Youth, un nou film de Paolo Sorrentino, din 22 ianuarie, în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/youth-un-nou-film-de-paolo-sorrentino-din-22-ianuarie-in-cinematografe/

Pe 22 ianuarie 2016 va avea loc premiera în cinematografele din România a filmului Youth, în regia lui Paolo Sorrentino. Din distribuţie fac parte: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Jane Fonda şi Mădălina Ghenea

Un articol de Petre Ivan|25 noiembrie 2015

Youth  este cel de-al șaptelea film al regizorului Paolo Sorrentino, care a primit Oscarul pentru cel mai bun film străin în 2014, pentru La grande bellezza.

Doi bătrâni, un dirijor și compozitor și un regizor, încearcă să accepte faptul că timpul lor se scurge cu rapiditate. Filmul investigează relațiile lor cu familia și legăturile dintre ei.

La coloana sonoră, Sorrentino a colaborat cu David Lang, care a compus muzica și pentru La grande bellezza. Youth mai conține piese ale lui Mark Kozelez și Paloma Faith, care apar în film.

Foto: Youth – Independenta Film

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.