Volumul biografic ‘Alexandru Jula’, lansat la Biblioteca Metropolitană Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/volumul-biografic-alexandru-jula-lansat-la-biblioteca-metropolitana-bucuresti/

Cartea biografică „Alexandru Jula”, de Oana Georgescu, a fost lansată joi la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, sediul central „Mihail Sadoveanu”. „O carte specială dedicată unui om şi unui artist special. Acest volum este povestea unei cariere de succes”, a declarat autoarea volumului, Oana Georgescu, la lansare, amintind că volumul biografic este însoţit de un CD cu […]

Un articol de Andrada Văsii|25 octombrie 2012

Cartea biografică „Alexandru Jula”, de Oana Georgescu, a fost lansată joi la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, sediul central „Mihail Sadoveanu”.

„O carte specială dedicată unui om şi unui artist special. Acest volum este povestea unei cariere de succes”, a declarat autoarea volumului, Oana Georgescu, la lansare, amintind că volumul biografic este însoţit de un CD cu 20 de melodii selecţionate personal de Alexandru Jula.  Artistul s-a declarat încântat de apariţia volumului şi a spus că nu se aştepta ca autoarea să ştie atât de multe lucruri despre el.

„Nu m-am aşteptat la un asemenea eveniment pentru că în viaţa unui artist un astfel de eveniment contează enorm. (…) Deşi este mai tânără, Oana a ştiut tot ce am făcut eu vreme de 58 de ani. Şi 58 de ani este foarte mult pentru muzica uşoară”, a declarat Alexandru Jula.

El a afirmat că, deşi a lansat de curând un album, s-a apucat deja să lucreze pentru următorul, pe care speră să-l termine anul viitor.

„Am lansat în urmă cu câteva luni un album, dar m-am apucat deja de altul. Nu-mi place să stau. Mă lupt cu viaţa, cu evenimentele, cu noutăţile. Am învăţat ceva de la viaţă şi ăsta este motivul pentru care fac mereu câte ceva nou. Nu poţi trăi din ce ai fost. Cei care te ascultă de fiecare dată te întreabă ce ai mai făcut nou. Acesta este şi motivul pentru care m-am apucat de noul album. Zilele următoare voi imprima prima piesă din el. Munca la un album durează aproximativ un an”, a precizat Alexandru Jula.

Cartea „Alexandru Jula” face parte dintr-o serie dedicată valorilor autentice şi neperisabile ale muzicii uşoare româneşti din colecţia Patrimoniul Muzical Românesc, apărută la Editura „Biblioteca Bucureştilor”.

La eveniment au fost prezenţi prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, actorii Vasile Muraru, Eugen Cristea şi Cristina Deleanu, cântăreţii Silvia Dumitrescu, Natalia Guberna, realizatorul Titus Andrei, Ivan Patzaichin, Iuliana Marciuc şi mulţi admiratori.

Sursa: Agerpres

24
/10
/17

Romanul „Uriașul îngropat”, de Kazuo Ishiguro (traducere din limba engleză de Vali Florescu), a fost publicat la Editura Polirom, în anul 2015. Kazuo Ishiguro a primit în 2017 Premiul Nobel pentru Literatură.

24
/10
/17

Joi 26 octombrie, de la ora 17:00, va avea loc deschiderea expoziţiei Made in CZ / Found in RO. Organizatorul principal, Centrul Ceh, a colectat pentru acest eveniment peste 120 de obiecte reprezentative pentru tradiţia designului cehoslovac. Expoziţia va fi deschisă până pe 15 decembrie, în rotonda din foaierul Sălii Mici a Teatrului Naţional Bucureşti.

24
/10
/17

Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, va avea loc un dialog între două personalităţi marcante ale lumii artistice contemporane: George Banu – profesor, teoretician și reputat critic al teatrului european, şi Ion Caramitru – actor, regizor, director al Teatrului Naţional din Bucureşti.

23
/10
/17

CRONICĂ DE FILM Conceput ca un film antispectacular, dedramatizat şi nonsenzaţional, dar asumat polemic, „Soldaţii. Poveste de Ferentari”, debutul în lungmetrajul de ficţiune al regizoarei Ivana Mladenovic, poate rămâne, prin curajul său formal şi tematic, un reper în cinema-ul românesc.

23
/10
/17

Scurtmetrajul Offstage, scris și regizat de actorul Andrei Huțuleac, a câștigat sâmbătă seara Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune în cadrul celei de-a 33-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia.

23
/10
/17

În data de 26 octombrie, de la ora 19:00, va avea loc lansarea platformei online www.cineama.ro, o colecție unică de filme de scurtmetraj digitizate de pe suport peliculă de 16 mm în perioada 1957-1989, documentare (etnografice, agricole, reportaje sportive, de protecția muncii), filme de ficțiune și de animație, precum și articole și interviuri cu cei mai activi cineamatori ai vremii.

23
/10
/17

„Bărbaţii sunt buni, dar femeile sunt magice.” – Catherine Deneuve. Îndrăgita actriță franceză a împlinit 74 de ani. În anull 2008, Deneuve a fost omagiată cu Premiul de Excelenta la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania TIFF.

23
/10
/17

Astăzi, 23 octombrie 2017, de la ora 11.00, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, va avea loc audiţia, cu public, a spectacolului Inimă de câine de Mihail Bulgakov. Spectacolul propus spre audiţie, este una dintre cele 42 de producţii radiofonice care fac parte din secţiunea On Air a Festivalului Naţional de Teatru, eveniment care, în acest an îl omagiază pe Victor Rebengiuc.

22
/10
/17

Regizorul Wong Kar-wai a primit vineri în Franța, la Lyon (centru-est), Premiul Lumiere pentru întreaga carieră. La 59 de ani, el este primul regizor chinez care a primit acest premiu. ''Dedic această onoare care mi s-a făcut soției și muzei mele, Esther. Există fragmente din ea în fiecare dintre personajele feminine din filmele mele'', a spus regizorul după ce a primit premiul din mâinile actriței Isabelle Adjani.

22
/10
/17

“Capace” intră pe marile ecrane din România începând cu 27 octombrie. Filmul semnat de Sorin Marin îl aduce în fața publicului pe Vlad Ivanov într-o ipostază mai puțin obișnuită, personajul interpretat de celebrul actor ieșind din zona personajelor negative – ”Capace” este povestea unui bărbat bogat și puternic, dar singur (interpretat de Vlad Ivanov), care își conduce afacerile cu autoritate și fără scrupule.

21
/10
/17

În perioada 20-28 octombrie are loc a patra editie a HomeFest. Nouă zile în care bucureştenii se pot bucura de spectacole neconvenţionale de teatru sau dans, de lecturi, concerte şi performance-uri.

21
/10
/17

Concerte speciale, solişti vestiţi dar şi peripeţii or gesturi ale artiştilor or publicului, momente plăcute sau mai puţin. O trecere în revistă, Da capo al fine, a Festivalului Enescu.