Vlad Voiculescu: “Am fost la Veneția, la premiera documentarului Colectiv. Filmul ăsta îți taie respirația…”
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-voiculescu-am-fost-la-venetia-la-premiera-documentarului-colectiv-filmul-asta-iti-taie-respiratia/

Premiera mondială a filmului documentar “Colectiv” a avut loc aseară, la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, în afara competiţiei. Filmul realizat de Alexander Nanau, primul documentar românesc selectat în cadrul Mostre, a fost aplaudat de public minute în şir, în picioare, la finalul proiecţiei.

Un articol de Petre Ivan|5 Septembrie 2019

La eveniment a fost și fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care a postat un scurt video cu aplauzele de la finalul filmului.

“Am fost astăzi la premiera “Colectiv”, primul film documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Filmul ăsta îți taie respirația. Reacția publicului de la festival la sfârșitul filmului, vă invit să o vedeți singuri.

Încercați să vă imaginați sentimentul. Eu nu am mai simțit și nici văzut așa ceva. Cei de aici care se pricep ne-au spus că nu se întâmplă așa ceva decât foarte foarte rar… și mai niciodată la filme documentare.” – Vlad Voiculescu

https://www.facebook.com/VladVasileVoiculescu/posts/10218336367573277

Filmul despre „Colectiv”, aplaudat minute în șir la Festivalul de Film de la Veneția

Filmul “colectiv”, un documentar despre incendiul din clubul bucureştean, în urma căruia, acum patru ani, au murit 64 de persoane, a fost prezentat miercuri la Festivalul de la Veneţia, în afara competiţiei.

Premiera a fost precedată de o conferinţă de presă, la care au participat, alături de regizorul Alexander Nanau, protagonişti şi membri ai echipei de producţie: Antoaneta Opriş, Bianca Oană, Mihai Grecea, Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luţac, Camelia Roiu, Vlad Voiculescu, Tedy, Narcis şi Mihaela Hogea.

Foto: Echipa filmului Colectiv – Benedetta Bressani

 

 

22
/09
/19

CRONICĂ DE FILM Realizat de un regizor venit din cinema-ul american independent, James Gray, şi cu Brad Pitt cap de afiş, "Ad Astra" (2019) punctează la design-ul imaginii, pe alocuri impresionant, dar e tras în jos de o psihologie ieftină.

18
/09
/19

Pe 18 și 19 octombrie 2019, faimosul cineast francez Claude Lelouch va fi invitatul de onoare al festivalului Les Films de Cannes à Bucarest. Regizorul ne va încânta cu șarmul și cu inteligența sa creatoare, iar festivalul îi va dedica o retrospectivă în cadrul căreia vor fi prezentate trei dintre filmele de lungmetraj ale autorului.

17
/09
/19

Actrița Oana Pellea a descoperit astăzi, prin intermediul facebook, un filmuleț emoționant din urmă cu jumătate de veac. L-a postat pa pagina sa de facebook, alături de un mesaj tulburător, care se încheie cu aceste cuvinte: "Mulțumesc, tată, pentru tot! Te iubesc!"

12
/09
/19

INTERVIU Unul dintre cei mai apreciați regizori ai Noului Val, Corneliu Porumboiu vorbește despre cum și-a realizat cel mai nou film, „La Gomera”, acum în cinematografe, despre rolul Cannes-ului, despre tema limbajului, despre diversitatea cinematografiei române și despre importanța stilului.

12
/09
/19

Filmul „La Gomera”, al cincilea lungmetraj al regizorului Corneliu Porumboiu, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2020, va rula de vineri, 13 septembrie, în 45 de orașe din țară, cu proiecții speciale la Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Constanța.

11
/09
/19

5 zile de filme, întâlniri cu publicul, ateliere culinare, povești, piñata, capoeira, samba si bossa-nova în cadrul singurului festival de film si cultură ibero-americană din țară! Festivalul Película a ajuns la cea de-a 4-a ediție și va avea loc în perioada 11-15 septembrie 2019 la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes, Cinema Muzeul Țăranului Român, J’ai Bistrot, Gastropub și Vino Wines&More.

Page 1 of 24712345...102030...Last »