Volumul Alexandrei Ares, „Viaţa mea pe net“, a fost nominalizat la premiul „Readers Favorite“
https://www.ziarulmetropolis.ro/volumul-alexandrei-ares-viata-mea-pe-net-a-fost-nominalizat-la-premiul-readers-favorite/

„Viaţa mea pe net“ / „My Life on Craigslist“, al autoarei americane de origine română Alexandra Ares, este unul dintre cele şase romane finaliste la premiul internaţional „Readers Favorite“, la categoria „Ficţiune/Umor”.

Un articol de Andrada Văsii|16 iulie 2013

„Viaţa mea pe net’’ / „My Life on Craigslist’’, al autoarei americane de origine română Alexandra Ares, este unul dintre cele şase romane finaliste la premiul internaţional „Readers Favorite’’, la categoria „Ficţiune/Umor”.

Concursul „Readers Favorite“ este deschis tuturor cărţilor din lume publicate în limba engleză, iar rezultatele sunt stabilite de bloggeri şi de cititori, reprezentând un barometru de popularitate.

Câştigătorii de la Readers Favorite vor fi anunţaţi în data de 23 noiembrie 2013 la Regency Hotel din Miami, în cadrul unei ceremonii care va deschide Miami Book Fair.

Un roman apreciat

Este cea de-a doua nominalizare la un premiu american pentru „My Life on Craigslist’’, după ce în 2011 prima ediţie a romanului a fost nominalizată la cea mai bună carte a anului, Best Book Awards USA pentru Women Fiction, oferit de organizaţia US Book News din Los Angeles.

Anul trecut, cea mai recentă carte a sa, „The Other Girl’’, încă nepublicată în România, a primit distincţia de „Cea mai bună novella independentă din SUA“ la Next Generation Indie Awards, un echivalent al premiilor Sundance pentru carte, la o ceremonie la Plaza Hotel din New York.

Autoarea a mai obţinut în luna martie o distincţie de finalist şi o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews pentru romanul „Visătoarele’’ (Polirom, 2008).

Internetul schimbă vieți

„Viaţa mea pe net’’ este o satiră a felului în care Internetul a pervertit modul de relaţionare sentimentală a multor oameni, oferind totodată o oglindă acidă a moravurilor de ultimă oră ale tinerilor americani în cursa pentru supravieţuire şi pentru a avea un partener.

În prezent, Alexandra Ares îşi împarte timpul între Manhattan şi Bucureşti şi scrie atât în limba engleză, cât şi în limba română.

Numeroase volume

În România a mai publicat „Exilată în trecut’’, la Editura Cartea Românească, „Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale’’, la Editura Aldine şi piesa bilingvă „Beauty-Frumoasa ador­mită şi trezită’’, care s-a jucat într-un spectacol-lectură pe Off-Broadway şi a fost distribuită în Drama Bookstore din New York. De asemenea, „Waking Beauty-Frumoasa ador­mită şi trezită’’ va apărea anul acesta în Turcia.

Alexandra Ares este membru al Pen American Center din SUA şi al Uniunii Scriitorilor din România şi editoarea fondatoare a magazinului literar „Manhattan Chronicles’’.

Info:

„Viaţa mea pe net’’ a apărut la editura Polirom, în anul 2012.

Volumul a fost tradus de Larisa Copăceanu.

Foto credit: Polirom

28
/02
/19

Este numită „un Salinger al generației Snapchat”, iar despre irlandeza Sally Rooney s-a mai spus că este „primul mare scriitor millenial” (The New York Times) și că „pur și simplu îți citește toate gândurile” (Vogue). Romanul său de debut, „Conversații cu prieteni”, a apărut la Curtea Veche Publishing. Volumul, numit de The Millions „un debut miraculos” a fost primit cu mult entuziasm și a fost recompensat deja cu premii importante.

26
/02
/19

Pe 28 februarie, de la ora 19.00, publicul larg, dar și cel de specialitate este așteptat la o reîntâlnire cu Eugène Ionesco, celebrul dramaturg fiind invitatul „virtual” al dezbaterii Eugen Ionescu/Eugène Ionesco: teatru și identitate culturală, prin intermediul unui interviu de arhivă unic și prea puțin cunoscut – pus la dispoziție de către Departamentul Arhivă Media și Documentare al TVR. Fragmente din acest interviu, realizat în anul 1967, vor fi proiectate în cadrul dezbaterii de la Teatrelli.

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.