Zmeura de Aur 2014, nominalizări – Lista ruşinii
https://www.ziarulmetropolis.ro/zmeura-de-aur-2014-nominalizari-lista-rusinii/

Comedia „Oameni mari şi fără minte 2/ Grown Ups 2”, cu Adam Sandler în rolul principal, a primit opt nominalizări la premiile Zmeura de Aur 2014, trofeul care „recompensează” cele mai proaste filme şi performanţe actoriceşti.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2014

Comedia „Oameni mari şi fără minte 2/ Grown Ups 2”, cu Adam Sandler în rolul principal, a primit opt nominalizări la premiile Zmeura de Aur 2014, trofeul care „recompensează” cele mai proaste filme şi performanţe actoriceşti.

Această comedie, un film despre patru prieteni din copilărie care se reîntâlnesc la vârsta adultă, a obţinut încasări de 247 de milioane de dolari pe plan mondial, însă a fost pur şi simplu desfiinţată de criticii de specialitate.

„Grown Ups 2” a fost nominalizată inclusiv la categoriile „cel mai prost film”,”cea mai proastă continuare”, „cea mai proastă distribuţie” şi „cel mai prost scenariu”, informează Mediafax.

Adam Sandler, care a scris scenariul şi a jucat în „Grown Ups 2”, a fost nominalizat la categoria „cel mai prost actor în rol principal”.

Adam Sandler nu este deloc străin de aceste trofee, întrucât anul trecut a primit titlul de cel mai prost actor pentru rolul din comedia „That’s My Boy”.

În 2012, filmul „Jack and Jill” – în care Adam Sandler a interpetat atât rolul masculin principal, cât şi rolul feminin principal – a intrat în istoria premiilor Zmeura de Aur, după ce s-a impus la toate cele 10 categorii la care a fost nominalizat.

Actorul american, în vârstă de 47 de ani, s-a impus în acel an atât la categoria „cel mai prost actor”, cât şi la categoria „cea mai proastă actriţă”.

Celelalte lungmetraje nominalizate la categoria „cel mai prost film al anului” sunt „The Lone Ranger”, „After Earth”, „A Madea Christmas” şi „Movie 43”.

Zmeura de Aur 2014

Naomi Watts, nominalizată la Zmeura de Aur 2014 pentru rolurile din „Movie 43” şi „Diana”

În acest an, cineastul Tyler Perry a fost nominalizat la categoria „cea mai proastă actriţă” pentru rolul din „A Madea Christmas”. El va concura în această categorie cu actriţele Noomi Rapace („Dead Man Down” şi „Passion”), Selena Gomez („Getaway”), Lindsay Lohan („Inappropriate comedy” şi „The Canyons”),

Naomi Watts („Movie 43” şi „Diana”), Halle Berry („Movie 43” şi „The Call”), Jennifer Lopez („Parker”), Gemma Arterton („Runner Runner” şi „Hansel and Gretel: Witch Hunters”), Jurnee Smollett-Bell („Temptation”), Michelle Pfeiffer („The Family”), Saoire Ronan („The Host”) şi Jennifer Hudson („Winnie Mandela”).

Adam Sandler va concura la categoria „cel mai prost actor” cu Keanu Reeves („47 Ronin”), Jaden Smith („After Earth”), Arnold Schwarzenegger („Escape Plan” şi „The Last Stand”), Sylvester Stallone („Grudge Match”, „Bullet to the Head” şi „Escape Plan”), Robert DeNiro („Grudge Match”, „The Big Wedding” şi „The Family”), Jason Statham („Homefront” şi „Parker”), Adrien Brody („Inappropriate comedy”),

Ashton Kutcher („Jobs”), Liam Hemsworth („Paranoia” şi „Love and Honor”), Vince Vaughn („The Internship” şi „Delivery Man”), Owen Wilson („The Internship” şi „Free Birds”), Johnny Depp („The Lone Ranger”) şi Ben Stiller („The Secret Life of Walter Mitty”).

Zmeura de Aur 2014

Premiile Zmeura de Aur valorează câţiva dolari şi au formă de zmeură aurie, pusă pe o peliculă de 8 mm ciopârţită.

Aceste premii au fost create în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca un „antidot” la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul premiilor cinematografice, ce culminează în fiecare an, în luna februarie, cu gala Oscar.

Cea de-a 34-a gală a premiilor Zmeura de Aur va avea loc cu o zi înainte de decernarea premiilor Oscar, pe 1 martie, notează Mediafax.

Printre premianţii Zmeura de Aur de la ediţiile precedente se numără Sandra Bullock, care a primit titlul de cea mai proastă actriţă în 2010, pentru „All About Steve”, în acelaşi weeekend în care a luat Oscarul pentru „Povestea unui campion/ The Blind Side”.

Foto cu Zmeura de Aur 2014: Adam Sandler şi Naomi Watts – Cinemagia

 

28
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După „Cealaltă Irina” (2009) și „Q.E.D.” (2013), regizorul Andrei Gruzsniczki revine cu un nou lungmetraj, „Zavera” (2019), o dramă minimalistă - dar și manieristă - despre un inginer constructor (Dorian Boguță) a cărui viață e dată peste cap de moartea celui mai bun prieten (Șerban Pavlu).

28
/11
/19

Organizat de American Independent Film Festival și Cinema „Elvire Popesco”, pe 30 noiembrie, Maratonul „Blade Runner” este o invitație în lumea a două filme cult.

27
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Martin Scorsese revine cu voluptate la ce i-a fost cel mai drag: filmul cu gangsteri. Produs și lansat de Netflix, adică în afara limitărilor la durată impuse de o distribuție în cinematografe, „The Irishman” i-a permis veteranului regizor să se lăfăie într-o cronică a mafiei de aproape trei ore și jumătate.

23
/11
/19

10 filme internaționale proiectate în premieră la București, un juriu de excepție, 12 masterclass-uri și 2 workshop-uri cu specialiști în cinematografie și actorie, și voie bună fără limite!

21
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După două filme ilustrative, fără forță, eșuate, „Poarta Albă” (2014) și „Fals tratat de mântuire a sufletului” (2018), nu aveam mari așteptări de la noul lungmetraj al regizorului Nicolae Mărgineanu, „Cardinalul” (2019), tot despre victimele comunismului. Filmul are însă câteva calități, fără a fi memorabil.

19
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Primele două episoade din sezonul al treilea al miniseriei „Umbre”, produs de HBO și scris și regizat de Bogdan Mirică, arată mai bine decât primele două sezoane. Asta nu înseamnă că lipsesc de tot replicile teribiliste sau că narațiunea nu e tot simplistă. Doar că personajele sunt mai închegate.

15
/11
/19

“The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, are loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

15
/11
/19

Serile de film de la Centrul Ceh se apropie de sfârșit, iar pe 18 noiembrie va fi proiectat penultimul documentar al ediției de toamnă, „Year Without Magor: Genius Cannot Be Faked” și în ziua următoare, pe 19 noiembrie, la Fiction Tuesdays, va rula „The Inheritance or Fuckoffguysgoodday”.

15
/11
/19

Serialele „Narcos”, „4 Blocks”, „O Doutrinador”, „Un gallo para Esculapio” și „El Lobista”, producții realizate în America Latină și Europa vor fi difuzate de postul TNT, începând cu 18 noiembrie. Serile de luni vor fi dedicate băieților răi și vor purta titlul generic de „Lunea Mafioților”.