Week-end cu carte SF
https://www.ziarulmetropolis.ro/week-end-cu-carte-sf/

Week-end-ul acesta, pe 2 şi 3 aprilie, Final Frontier, singurul târg de carte SF & Fantasy din România deschide porţile ediţiei numărul 5. Tărâmul magic ales în acest an pentru a fi transformat, timp de două zile, în capitala iubitorilor de SF şi Fantasy este Connect Hub (B-dul Dacia nr 99, la Piaţa Spaniei).

Un articol de Petre Ivan|1 aprilie 2016

Iubitorii genului sunt aşteptaţi între orele 11:00 și 19:00 cu noutăți editoriale din domeniu SF & Fantasy, ateliere creative, un program bogat de lansări de carte și dezbateri, benzi desenate, board games, concursuri cu premii surpriză și obiecte unicat fan art.

Standul editurii Nemira îi aşteaptă pe pasionaţi cu cele mai noi cărți din colecţiile Nautilus SF&F, Young Adult, Anticipația și multe alte volume la prețuri speciale și reduceri.

Printre noutățile care vă așteaptă la standul Nemira se numără cele din colecția Nautilus: Agentul Cormac, de Neal Asher, o serie science-fiction cu SFmulte elemente de spionaj și suspans, Copiii cerului, de Vernor Vinge, mult așteptata continare la Foc în adânc, o reeditare a clasicei Sfârșitul copilăriei, de Arthur C. Clarke, precum și volumele doi din seriile Războiul bătrânilor și Jean le Flambeur: Brigăzile fantomă, de John Scalzi și Prințul cuantic de Hannu Rajaniemi. Pentru cititorii de Young Adult, venim la târg cu două serii noi: Regina roșie, de Victoria Aveyard, unde Jocurile Foamei trec într-un univers similar cu cel din Cântec de gheață și foc, și Mila 2.0, de Debra Driza, povestea unei fete creată într-un laborator, cu aventuri pline de suspans a la James Bond.

Pentru viitorii cititori de cursă lungă, editura Nemi vine cu un roman fantastic, Băiatul care vorbea cu corbii, de Jacob Grey, primul din seria Neîmblânziții, care amintește de atmosfera din Batman, cu un roman perfect pentru a îmbina distracția și educația, Frații Tapper (în război unul împotriva celuilalt), de Geoff Rodkey, unde cele mai mari „bătălii” se dau în universul fictiv al unui joc online și prin sms-uri și cu minunata Frumoasa adormită și fusul, de Neil Gaiman, o adaptare modernă surprinzătoare a poveștii clasice, cu ilustrații de Chris Riddell.

Foto: Nemira, Week-end cu carte SF – finalfrontier.ro

06
/03
/14

Considerată drept una dintre cele mai importante lucrări despre istoria gîndirii politice medievale, Cele două corpuri ale regelui de Ernst H. Kantorowicz este cel mai nou titlu apărut în colecţia „Historia” a Editurii Polirom, în traducerea lui Andrei Sălăvăstru, cu o prefaţă semnată de William Chester Jordan şi postfaţă de Alexandru Florin Platon disponibil şi în format electronic.

01
/03
/14

Danuta Wałęsa, soţia fostului lider legendar al Solidarităţii Lech Wałęsa, autoarea cărţii autobiografice "Visuri şi taine", şi scriitorii Andrzej Stasiuk şi Olga Tokarczuk se numără printre invitaţii Salonului de Carte Bookfest 2014, care se va desfăşura între 28 mai şi 1 iunie, la Romexpo.

21
/02
/14

Scriitorul Mircea Cărtărescu este invitatul special al primei ediţii a Trialogurilor la ArCub, din 27 februarie, de la ora 20.00. Trialoguri la ArCub reprezintă o nouă provocare urbană, adresată tuturor bucureştenilor dornici de a savura un moment special alături de personalităţi marcante din peisajul cultural românesc.

20
/02
/14

Vineri, 21 februarie, la ora 18.00, la Librăria Bastilia, din Bucureşti, Adriana Babeţi împreună cu invitaţii săi vor readuce în atenţia publicului poveştile amazoanelor celebre din istorie, cu prilejul lansării volumului Amazoanele. O poveste, apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom, disponibil şi în ediţie digitală.

19
/02
/14

Astăzi, de la ora 16.00, la Librăria „Mihail Sadoveanu” din Bucureşti, actorul Mircea Diaconu va citi fragmente din "La noi, când vine iarna", primul său roman, apărut de curând în colecţia „Fiction Ltd.”a Editurii Polirom, în ediţie revăzută.

18
/02
/14

“Balcicul este Balcic, tocmai fiindcă peste Balcicul real, şi transfigurându-l, s-a aşezat un Balcic imaginar” – spune Lucian Boia în noua sa carte. Volumul va fi lansat joi, 20 februarie, de la ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în prezenţa autorului.

18
/02
/14

Astăzi, de la ora 19.00, Librăria Humanitas Cişmigiu organizează prima întâlnire din acest an a Clubului Cărţile Denisei. Ediţia este dedicată scriitorului francez Eric Emmanuel Schmitt şi volumului de povestiri “Visatoarea din Ostende“ - bestseller Gaudeamus 2013. Participă: Radu Gabrea, Alice Năstase, Silvia Dumitrache şi actriţa Ilinca Goia.

16
/02
/14

Romanul Matei Brunul, cel mai recent titlu semnat de Lucian Dan Teodorovici şi una dintre cele mai premiate şi elogiate apariţii editoriale ale anului 2011, apărut în două ediţii la Polirom (2011, 2014), va fi tradus şi în Turcia. Ediţia în limba turcă va apărea în 2015, la Editura Dedalus.

12
/02
/14

Romanul „Dragoste” de Isabel Allende va fi lansat joi, 13 februarie, de la ora 19.00, chiar înainte de Valentine’s Day. Marina Constantinescu şi Denisa Comănescu vor vorbi despre cele mai frumoase pagini de dragoste scrise de Allende, ]n timp ce companiamentul muzical va fi asigurat de Maxim Belciug la chitară clasică.

10
/02
/14

Volumul Metafizica detectivului Marlowe, semnat de publicistul, eseistul şi profesorul Mircea Mihaies, publicat la Editura Polirom (2008), a apărut recent la Editura Lexington Books din Statele Unite ale Americii, cu titlul The Metaphysics of Detective Marlowe: Style, Vision, Hard-Boiled Repartee, Thugs, and Death-Dealing Damsels in Raymond Chandler's Novels.

06
/02
/14

„Una dintre cărţile de memorialistică cele mai remarcabile şi mai frumoase din epoca modernă”, astfel cataloga Caroline Moorehead, biograf celebru şi jurnalist, Portretul unei familii turcesti. O poveste din Istanbului de altădată. Cartea scrisă de Irfan Orga a apărut în colecţia „Eseuri&Confesiuni” a Editurii Polirom.

05
/02
/14

Colin Thubron este considerat unul dintre cei mai valoroși scriitori britanici ai ultimelor decenii. Pasiunea pentru călătorii s-a reflectat mereu ȋn opera sa. Ȋn 2013, la editura Polirom a apărut „Redescoperind Drumul Mătăsii. Din China și munții Asiei Centrale ȋn Iran și Turcia” o carte surprinzătoare, de o sensibilitate frapantă.