„You Have Always Seen the Unseen”, la Muzeul Național de Artă Contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/you-have-always-seen-the-unseen-la-muzeul-national-de-arta-contemporana/

Până pe 20 octombrie 2019, Muzeul Naţional de Artă Contemporană (Str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, Aripa E4) găzduieşte expoziţia „You Have Always Seen the Unseen”.

Un articol de Liliana Matei|12 octombrie 2019

O inițiativă a platformei de arte vizuale SwitchLab, proiectul reunește patru tinere voci ale artei contemporane, care pornesc prin colaborarea cu trei label-uri de modă într-o explorare a tipologiilor imaginii de modă, a raportului pe care arta vizuală îl are cu această industrie și, mai departe, deschizând discuții pe teme complexe precum reprezentarea de gen, ori despre cum se poate reinventa însuși felul în care se produc aceste tipuri de imagini.

Imaginea de modă, ca gen consacrat, devine imboldul și punctul de plecare al unui voiaj mai amplu, în care formulele familiare și previzibile sunt lăsate în urmă, spre a face loc unor dezvoltări uneori neașteptate, atât la nivelul compozițiilor formale, cât și la cel al structurării subiectului.

Artiști vizuali: Dani Ghercă, Patricia Moroșan, Horațiu Șovăială/Raya Al Souliman, Oana Tudoran


Designeri: MURMUR, UY Studio, Lucian Varvaroi


Curatoare invitată: Sandra Demetrescu


Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană, AFCN, BULB studio, Granini, 1664 Blanc


Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Foto: SwitchLab

07
/05
/18

Comunitatea “Domnițe cu altițe” vă invită duminică, 13 mai 2018, la cea de-a doua ediție a Paradei Portului Popular românesc în București. Parada va străbate Calea Victoriei pana în Centrul Vechi, la Hanul lui Manuc.

27
/03
/18

În fiecare an, în 27 martie sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului. Anul acesta, Centrul de Cultură Arcuș împreună cu Teatrul Andrei Mureșanu, în parteneriat cu proiectul artistic Romanian Actors by Simion Buia, vizibil pe www.romanianactors.com, organizează o expoziție unică de fotografie.

21
/03
/18

14 tineri animatori din România și Republica Moldova au realizat animațiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureștean în cadrul celei de-a zecea ediții ale atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, organizat de festivalul Anim’est. Clipurile animate vor fi proiectate sâmbătă, 24 martie, în cadrul petrecerii de închidere a ediției aniversare, ce va avea loc la Club Control. Documentarul integral va fi lansat în cadrul  celei de-a treisprezecea ediții ale festivalului Anim’est, toamna aceasta.