X-mas Photo Garage Sale, la a doua ediție
https://www.ziarulmetropolis.ro/x-mas-photo-garage-sale-la-a-doua-editie/

Asociaţia Naţională a Artiştilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediţie a X-mas Photo Garage Sale.

Un articol de Liliana Matei|12 decembrie 2018

Iată un eveniment pentru toți iubitorii de fotografie din oraș! În plus, dacă sunteți în căutarea celor mai inspirate cadouri, acesta poate fi locul potrivit. Veți găsi peste 400 de fotografii, semnate de peste 40 de fotografi și printate în format A4. Atenție: unii dintre fotografi vor veni și cu printuri mai mari, doar să îi întrebați, căci loc să fie expuse nu va fi.

Va fi imposibil să nu găsiți măcar o fotografie din cele peste 400 care să vă placă, întrucât acestea vor fi extrem de diverse: abstracte, portrete, peisaje (urbane, naturale), fotografii cu stele, fotografii cu avioane, unele amuzante, altele apăsătoare. Cum ziceam, o bună ocazie de a vă face stocul de cadouri.

Fotografiile participante vor costa maxim 100 de lei. Dar unele vor fi și de 10-20 de lei.

Vor expune fotografi cunoscuți de la noi, printre care îi regăsim pe Adi Bulboacă, Cristian Crisbășan, Marius Cinteză sau Cornel Lazia.

Vor expune și fotografi amatori. Cel mai tânăr expozant are 16 ani.

În afară de fotografii, veți mai găsi și muștaruri și chutney artizanale de la Chef Sosin, cosmetice home-made de la Savon D’etre, decorațiuni de Crăciun de la Arta Shuie, salate la borcan (salată de ardei capia, zacuscă etc) de la Nux Delicii și cartea Noi suntem Invictus a fotografei Ioana Moldovan.

Cea mai mare curiozitate este aparatul de ambrotipii pe care-l va aduce Studio Foto Ambrotipescu. Așadar, trecând pe la Gallery, o sa vă puteți face fotografii ca la 1900.

Detalii pe pagina de Facebook.

 

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.