Zilele UNTEATRU – micro-festival de teatru, concerte și prietenie
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-unteatru-micro-festival-de-teatru-concerte-si-prietenie/

La sfârşitul acestei luni, UNTEATRU sărbătoreşte 6 ani de când funcţionează ca vitrină în care produsul cultural devine exponat pentru spectatorul vizitator. Astfel, în perioada 28 iulie-4 august, marcând şi mutarea într-un nou spaţiu, va avea loc micro-festivalul „Zilele UNTEATRU”.

Un articol de Liliana Matei|20 Iulie 2016

Acesta adună nume și spectacole dragi ale scenei teatrului celor doi regizori și fondatori ai proiectului UNTEATRU-Andrei și Andreea Grosu-dar și o serie de concerte pentru iubitorii de muzică.

Un weekend prelungit va fi dedicat celui mai important eveniment al verii pe scena teatrului și culturii-7 zile de spectacole, premiere, concerte, vernisaj de fotografie, târg design, dar și o terasă plină cu actori și prieteni ai teatrului.

„Zilele UNTEATRU este sărbătoarea noastră preferată. E ziua teatrului căruia în șase ani i-au crescut aripi de albatros călător. E ziua teatrului de la care am învățat ce înseamnă să fii liber și onest în tot ce faci. Pentru noi UNTEATRU înseamnă emoție. Emoția încercărilor, emoția îndrăgostirii, emoția descoperirilor, emoție în toate formele ei. Și pentru asta suntem recunoscători. La mulți ani UNTEATRU și îți mulțumim că ne ții în viață. Emoționați!” Andrei și Andreea Grosu-regizori și fondatori UNTEATRU.

Momentul special al Zilelor UNTEATRU a venit că o surpriză și pentru organizatori. Actorul Hamish Linklater, autorul piesei „Vandalul” va fi prezent la premiera spectacolului ce se va juca pe scena Zilelor UNTEATRU vineri, 29 iulie, ora 19:30.
Celebrul actor american, cunoscut din filme precum The Big Short (2015), Magic in the Moonlight (2014), va onora cu șederea sa pe durata întregului festival astfel încât, sâmbătă, 20 iulie, la ora 14:30, în spațiul barului UNTEATRU, publicul va putea sta la povești cu Hamish Linklater.

Festivalul este deschis cu spectacolul „Trădare” urmat apoi de primul concert: Robin and the Backstabbers. Fiecare seară de teatru își va găsi finalul cu un concert în bar: Lucia, Alex Ștefănescu, Byron, Măria Răducanu, Maxim Belciug, încheind cu Alexandru Andrieș, duminică, 31 iulie, ora 21:00.

3 spectacole de neratat, recomandate de către organizatori:

„Vandalul” de Hamish Linklater – premieră în prezența autorului, cu: Mihaela Trofimov, Liviu Pintileasa, Ionuț Vișan, regie: Andreea Vulpe, scenografie: Daniel Titza. Vineri, 29 iulie, ora 19.30
„Hamlet” după William Shakespeare – spectacol de Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki, Peter Kerek. Sâmbătă, 30 iulie, ora 16:00
„We should have seen the lights already” – spectacol de Matei Visniec, regia: J.k. Musser, cu: Vasile Flutur, Aaron Novak. Marți, 2 august, ora 20:00, Miercuri, 3 august, ora 20:00, Joi, 4 august, ora 20:00

14
/02
/19

Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis din București, împlinește 51 de ani, pe 15 februarie. Șase artiști care au un impact uriaș asupra repertoriului teatrului: directorul de scenă Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand, regizoarea Chris Simion-Mercurian, actrița, regizoarea și dramaturgul Lia Bugnar, actorul și regizorul Emanuel Pârvu și dramaturgul și regizorul Mimi Brănescu, povestesc câteva întâmplări cu George Ivașcu.

13
/02
/19

Biletele puse în vânzare pentru concertul de jazz „Tenderly”, susținut de Luiza Zan Trio pe 14 februarie, la ora 20:00 la ARCUB s-au epuizat. „Joy of Life” - următorul concert din programul stagiunii de jazz ARTIST IN RESIDENCE, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, va fi susținut de trioul de senzație al artistului Petrică Andrei în data de 28 februarie, ora 20:00, la ARCUB, Sala Mare.

13
/02
/19

Duminică, 17 februarie (17.00), îndrăgostiții de toate vârstele sunt invitați la Sala Radio la tradiționalul concert de Dragobete, oferit în fiecare an în luna februarie de Orchestra de Muzică Populară Radio. Sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraş concertul prezentat de Orchestra de Muzică Populară Radio sub titlul „DRAGOBETELE SĂRUTĂ FETELE” va fi susţinut de tineri artişti şi cupluri deja cunoscute ale scenei folclorice românești.

13
/02
/19

Opera Națională București desfășoară în perioada 11 februarie - 30 iunie 2019 un proiect cultural propriu în contextul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. Spectacolele acestei săptămâni, 11 februarie – 17 februarie 2019 sunt dedicate Austriei, considerată în întreaga lume ca fiind „țara muzicii”. Mozart, Haydn, Schubert, Bruckner sau Mahler s-au născut în Austria.

12
/02
/19

Programul de burse SoNoRo Interferențe ajunge anul acesta la cea de-a XIII-a ediție și anunță noi preselecții pentru tinerii muzicieni români. Pe 16 februarie, la Academia ‘Gh. Dima’ din Cluj-Napoca, și pe 17 februarie, la Universitatea de Muzică din București, vor avea loc audițiile în urma cărora vor fi selectați cei 30 de tineri, cărora li se vor acorda anul acesta burse de studiu în Italia, la Montepulciano, în România, la Port Cultural Cetate, și în Germania, la Traunstein.

12
/02
/19

Actorul, regizorul și scenaristul Emanuel Pârvu împlinește astăzi 40 de ani. S-a născut pe 12 februarie 1979 la București, iar multe din vacanțele copilăriei le-a petrecut într-un sat de lângă Bacău, la bunicii materni.

12
/02
/19

Ceea ce n-am stiut eu și Bumba înainte să ajungem la Roma era că mancarea noastră preferată coincide cu chintesenta bucătăriei italiene. N-ați crede, judecând dupa alura mea skinny, că mă pun primul la masă și termin ultimul, că nu las nimic în farfurie și că cer de fiecare data porție suplimentara.

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

Page 1 of 77612345...102030...Last »