Vlad Voiculescu: “Am fost la Veneția, la premiera documentarului Colectiv. Filmul ăsta îți taie respirația…”
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-voiculescu-am-fost-la-venetia-la-premiera-documentarului-colectiv-filmul-asta-iti-taie-respiratia/

Premiera mondială a filmului documentar “Colectiv” a avut loc aseară, la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, în afara competiţiei. Filmul realizat de Alexander Nanau, primul documentar românesc selectat în cadrul Mostre, a fost aplaudat de public minute în şir, în picioare, la finalul proiecţiei.

Un articol de Petre Ivan|5 septembrie 2019

La eveniment a fost și fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care a postat un scurt video cu aplauzele de la finalul filmului.

“Am fost astăzi la premiera “Colectiv”, primul film documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Filmul ăsta îți taie respirația. Reacția publicului de la festival la sfârșitul filmului, vă invit să o vedeți singuri.

Încercați să vă imaginați sentimentul. Eu nu am mai simțit și nici văzut așa ceva. Cei de aici care se pricep ne-au spus că nu se întâmplă așa ceva decât foarte foarte rar… și mai niciodată la filme documentare.” – Vlad Voiculescu

https://www.facebook.com/VladVasileVoiculescu/posts/10218336367573277

Filmul despre „Colectiv”, aplaudat minute în șir la Festivalul de Film de la Veneția

Filmul „colectiv”, un documentar despre incendiul din clubul bucureştean, în urma căruia, acum patru ani, au murit 64 de persoane, a fost prezentat miercuri la Festivalul de la Veneţia, în afara competiţiei.

Premiera a fost precedată de o conferinţă de presă, la care au participat, alături de regizorul Alexander Nanau, protagonişti şi membri ai echipei de producţie: Antoaneta Opriş, Bianca Oană, Mihai Grecea, Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luţac, Camelia Roiu, Vlad Voiculescu, Tedy, Narcis şi Mihaela Hogea.

Foto: Echipa filmului Colectiv – Benedetta Bressani

 

 

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.