Vlad Voiculescu: “Am fost la Veneția, la premiera documentarului Colectiv. Filmul ăsta îți taie respirația…”
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-voiculescu-am-fost-la-venetia-la-premiera-documentarului-colectiv-filmul-asta-iti-taie-respiratia/

Premiera mondială a filmului documentar “Colectiv” a avut loc aseară, la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, în afara competiţiei. Filmul realizat de Alexander Nanau, primul documentar românesc selectat în cadrul Mostre, a fost aplaudat de public minute în şir, în picioare, la finalul proiecţiei.

Un articol de Petre Ivan|5 septembrie 2019

La eveniment a fost și fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care a postat un scurt video cu aplauzele de la finalul filmului.

“Am fost astăzi la premiera “Colectiv”, primul film documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Filmul ăsta îți taie respirația. Reacția publicului de la festival la sfârșitul filmului, vă invit să o vedeți singuri.

Încercați să vă imaginați sentimentul. Eu nu am mai simțit și nici văzut așa ceva. Cei de aici care se pricep ne-au spus că nu se întâmplă așa ceva decât foarte foarte rar… și mai niciodată la filme documentare.” – Vlad Voiculescu

https://www.facebook.com/VladVasileVoiculescu/posts/10218336367573277

Filmul despre „Colectiv”, aplaudat minute în șir la Festivalul de Film de la Veneția

Filmul “colectiv”, un documentar despre incendiul din clubul bucureştean, în urma căruia, acum patru ani, au murit 64 de persoane, a fost prezentat miercuri la Festivalul de la Veneţia, în afara competiţiei.

Premiera a fost precedată de o conferinţă de presă, la care au participat, alături de regizorul Alexander Nanau, protagonişti şi membri ai echipei de producţie: Antoaneta Opriş, Bianca Oană, Mihai Grecea, Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luţac, Camelia Roiu, Vlad Voiculescu, Tedy, Narcis şi Mihaela Hogea.

Foto: Echipa filmului Colectiv – Benedetta Bressani

 

 

12
/10
/21

Seria de proiecții „Cinema sub clar de lună” se încheie în weekend-ul 14-17 octombrie cu patru povești surprinzătoare care au făcut turul marilor festivalurilor în ultimul an: emoționantul Petit Maman, care a concurat pentru Ursul de Aur la Berlin, Patrick, o aventură existențială într-o tabără de nudiști, Persian Lessons, istoria plină de suspans a unui prizonier care trebuie să-și dovedească identitatea, și Falling, filmul regizat de celebrul actor Viggo Mortensen.

12
/10
/21

Ediţia din 2021 a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care s-a desfăşurat între 7 şi 10 octombrie, a avut un program mai bogat ca oricând. Invitatul special a fost actorul Ion Sapdaru, originar din Republica Moldova.

11
/10
/21

Călătoria documentarelor KineDok prin țară va continua și în lunile ce urmează, oferind publicului din diferite orașe acces la câteva dintre cele mai captivante filme realizate în ultimii ani, ce vor fi însoțite de dezbateri cu specialiști din domeniile prezentate.

06
/10
/21

HBO Max a anunțat lansarea serviciului de streaming în 27 de teritorii în prima fază a extinderii în Europa. În completarea celor 20 de teritorii deja confirmate, urmează a fi live în alte șapte țări în 2022 - Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.