Walk & Shoot 2021 – șase ateliere de explorare urbană și studiu al artei fotografice
https://www.ziarulmetropolis.ro/walk-shoot-2021-sase-ateliere-de-explorare-urbana-si-studiu-al-artei-fotografice/

Walk & Shoot propune în această toamnă, între 8 octombrie şi 28 noiembrie, şase ateliere – experienţe de explorare urbană şi studiu al artei fotografice – coordonate de unii dintre cei mai cunoscuţi fotografi români: Ioana Moldovan, Cornel Lazia, Silviu Gheţie, Cristian Crisbăşan, Adi Bulboacă şi Ionuţ Staicu.  

Un articol de Liliana Matei|5 octombrie 2021

Cele șase ateliere propun descoperirea orașului prin explorarea unor locuri greu accesibile, precum și familiarizarea cu formate specifice (foto-jurnalismul, fotografia de studio sau cea de beauty), oferind, de asemenea, ocazia de a învăța o mulțime de trucuri și tehnici de la fotografi experimentați, recunoscuți pentru creativitatea și curajul abordărilor.

Toate atelierele din această toamnă se vor desfășura în condițiile de siguranță sanitară impuse în contextul pandemiei.

8 – 10 octombrie: Atelier de fotografie documentară, coordonat de Ioana Moldovan

În cadrul atelierului de fotografie documentară participanții vor parcurge toate etapele documentării și vor exersa compoziția unui fotoreportaj. Vom merge pe Calea Victoriei, pentru că ne place Bucureștiul dedicat oamenilor și vrem să rămână documentat. Ioana va prezenta în introducere unghiurile de abordare, modalitățile de interacțiune cu subiecții, sugestii și soluții potrivite, apoi va însoți cursanții pe parcursul sesiunii de fotografiere și documentare. Toți participanții vor primi feedback pentru selecția foto și suport în alcătuirea foto-reportajului.

16 – 18 octombrie: Atelier de peisaj urban (Rooftops), coordonat de Cornel Lazia

Cel mai longeviv atelier Walk & Shoot propune o plimbare pe câteva acoperișuri din centrul Bucureștiului, dintre care minim două vor fi noi în program, și care oferă cele mai interesante priveliști. Cornel Lazia va fi alături de participanți la fiecare pas, cu informații, sugestii, inspirație, într-o explorare fotografică aparte a Bucureștiului și o evaluare a selecției foto realizate de fiecare participant.

22 – 24 octombrie: Atelier de fotografie de stradă, coordonat de Silviu Gheție

Silviu Gheție este un adevărat maestru al fotografiilor ce surprind situații (de cele mai multe ori comice) și va conduce participanții într-o plimbare pe parcursul căreia aceștia vor exersa fotografia de stradă și abordările specifice acesteia.

30 – 31 octombrie: Atelier de portret în lumină naturală, coordonat de Cristian Crisbășan

Cum se folosesc în fotografia de calitate lumina naturală și fundalurile pe care le oferă spațiul, pentru a face niște portrete bune? Cristian Crisbășan le explică participanților toate detaliile pe care trebuie să le aibă în vedere și îi ghidează în realizarea unor portrete ai căror subiecți vor fi patru artiști.

3 – 14 noiembrie: Atelier de fotografie de studio, coordonat de Ionuț Staicu

Atelierul facilitează o întâlnire cu o serie de actori, costumați fiecare într-un personaj la alegere, iar participanții vor avea ocazia să-i fotografieze folosindu-se de mai multe tipuri de fundaluri, lumini și situații, Ionuț fiind alături de ei cu informații, inspirație și insight-uri creative.

27 – 28 noiembrie: Atelier de fotografie de spectacol, coordonat de Adi Bulboacă

O întâlnire cu diverse situații, decoruri și personaje – atelierul oferă acces la cel puțin trei repetiții șnur ale unor spectacole de dans sau de teatru, fie ele finale sau work-in-progress. Cursanții vor fi primii care vor avea ocazia să vadă și să fotografieze aceste spectacole, învățând cum să gestioneze schimbările constante de lumină și mișcarea performerilor, sub îndrumarea lui Adi Bulboacă.

Fotografii amatori sau debutanți au ocazia să participe și la Portofolio Review, Walk & Shoot venind în întâmpinarea acestora și cu o serie de întâlniri online de tip speed dating cu fotografii colaboratori ai W&S – Adi Bulboacă, Cornel Lazia, Hajdu Tamás, Ioana Moldovan, Silviu Gheție, Andrei Păcuraru, Ionuț Staicu, Cristian Crisbășan). În cadrul acestor întâlniri, participanții vor primi feedback, sfaturi şi îndrumări personalizate. Mai multe detalii, aici.

De asemenea, printre produsele Walk & Shoot se regăsește un concept store cu printuri de autor semnate de artiştii colaboratori ai programului Walk & Shoot, disponibile online în serie limitată pe www.ws-print.ro/.

Seria Walk & Shoot a debutat în 2016 cu ateliere de fotografie și explorare a diversității Bucureștiului, reunind de-a lungul anilor zeci de fotografi profesioniști și participanți care au descoperit frumusețea și secretele fotografiei. Acestora li s-au adăugat și ateliere de fotografie de studio, care au oferit acces în culisele unor spectacole și studiourile fotografilor profesioniști.

Evenimentele din cadrul Walk & Shoot sunt disponibile și pe pagina de Facebook.

 

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.