Will Smith, Jessica Chastain și Paolo Sorrentino, în juriul Festivalului de la Cannes 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/will-smith-jessica-chastain-si-paolo-sorrentino-in-juriul-festivalului-de-la-cannes-2017/

Actorii Will Smith şi Jessica Chastain, precum şi cineaştii Paolo Sorrentino şi Maren Aden vor face parte din juriul celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de la Cannes (17 – 28 mai). Preşedintele jurilui va fi Pedro Almodóvar.

Un articol de Petre Ivan|26 aprilie 2017

Potrivit organizatorilor, patru femei vor face parte din juriul de anul acesta care numără în total 9 membri.

Regizorul sud-coreean Park Chan-wook, compozitorul francez Gabriel Yared și actrița chineză Fan Bingbing completează lista juriului, care va fi prezidat anul acesta de regizorul spaniol Pedro Almodovar, au precizat organizatorii într-un comunicat.

Actrița italiană Monica Bellucci va fi gazda ceremoniilor de deschidere și închidere a celei de-a 70-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes (17-28 mai), rol pe care l-a jucat și în 2003.

Monica Bellucci, în vârstă de 52 de ani, îi va succeda umoristului francez Laurent Lafitte, care a fost la comanda ceremoniei de anul trecut, după Lambert Wilson, de două ori, și Audrey Tautou.

Foto: Cannes 2017, Will Smith, Jessica Chastain și Paolo Sorrentino – facebook

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.