Zack Snyder și „Sucker Punch”, premieră la TNT pe 2 septembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/zack-snyder-si-sucker-punch-premiera-la-tnt-pe-2-septembrie/

Lungmetrajul de acţiune cu elemente fantasy „Sucker Punch: Evadare din realitate”, regizat de reputatul cineast american Zack Snyder, va avea premiera la TNT pe 2 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|23 august 2021

Filmul, cu Emily Browning, Vanessa Hudgens, Abbie Cornish, Jena Malone și Jamie Chung în distribuție, va fi difuzat în prima joi a lunii septembrie, de la ora 22:20.

„Sucker Punch” are în centru cinci fete care își unesc ideile și forțele pentru a scăpa dintr-un internat psihiatric, în anii 1960. Grupul este condus de Babydoll, interpretată de Emily Browning.

După moartea mamei și a surorii mai mici, tânăra este închisă de tatăl vitreg la un internat mai puțin obișnuit. Aici, prizonieră, se retrage într-o realitate alternativă și imaginează un plan care să o ajute să scape din instituție.

Realitate, subrealitate și lumea viselor sunt cele trei niveluri pe care se desfășoară acțiunea.

„O capodoperă vizuală”, a fost verdictul Space Network, în timp ce CBS Radio a spus că este „strălucit din punct de vedere vizual”. „Uimitor”, l-a descris pe scurt NGTV, iar WNYX-TV a considerat că este „«Kill Bill» care întâlnește «Inception»”.

Muzica are de asemenea un rol important în lungmetraj, însuși regizorul admițând într-un interviu că este primul lucru la care se gândește atunci când începe să lucreze la un film. Producătorul și compozitorul Tyler Bates a explicat în urmă cu un deceniu într-un interviu: „Piesele din film chiar funcționează ca subconștient al lui Babydoll”.

Melodiile alese pentru a ilustra sonor momente cheie din film aparțin unora ca Eurythmics, Jefferson Airplane, The Pixies și Roxy Music.

Producția scrisă de Zack Snyder împreună cu Steve Shibuya, a fost lansată în 2011.

Zack Snyder, născut în 1966, în statul american Wisconsin, este regizor, producător și scenarist, celebru pentru filme de acțiune și SF. A debutat în lungmetraj în 2004, cu o versiune a „Dawn of the Dead”, prezentată la Festivalul de la Cannes, după care a semnat filme cu supereroi și bazate pe benzi desenate, precum „300”, „Watchmen”, „Man of Steel”, „Batman v Superman: Dawn of Justice” și „Justice League”. Între altele, a fost producător pentru „Wonder Woman”, care i-a adus o nominalizare la premiile Sindicatului producătorilor americani (PGA).

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.