Zilele UNTEATRU – micro-festival de teatru, concerte și prietenie
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-unteatru-micro-festival-de-teatru-concerte-si-prietenie/

La sfârşitul acestei luni, UNTEATRU sărbătoreşte 6 ani de când funcţionează ca vitrină în care produsul cultural devine exponat pentru spectatorul vizitator. Astfel, în perioada 28 iulie-4 august, marcând şi mutarea într-un nou spaţiu, va avea loc micro-festivalul „Zilele UNTEATRU”.

Un articol de Liliana Matei|20 Iulie 2016

Acesta adună nume și spectacole dragi ale scenei teatrului celor doi regizori și fondatori ai proiectului UNTEATRU-Andrei și Andreea Grosu-dar și o serie de concerte pentru iubitorii de muzică.

Un weekend prelungit va fi dedicat celui mai important eveniment al verii pe scena teatrului și culturii-7 zile de spectacole, premiere, concerte, vernisaj de fotografie, târg design, dar și o terasă plină cu actori și prieteni ai teatrului.

„Zilele UNTEATRU este sărbătoarea noastră preferată. E ziua teatrului căruia în șase ani i-au crescut aripi de albatros călător. E ziua teatrului de la care am învățat ce înseamnă să fii liber și onest în tot ce faci. Pentru noi UNTEATRU înseamnă emoție. Emoția încercărilor, emoția îndrăgostirii, emoția descoperirilor, emoție în toate formele ei. Și pentru asta suntem recunoscători. La mulți ani UNTEATRU și îți mulțumim că ne ții în viață. Emoționați!” Andrei și Andreea Grosu-regizori și fondatori UNTEATRU.

Momentul special al Zilelor UNTEATRU a venit că o surpriză și pentru organizatori. Actorul Hamish Linklater, autorul piesei „Vandalul” va fi prezent la premiera spectacolului ce se va juca pe scena Zilelor UNTEATRU vineri, 29 iulie, ora 19:30.
Celebrul actor american, cunoscut din filme precum The Big Short (2015), Magic in the Moonlight (2014), va onora cu șederea sa pe durata întregului festival astfel încât, sâmbătă, 20 iulie, la ora 14:30, în spațiul barului UNTEATRU, publicul va putea sta la povești cu Hamish Linklater.

Festivalul este deschis cu spectacolul „Trădare” urmat apoi de primul concert: Robin and the Backstabbers. Fiecare seară de teatru își va găsi finalul cu un concert în bar: Lucia, Alex Ștefănescu, Byron, Măria Răducanu, Maxim Belciug, încheind cu Alexandru Andrieș, duminică, 31 iulie, ora 21:00.

3 spectacole de neratat, recomandate de către organizatori:

„Vandalul” de Hamish Linklater – premieră în prezența autorului, cu: Mihaela Trofimov, Liviu Pintileasa, Ionuț Vișan, regie: Andreea Vulpe, scenografie: Daniel Titza. Vineri, 29 iulie, ora 19.30
„Hamlet” după William Shakespeare – spectacol de Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki, Peter Kerek. Sâmbătă, 30 iulie, ora 16:00
„We should have seen the lights already” – spectacol de Matei Visniec, regia: J.k. Musser, cu: Vasile Flutur, Aaron Novak. Marți, 2 august, ora 20:00, Miercuri, 3 august, ora 20:00, Joi, 4 august, ora 20:00

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

13
/12
/18

Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc în această seară, pe 13 decembrie, și mâine seară, pe 14 decembrie, la Sala Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.

13
/12
/18

Vă mai amintiți scena finală din "Smoke" / "Fum de țigară" (1995), filmul regizat de Wayne Wang, după scenariul lui Paul Auster, faimosul scriitor new-yorkez? Aceea în care Auggie (Harvey Keitel) îi dăruiește prietenului său Paul Benjamin (William Hurt), scriitor, o minunată poveste de Crăciun. Întreaga scena este însoțită de melodia lui Tom Waits, "Innocent when you dream".

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

Page 1 of 76612345...102030...Last »