X-mas Photo Garage Sale, la a doua ediție
https://www.ziarulmetropolis.ro/x-mas-photo-garage-sale-la-a-doua-editie/

Asociaţia Naţională a Artiştilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediţie a X-mas Photo Garage Sale.

Un articol de Liliana Matei|12 decembrie 2018

Iată un eveniment pentru toți iubitorii de fotografie din oraș! În plus, dacă sunteți în căutarea celor mai inspirate cadouri, acesta poate fi locul potrivit. Veți găsi peste 400 de fotografii, semnate de peste 40 de fotografi și printate în format A4. Atenție: unii dintre fotografi vor veni și cu printuri mai mari, doar să îi întrebați, căci loc să fie expuse nu va fi.

Va fi imposibil să nu găsiți măcar o fotografie din cele peste 400 care să vă placă, întrucât acestea vor fi extrem de diverse: abstracte, portrete, peisaje (urbane, naturale), fotografii cu stele, fotografii cu avioane, unele amuzante, altele apăsătoare. Cum ziceam, o bună ocazie de a vă face stocul de cadouri.

Fotografiile participante vor costa maxim 100 de lei. Dar unele vor fi și de 10-20 de lei.

Vor expune fotografi cunoscuți de la noi, printre care îi regăsim pe Adi Bulboacă, Cristian Crisbășan, Marius Cinteză sau Cornel Lazia.

Vor expune și fotografi amatori. Cel mai tânăr expozant are 16 ani.

În afară de fotografii, veți mai găsi și muștaruri și chutney artizanale de la Chef Sosin, cosmetice home-made de la Savon D’etre, decorațiuni de Crăciun de la Arta Shuie, salate la borcan (salată de ardei capia, zacuscă etc) de la Nux Delicii și cartea Noi suntem Invictus a fotografei Ioana Moldovan.

Cea mai mare curiozitate este aparatul de ambrotipii pe care-l va aduce Studio Foto Ambrotipescu. Așadar, trecând pe la Gallery, o sa vă puteți face fotografii ca la 1900.

Detalii pe pagina de Facebook.

 

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.