Youth, de Paolo Sorrentino, cu Mădălina Ghenea în distribuţie, marele câştigător la EFA 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/youth-de-paolo-sorrentino-cu-madalina-ghenea-in-distributie-marele-castigator-la-efa-2015/

Filmul Youth regizat de italiamnul Paolo Sorrentino a fost desemnat cel mai bun film european, în cadrul celei de a 28-a ceremonii de decernare a premiilor Academiei Europene de Film (European Film Academy), cu lauri fiind încununaţi de asemenea şi actorii Michael Caine şi Charlotte Rampling

Un articol de Petre Ivan|14 decembrie 2015

În Youth, Paolo Sorrentino, care a mai câștigat pentru acest film și premiul pentru cel mai bun regizor, povestește o fabulă onirică și optimistă despre trecerea timpului, ajutat de trei glorii ale cinematografiei, Michael Caine, Harvey Keitel și Jane Fonda.

La ceremonia Academiei Europene de Film, britanicul Michael Caine a fost desemnat cel mai bun actor pentru interpretarea în filmul ‘Youth’ a rolului unui dirijor aflat la pensie.

Premiul pentru cea mai bună actriță a fost acordat actriței britanice Charlotte Rampling pentru rolul său din filmul ’45 de ani’ în regia lui Andrew Haigh. Ea a primit, de asemenea, un premiu pentru întreaga carieră.

Actorul austriac Christoph Waltz, apărut de curând pe afișul celui mai recent film cu James Bond — ‘Spectrum’—,a fost răsplătit pentru contribuția sa adusă la cinematografia mondială.

Foto: Youth – cinemagia

25
/09
/20

A XII-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii.

25
/09
/20

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de referință, anunță datele de lansare pentru titlurile din portofoliu care vor intra în circuitul cinematografic până la finalul anului 2020.

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

Pagina 1 din 27112345...102030...Ultima »