Cartile lui 2014: Orhan Pamuk, Norman Manea şi Julian Barnes
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartile-lui-2014-orhan-pamuk-norman-manea-si-julian-barnes/

„Istoria iubirii”, de Simon May, cărţi de Orhan Pamuk, Norman Manea şi Julian Barnes, bestselleruri internaţionale, volume de medicină şi despre fotografie sunt doar câteva dintre cărţile lui 2014 – noutăţile editoriale de care cititorii români se vor bucura în acest an.

Un articol de Petre Ivan|3 ianuarie 2014

„Istoria iubirii”, de Simon May, cărţi de Orhan Pamuk, Norman Manea şi Julian Barnes, bestselleruri internaţionale, volume de medicină şi despre fotografie sunt doar câteva dintre  cartile lui 2014 – noutăţile editoriale de care cititorii români se vor bucura în acest an.

Editura Polirom mizează pe două colecţii noi în 2014: „Memoria” şi cea de jurnale de călătorie. De asemenea, o serie de autor va fi consacrată celebrei exploratoare a Tibetului Alexandra David-Neel.

În colecţia Biblioteca Polirom va fi finalizată seria dedicată scriitorului Orhan Pamuk, iar accentul va cădea mai ales pe autorii din Orient, Africa şi Islanda, mai puţin traduşi în România.

Editura va continua anul acesta seriile dedicate unor autori ca N. Steinhardt, Norman Manea, Gabriela Adameşteanu, Aurora Liiceanu, Andrei Oişteanu.

Nu în ultimul rând, Polirom mizează pe prozatorii autohtoni, care, în fiecare an, au venit cu surprize dintre cele mai neaşteptate.

În 2014, editura Vellant va publica în limba română eseurile despre fotografie ale lui Susan Sontag din „On Photography”, precum şi un nou titlu al renumitului psiholog Oliver James, „Office Politics”.

Cartile lui 2014

Colecţia „Pasărea Măiastră” se va îmbogăţi cu un nou titlu – „Fata babei şi fata moşneagului”, de Ion Creangă.

De asemenea, Alain de Botton va reveni la Vellant cu două noi titluri, „Status Anxiety” şi „How To Think More About Sex”,

Pentru prima parte a anului 2014, editura Nemira le-a pregătit cititorilor un nou volum al celebrului prozator britanic Julian Barnes, intitulat „Niveluri de viaţă”, tradus de Radu Paraschivescu, notează Mediafax.

Editura All pregăteşte pentru anul 2014 „Manualul Harrison”, o carte esenţială pentru orice medic rezident sau specialist.

Foto cu Cartile lui 2014: Orhan Pamuk si Fata babei şi fata moşneagului – wikipedia

30
/05
/22

UNATC PRESS, editura Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), participă în perioada 1-5 iunie 2022 pentru prima dată la Salonul Internațional de Carte Bookfest. Prezența UNATC PRESS de-a lungul celor cinci zile la cunoscutul eveniment dedicat cărții și autorilor de la Romexpo este un exercițiu de conectare la lumea publishingului de carte autohton, dar mai ales o excelentă ocazie de a se adresa în mod nemijlocit cititorilor.

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.