Vlad Voiculescu: “Am fost la Veneția, la premiera documentarului Colectiv. Filmul ăsta îți taie respirația…”
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-voiculescu-am-fost-la-venetia-la-premiera-documentarului-colectiv-filmul-asta-iti-taie-respiratia/

Premiera mondială a filmului documentar “Colectiv” a avut loc aseară, la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, în afara competiţiei. Filmul realizat de Alexander Nanau, primul documentar românesc selectat în cadrul Mostre, a fost aplaudat de public minute în şir, în picioare, la finalul proiecţiei.

Un articol de Petre Ivan|5 septembrie 2019

La eveniment a fost și fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care a postat un scurt video cu aplauzele de la finalul filmului.

“Am fost astăzi la premiera “Colectiv”, primul film documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Filmul ăsta îți taie respirația. Reacția publicului de la festival la sfârșitul filmului, vă invit să o vedeți singuri.

Încercați să vă imaginați sentimentul. Eu nu am mai simțit și nici văzut așa ceva. Cei de aici care se pricep ne-au spus că nu se întâmplă așa ceva decât foarte foarte rar… și mai niciodată la filme documentare.” – Vlad Voiculescu

https://www.facebook.com/VladVasileVoiculescu/posts/10218336367573277

Filmul despre „Colectiv”, aplaudat minute în șir la Festivalul de Film de la Veneția

Filmul “colectiv”, un documentar despre incendiul din clubul bucureştean, în urma căruia, acum patru ani, au murit 64 de persoane, a fost prezentat miercuri la Festivalul de la Veneţia, în afara competiţiei.

Premiera a fost precedată de o conferinţă de presă, la care au participat, alături de regizorul Alexander Nanau, protagonişti şi membri ai echipei de producţie: Antoaneta Opriş, Bianca Oană, Mihai Grecea, Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luţac, Camelia Roiu, Vlad Voiculescu, Tedy, Narcis şi Mihaela Hogea.

Foto: Echipa filmului Colectiv – Benedetta Bressani

 

 

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »