Ziua UNATC „I.L. Caragiale” București 2020 dedicată scenografului Radu Boruzescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-unatc-i-l-caragiale-bucuresti-2020-dedicata-scenografului-radu-boruzescu/

Pe 30 ianuarie, „tinerimea universitară” şi profesorii UNATC Bucureşti sărbătoresc ziua Universităţii şi a patronului său, geniul dramaturgiei româneşti, Ion Luca Caragiale. Sărbătoarea UNATC îi este dedicată în acest an scenografului Radu Boruzescu, căruia Senatul universitar îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa. Ceremonia va avea loc joi, ora 12.00 (Sala „Ileana Berlogea”).

Un articol de Liliana Matei|24 ianuarie 2020

În cadrul evenimentului, Uniunea Cineaștilor din România va decerna un Premiu special artiștilor Radu și Miruna Boruzescu, pentru întreaga carieră.

Creația artistică prodigioasă a lui Radu Boruzescu include filme, spectacole de teatru și de operă care au marcat viața teatrală și cinematografică din Europa și Statele Unite. Cele peste cinci decenii de creație neîntreruptă au început pe scena Studioului Casandra al IATC, încă din vremea studenției, în 1968, odată cu spectacolul Uriașii munților, în regia Ginei Ionescu.

În 1973, după interzicerea spectacolului „Revizorul”, la chemarea lui Lucian Pintilie, merge în Franţa împreună cu soţia și colaboratoarea sa constantă, creatoarea de costume Miruna Boruzescu, unde se vor și stabili doi ani mai târziu. De-a lungul timpului, ambii artiști au contribuit decisiv la realizarea unor capodopere ale teatrului și operei mondiale: Prințesa Turandot, Livada de vișini, Rața sălbatică, Pescărușul, Azilul de noapte, Tartuffe, Carmen, Flautul fermecat– toate semnate de Lucian Pintilie, Macbett, Piațeta, Așteptându-l pe Godot, A douăsprezecea noapte, Falstaff – semnate de Liviu Ciulei, Cum vă place, Maestrul și Margareta– în regia lui Andrei Șerban, dacă este să dăm doar câteva exemple. Radu și Miruna Boruzescu au mai colaborat cu Iulian Mihu, Dan Pița și Mircea Veroiu, Sergiu Nicolaescu, Alexandru Tatos, Radu Penciulescu, David Esrig, Horea Popescu, Petrică Ionescu, Robert Carsen, Dušan Makavejev, Rudolf Nureev, Claude Regy și mulți alți regizori unanim recunoscuți.

UNATC îi dedică lui Radu Boruzescu zilelele de 30 și 31 ianuarie, în care vor fi proiectate trei dintre filmele ale căror decoruri le-a semnat, în două dintre ele interpretând și roluri principale.

Pe 31 ianuarie, Radu Boruzescu va susține un masterclass dedicat studenților și profesorilor UNATC, dar nu numai.

08
/04
/15

Actorul american Tom Cruise, care a fost căsătorit de trei ori, a decis să apeleze la ajutorul angajaţilor şi colaboratorilor săi apropiaţi pentru a-şi găsi o nouă iubită. "Tom era stresat din cauza întâlnirilor romantice, după controversele generate de precedenta «căutare» a unei soţii, însă acum a obosit să fie singur", informează contactmusic.com.

08
/04
/15

O frumoasă seară muzicală de primăvară, cu titlul „SONATE CELEBRE”, este propunerea violonistei CRISTINA ANGHELESCU şi a pianistului MIHAI UNGUREANU pentru iubitorii muzicii, prin recitalul de vineri, 17 aprilie (ora 19.00), de la Sala Radio.

08
/04
/15

Ca urmare a hotărârii UNESCO, anul 2015 a fost proclamat în mod oficial Anul Internațional al Luminii, scopul acestei acțiuni fiind acela de a se promova o mai bună înțelegere la nivel public și politic a rolului central al luminii în cadrul lumii moderne.

08
/04
/15

Vin ruşii! Pe 23 septembrie, peste o sută de instrumentişti, muzicieni şi dansatori ai Red Army Choir - Corul Armatei Roşii. vor lua cu asalt Sala Palatului din Bucureşti pentru un concert memorabil.

07
/04
/15

Castingul de figuraţie specială pentru spectacolul „Paganini”, în regia lui Mick Davis, se amână pentru săptămâna 19-25 aprilie.

07
/04
/15

Când a ales să plece din țară, în 1989, Bogdan Stanoevici era un tânar actor în mare vogă, lăudat de critici, căutat de regizori, răsfățat de femei și invidiat de bărbați. De profesie actor, cunoscut pentru roluri precum "Sania albastră", de Ioan Carmăzan, "Noi, cei din linia întâi", de Sergiu Nicolaescu, și "Tertium non datur", de Lucian Pintilie, Bogdan Stanoevici a fost în centrul atenției în ultimii ani datorită carierei sale politice.

07
/04
/15

Două staţii din Iași au fost transformate în staţii interactive, în cadrul unui proiect outdoor multimedia de comunicare urbană, realizat de WINK, agenţia Namogo și managementul pub-ului britanic The Trumpets.

06
/04
/15

Sunt puține exerciții de sinceritate absolută în teatru. Iulia Colan reușește un astfel de exercițiu în spectacolul „Flori pentru Algernon” de la Teatrul Act, o adaptare după romanul-cult al lui Daniel Keyes.