Ziua Internațională a copilului la Muzeul Național Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-internationala-a-copilului-la-muzeul-national-cotroceni/

Pentru a marca Ziua Internaţională a copilului, Muzeul Naţional Cotroceni îi invită pe cei mici şi pe părinţi să petreacă această sărbătoare într-un loc încărcat de istorie şi de farmec. Pe data de 1 iunie, copiii sub 14 ani vor beneficia de ACCES GRATUIT. 

Un articol de Petre Ivan|26 mai 2018

În cadrul turului clasic, copiii, însoțiți de părinți, pot vizita saloanele oficiale ale Palatului şi apartamentele familiei regale.

De asemenea, în cadrul turului expozițional pot fi admirate expoziția temporară „Aici-Acolo. Estetica eternului acum – un secol de artă românească” , expoziţia permanentă „Biserica Mănăstirii Cotroceni, Istorie, Spiritualitate şi Artă”, situată în pivnița Muzeului Naţional Cotroceni, alcătuită din piese din patrimoniul recuperat aparţinând lăcașului ctitorit de domnitorul Şerban Cantacuzino și expoziţia „Biserica Cotroceni”, aflată în curtea interioară a Palatului Cotroceni.

Programul de vizitare va fi de la ora 9:30 până la ora 16:30 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori).

Vizitarea Muzeului Național Cotroceni se face doar cu PROGRAMARE – telefonică la numărul  021-317.31.07 sau online, accesând pagina www.muzeulcotroceni.ro

Adulții au obligația să prezinte actul de identitate în original (C.I. sau pașaport) la intrarea în muzeu.

Foto: Ziua Internațională a copilului la Muzeul Național Cotroceni – facebook

25
/07
/16

București Mall prezintă expoziția Instalart/ Obiect/ 004, ce reunește șase proiecte de design destinate mediului urban, realizate de cunoscuți designeri și arhitecți români. Expoziția, lansată în cadrul unui vernisaj pe 21 iulie, rămâne la București Mall până pe 9 august, când se va muta în Plaza România, pentru alte 3 saptamani.

22
/07
/16

O expoziţie de fotografii intitulată “Pe urmele eroilor din Primul Război Mondial” va fi organizată, în perioada 25-31 iulie, de către Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, în foaierul Sălii Eforie a Cinematecii Române. Evenimentul se înscrie în seria de manifestări prilejuite de aniversarea împlinirii unui secol de la intrarea României în prima conflagraţie mondială. Intrarea este liberă.

08
/07
/16

Sâmbată și duminică, pe 16 și 17 iulie, cele mai înverzite locuri din centrul capitalei, Grădina Verona, J’ai Bistrot și Grădina Sticlarilor, se deschid pentru publicul din oraș cu activități informative și reacreative, produse și meșteri care manifestă alternativa organică a vieții de oras: ORGANIC DAYS – festival de trai simplu, frumos și sănătos.

30
/06
/16

Două lucrări ale românului Adrian Ghenie au fost vândute, zilele trecute, cu o sumă totală care depășește 2 milioane de lire sterline, în cadrul unei licitații de artă contemporană organizate de Casa Sotheby's din Londra.

29
/06
/16

În campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia pământului” se implică, începând de astăzi, trei celebrități de calibru din sportul românesc: Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi și Ilie Năstase. Celor trei legende li se alătură în acest demers vedeta de televiziune Virgil Ianțu

27
/06
/16

Noul proiect cinematografic al lui Radu Jude, un documentar dedicat colecției Costică Acsinte , combină aproximativ 2000 de fotografii din cele 7500 ale colecției lui Acsinte și diverse materiale din Arhiva Națională de Filme și din Arhiva Societății Române de Radiodifuziune. Născut la 4 iulie 1897, în comuna Perieți, județul Ialomița, Costică Acsinte este unul din eroii Primului Război Mondial.

27
/06
/16

În urmă cu un secol, în noaptea de 27 spre 28 iunie (1916), în camera-atelier de la parterul casei sale de pe actuala stradă Mendeleev, se stingea din viaţă pictorul Ştefan Luchian. Era casa pe care reuşise să o cumpere din banii câştigaţi de pe urma profesiei sale de „proletar al penelului” sau de „zugrav” după cum singur se definea.

24
/06
/16

"Femme Assise" (1909), una dintre primele picturi cubiste ale lui Pablo Picasso, s-a vândut, zilele trecute, cu suma de 43,2 de milioane de lire sterline (63,4 milioane de dolari) în cadrul unei licitații organizate de casa Sotheby's din Londra, cu aproape 20 de milioane de dolari mai mult decât estimarea inițială