Weekend Love & Film Food pe TIFF Unlimited
https://www.ziarulmetropolis.ro/weekend-love-film-food-pe-tiff-unlimited/

Câtă emoţie încape într-un weekend? Iubiri copleşitoare, jocuri de seducţie, sentimente nerostite între părinţi şi copii, dar şi senzaţii extreme în bucătărie.

Un articol de Petre Ivan|10 aprilie 2020

Weekend Love & Film Food vine pe TIFF Unlimited, pe 11 și 12 aprilie, cu două dintre filmele talentatului regizor canadian Xavier Dolan, Tom at the Farm și Laurence Anyways, un documentar cu celebrități ale gastronomiei care chestionează ierarhia impusă de influentul ghid Michelin –Michelin Stars: Tales from the Kitchen, și scurtmetraje românești premiate, toate povești despre relația tată-fiu.

Filmele pot fi vizionate gratuit la orele propuse, pe teritoriul României, după care vor fi accesibile doar abonaților.

Cele două filme noi de Xavier Dolan se adaugă altor două disponibile deja pe platforma de streaming a TIFF: Mommy și It’s Only the End of the World.  Catalogul unlimited.tiff.ro cuprinde în acest moment peste 100 de titluri, filme selectate la TIFF, premiate în festivaluri, colecții de documentare.

Sâmbătă, 11 aprilie

ora 17.00 – Scurtmetraje românești

Trei dintre cele mai premiate filme scurte românești, toate povești emoționante despre tați și fiii lor:

  • Superman, Spiderman sau Batman, r. Tudor Giurgiu (Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun scurtmetraj în 2012)
  • Nunta lui Oli, r. Tudor Cristian Jurgiu
  • Lampa cu căciulă, r. Radu Jude

 

ora 21.00 – Tom at the Farm

Regia: Xavier Dolan

Suspans, erotism și instincte primare într-un thriller psihologic à la Xavier Dolan, „copilul minune” al cinema-ului contemporan. Guillaume (Dolan) merge la o fermă izolată, la înmormântarea iubitului său, după moartea subită a acestuia, și află cu stupoare că familia sa nu știa nimic despre orientarea sa sexuală. Pare însă că fratele lui bănuiește cine este și-l atrage într-un joc agresiv, încărcat de sexualitate.

Duminică, 12 aprilie

ora 17.00 Michelin Stars – Tales from the Kitchen

Regia: Rasmus Dinesen

Toți maeștrii bucătari din lume visează să primească o stea Michelin, dar cine decide cine merită această neobișnuită distincție și pe ce criterii? Câțiva chefi celebri vin cu argumente pro și contra acestui sistem de rating care le-a provocat fie bucurii imense, fie căderi nervoase. Totul e asortat cu delicatese preparate chiar de ei, pentru inspirație cât #StămAcasă. O delicioasă experiență Film Food de la TIFF 2018.

ora 21.00 – Laurence Anyways

Regia: Xavier Dolan

O poveste de dragoste de-o frumusețe răvășitoare: imposibila relație dintre o femeie numită Fred și un bărbat numit Laurence, care-și dorește să devină femeie. Viziunea, sensibilitatea și maturitatea emoțională a lui Dolan, care a lansat acest film la doar 23 de ani, sunt dezarmante. „Forța lui Xavier Dolan vine din faptul că nu-i este teamă de nimic”- Télérama. Queer Palm, Cannes 2012

***

Un catalog de filme gratuite este în pregătire pe platforma TIFF Unlimited, pentru românii aflați în afara granițelor țării. Primele titluri – documentare din portofoliul Fundației de Arte Vizuale (FAV) – pot fi văzute deja de oriunde din lume, fără abonament.

The festival must go on. Anytime. Online.

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din România și singurul produs de acest gen din Europa Centrală și de Est.

TIFF Unlimited este disponibil online și în aplicațiile iOS și Android (mobile, Android TV și Apple TV), cu un catalog de peste 100 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual.

Noii abonați beneficiază de o perioadă extinsă de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.

***

Resurse:

unlimited.tiff.ro | FB: @tiffunlimited | Instagram | YouTube

16
/09
/21

Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.

16
/09
/21

Cea de-a 5-a ediție Bucharest Short Film Festival va avea loc în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul Godot - Palatul Bragadiru (17 și 23, în aer liber) și Cinemateca Eforie (18 -22).

15
/09
/21

Independența Film lansează în cinema din 17 septembrie, la pachet, două noi titluri ale regizorilor consacrați Gaspar Noé și Pedro Almodóvar: „Lux Æterna”, un mediu-metraj produs de celebra casă de modă Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, și scurtmetrajul „Vocea umană”/ „The Human Voice”, care o are protagonistă pe Tilda Swinton, purtând haine semnate de Balenciaga.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

05
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Partea de început din „Întregalde” este o demonstraţie de forţă. Orăşenii, bine îmbrăcaţi şi echipaţi, se simt în largul lor. Sunt relaxaţi şi siguri pe ei. Fac glume, se tachinează. Au maşini de teren puternice, care urcă impetuos drumurile (iar camera de filmat are grijă să insiste pe asta).

31
/08
/21

CRONICĂ DE FILM Regizat de Harry Mcqueen şi cu o distribuţie formată din Colin Firth şi Stanley Tucci, „Supernova” (2020) este un film cuminte despre un ultim moment de fericire din viaţa unui cuplu de bărbaţi, înainte de căderea definitivă a unuia dintre ei în boală.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.

30
/08
/21

Robert Downey Jr. și Jude Law sunt protagoniștii filmelor „Sherlock Holmes”, regizate de Guy Ritchie și bazate pe personajul omonim creat de Arthur Conan Doyle, care pot fi vizionate la TNT în luna septembrie.