Winston Churchill, atacat într-un documentar BBC: “beţiv şi susţinător al fascismului”
https://www.ziarulmetropolis.ro/winston-churchill-atacat-intr-un-documentar-bbc-betiv-si-sustinator-al-fascismului/

Un documentar despre Winston Churchill realizat de postul BBC2 a stârnit mânia nepotului fostului premier britanic, Sir Nicholas Soames, care l-a catalogat drept „neruşinat” şi „prost informat”.

Un articol de Petre Ivan|1 iunie 2015

Cel mai vocal critic al lui Churchill în documentarul postului BBC2 este un bărbat prezentat ca „activist şi scriitor”, Dave Douglass, potrivit dailymail.co.uk.

„Rolul său în timpul răspândirii fascismului în Europa, în Spania, Italia şi Germania a fost unul dezgustător”, a susţinut Douglass.

„A fost unul dintre cei care au sprijinit răspândirea tiraniei fasciste pentru că privea socialismul şi comunismul drept duşmanul clasei sale sociale. A privit fascismul ca pe aliatul său”, a acuzat acesta.Winston Churchill

Douglass l-a mai catalogat pe Churchill drept beţiv şi i-a pus la îndoială calităţile de orator. „Consider că majoritatea persoanelor îl priveşte ca pe un tip de genul Boris Johnson, un bufon”.

Dave Douglass este cunoscut drept „Danny cel roşu”, care se descrie pe sine drept „marxist revoluţionar şi anarhist”, lucru pe care postul BBC2 nu l-a precizat în documentar.

„Unul dintre lucrurile triste la a 50-a aniversare a morţii lui Winston Churchill este dorinţa BBC şi a altora de a tăia macul foarte înalt. A fost un documentar neruşinat, prost informat, realizat pentru a diminua meritele lui Churchill”, a declarat Sir Nicholas Soames, nepotul lui Churchill.

Foto: Winston Churchill – wikipedia

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.