cetăţean de Onoare
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-radescu-protagonistul-filmului-ciprian-porumbescu-cetatean-de-onoare/

Duminică, 4 iunie Centrul Cultural “Bucovina” din Suceava, în parteneriat cu Primăria comunei CIPRIAN PORUMBESCU va acorda titlul şi însemnele de Cetăţean de Onoare Domnului Vlad Rădescu. Cerermonia va avea loc – în chiar satul natal al marelui compozitor – la exact 45 de ani de la începutul filmărilor neuitatei pelicule “Ciprian Porumbescu”, în care Vlad Rădescu a debutat ca protagonist.

Un articol de |2 iunie 2017

În regia lui Gheorghe Vitanidis, filmul a avut un succes imens, cu atât mai mult cu cât regăsim în distribuţie o pleiadă de actori extraordinari: Emanoil Petruţ, Sebastian Papaiani, Amza Pellea, Toma Caragiu, Tamara Creţulescu, Emilia Dobrin, Gheorghe Cozorici, Iurie Darie, Clody Bertola, Constantin Rauţchi, Ion Besoiu şi mulţi, mulţi alţii…

Vlad Rădescu

Cu toţii l-au înconjurat pe Vlad Rădescu cu măiestria lor și l-au impus pe acesta – tânăr student la acea vreme – ca veritabil cap de afiş.

Filmul “Ciprian Porumbescu” a fost vizionat de un public extrem de numeros, nu doar în România, ci şi peste hotare, cu deosebire în China, unde milioanele de spectatori l-au transformat pe Vlad Rădescu într-o adevărată vedetă internaţională.

Între timp, actorul şi-a continuat cariera în teatru şi film, la Târgu Mureş şi Bucureşti, interpretând-ul (printre alţii) pe Avram Iancu, dar şi alte personaje principale sau secundare în mai mult de 40 de producţii cinematografice româneşti sau străine.

Evenimentul de duminică din comuna CIPRIAN PORUMBESCU, vine ca o recunoaştere a talentului şi profesionalismului lui Vlad Rădescu, confirmă calităţile sale ca actor, animator cultural şi pedagog în sfera învăţământului vocaţional, exprimate, pe plan naţional şi internaţional, mai bine de patru decenii.

Foto: Vlad Rădescu – facebook

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.