Zilele Teatrului Studenţesc, între 8 şi 14 iulie, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-teatrului-studentesc-intre-8-si-14-iulie-la-bucuresti/

Spectacole puse în scenă de studenţi ai universităţilor de teatru şi film din Bucureşti vor fi prezentate la Zilele Teatrului Studenţesc, eveniment care va avea loc între 8 şi 14 iulie, la Teatrul „În Culise” din Capitală.

Un articol de Andrada Văsii|6 iulie 2013

Spectacole puse în scenă de studenţi ai universităţilor de teatru şi film din Bucureşti vor fi prezentate la Zilele Teatrului Studenţesc, eveniment care va avea loc între 8 şi 14 iulie, la Teatrul „În Culise” din Capitală.

Zilele Teatrului Studenţesc înseamnă şapte zile de spectacole, 12 piese de teatru puse în scenă de tinerii actori de la UNATC, Hyperion şi Spiru Haret din Bucureşti şi de două ori mai multe locuri în sală.

Nu vor lipsi premiile, acordate pentru cel mai bun spectacol, cea mai bună actriţă şi cel mai bun actor, precum şi premiul publicului, participanţii fiind răsplătiţi în ultima zi din festival.

Spectacole pentru toate gusturile

Spectacolele se anunţă pe gustul spectatorilor – proaspete, actuale, nonconformiste, dar şi clasice, pentru cei conservatori. Printre spectacolele ce vor fi prezentate se numără „Recviem pentru un Iepuraş” (Universitatea Spiru Haret: Facultatea de arte – Actorie), „Dar dragostea?” (UNATC), „Omul-Pernă” (UNATC) şi „Autostrada fără ieşire” (UNATC).

O asociație cu tradiție

Asociaţia Culturală „În Culise” a fost înfiinţată în 2011 de doi tineri din domeniul artelor spectacolului, cu scopul de a organiza evenimente culturale. Aceasta îşi propune să readucă în atenţia tinerilor dramaturgia ca formă de divertisment, prin punerea în scenă a unor spectacole actuale, inovative şi nonconformiste şi prin organizarea unor evenimente cu caracter cultural care promovează arta dramatică şi tinerii creatori.

În prezent, Asociaţia Culturală „În Culise” se ocupă de activitatea Teatrului „În Culise”.

Info :

Intrarea este liberă şi se face numai pe bază de rezervare, la 021.320.20.59/0735.026.762 sau la rezervări.

Foto credit: În Culise teatru Pub, spectacolul „Drama din Vitan” (Facebook)

15
/09
/17

“Asta înseamnă har, talent: să nu poţi trăi fără a crea... Talentul vine de la Dumnezeu. Şi aşa cum arta nu are vârstă, tot astfel nici artistul adevărat nu-şi numără anii ca orice muritor.” – Dida Drăgan. Îndrăgita noastră cântăreață a împlinit, ieri, venerabila vârstă de 70 de ani!

14
/09
/17

Noul roman al scriitorului american Paul Auster, "4321", este una dintre cele șase cărți finaliste ale ediției din 2017 a prestigiosului Premiu Man Booker (Man Booker Prize), decernat celui mai bun roman original în limba engleză. Câștigătorul acestui premiu va fi anunțat pe 17 octombrie la Londra și va primi suma de 50.000 de lire sterline.

13
/09
/17

CRONICĂ DE FILM „Perfect sănătos”, noul film de ficţiune regizat de Anca Damian, scris împreună cu Lia Bugnar şi avându-l în rolul principal pe Anghel Damian, este un fals thriller care începe convingător, dar care îşi pierde din credibilitate pe parcurs, fără a fi lipsit de calităţi (printre care imaginea desaturată a lui Oleg Mutu).

12
/09
/17

După ce a cucerit box office-ul american şi a devenit horror-ul cu cele mai bune încasări din istorie, ,,IT” domină şi clasamentul veniturilor realizate la nivel local şi generează 628.166 lei în weekend-ul lansarii pe marile ecrane din România, fiind vizionat de 32.214 spectatori.

12
/09
/17

Editura Nemira continuă Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – cu scriitorul Ted Chiang, invitat prin skype la o discuţie cu Ana Nicolau, luni, 18 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas din Cişmigiu. Publicată în colecția Nautilus, Povestea vieții tale a fost cea mai bine vândută carte la Bookfest 2017.

12
/09
/17

Într-o zi de 12 septembrie se stingeau din viaţă Johnny Cash (2003) , unul dintre cei mai influenţi artişti ai secolului trecut, şi actorul american Anthony Perkins (1992). Tot într-o zi de 12 septembrie, se năşteau scriitorii Ion Agârbiceanu si Stanislav Lem, actorul și șansonetistul francez Maurice Chevalier si actrita americană Linda Gray.

11
/09
/17

Bucharest International Dance Film Festival 2017 și-a desemnat, duminică seară, câștigătorii, la finalul a patru zile de proiecții, performance-uri și întâlniri. În competiția internațională, cel mai bun film a fost desemnat ”The Line” - regia Adrien Ouaki și Nathan Cahen, coregrafia Adrien Ouaki. Scurtmetrajul a fost premiat ”pentru complexitatea expunerii cinematografice, dublată de un limbaj de mișcare puternic care susține ideea filmului”.