„Doctori de femei“: teatrul TV urcă în audienţe
https://www.ziarulmetropolis.ro/doctori-de-femei-teatrul-tv-urca-in-audiente/

Aproape un milion de telespectatori au văzut miercuri seara la Antena 1 spectacolul „Doctori de femei“, cu Mihai Bendeac în distribuţie. Producţia Teatrului Metropolis din Bucureşti a deschis proiectul Teatru TV

Un articol de Dan Boicea|14 martie 2013

Aproape un milion de telespectatori au văzut miercuri seara la Antena 1 spectacolul „Doctori de femei“, cu Mihai Bendeac în distribuţie. Producţia Teatrului Metropolis din Bucureşti a deschis proiectul Teatru TV.

Experimentul de Teatru TV al lui Mihai Bendeac a prins mai bine la oraşe, scrie Paginademedia.ro. La nivelul întregii ţări, Antena 1, cu Mihai Bendeac, a fost pe locul patru în audienţe. În oraşe, a fost pe locul doi. Difuzarea spectacolului regizat de Emanuel Pârvu s-a intersectat, în intervalul 20.30-22.50 cu Serviciul Român de Comedie şi cu Pariu cu viaţa, de pe Pro TV.

Conform audienţelor obţinute de Paginademedia.ro, la nivel naţional, Bendeac a fost pe locul patru, cu o medie de aproape 950.000 de telespectatori pe minut. A fost depăşit de Pro TV (Serviciul Român de Comedie şi Pariu cu viaţa), Kanal D (Roata Norocului) şi Acasă TV (cu Inimă de ţigan).

Experimentul lui Bendeac a prins mai bine la oraşe, unde a fost pe locul doi, după Pro TV. La Antena 1 s-au uitat aproape 590.000 de orăşeni în fiecare minut, în timp ce la Pro TV erau 745.000 de telespectatori.

Mihai Bendeac: „Cred că era momentul să se-ntâmple treaba asta“

„Doctori de femei“, producţie aflată în repertoriul Teatrului Metropolis din Bucureşti, s-a difuzat la Antena 1 în cadrul proiectului Teatru TV, iniţiat de Mihai Bendeac.

„Îmi amintesc că aveam 16 ani, îi furam mamei recuzita din casă şi fugeam la liceu, să fac teatru. Iar aseară, o piesă în care am jucat eu şi colegii mei a fost văzută de aproape 1.000.000 de oameni din toată ţara asta. Şi asta cred că e important şi pentru mine, şi pentru colegii mei, şi pentru Teatrul Metropolis, şi pentru Teatrul de Comedie, şi pentru teatru, în general“, a declarat actorul Mihai Bendeac, pentru „Ziarul Metropolis“.

Emanuel Pârvu, regizorul spectacolului, spune că nu-şi aduce aminte ca un produs teatral cu o singură difuzare să aibă o asemenea audienţă. „S-au uitat 950.000 de oameni, adică aproape un milion de telespectatori. Teatru TV a mai fost difuzat, dar, nu cu la fel de mare succes, consideră Emanuel Pârvu. „Dacă tu îl dai la 12 noaptea pe TVR Cultural, înseamnă că undeva, în sufletul tău, ţi-e frică să nu se uite lumea. Dacă ai curaj, îl pui la ora 20.00, în prime-time. Şi vezi atunci câtă încredere ai într-un produs. Când pleci într-o cursă, te baţi cu cei mai buni“, a declarat Emanuel Pârvu, pentru „Ziarul Metropolis“.

Sigartau si Bendeac

Mihai Bendeac a mai spus că face televiziune de şase ani, dar n-a primit niciodată atât de multe mesaje, mailuri, telefoane şi semnale din toate părţile. „Contul meu de Facebook a fost blocat toată noaptea de oameni care voiau să-mi spună ceva. Cred că era momentul să se-ntâmple treaba asta. Nu mi-a rămas în cap un singur mesaj, ci a fost o întreagă serie de mesaje, ale unor femei, mai mult, care îmi spuneau că nu au reuşit să-şi culce copiii până la 11 noaptea“, ne-a declarat actorul.

Din distribuţia spectacolului „Doctori de femei“ fac parte: Mihai Bendeac, Adrian Titieni, Anca Sigartău, Emanuel Pârvu, Mariana Dănescu, Andreea Vasile, Vlad Corbeanu, Gabi Costin. Regia este semnată de Emanuel Pârvu, care a făcut şi adaptarea după „Tailleur pour dammes“ de George Feydeau. Spectacolul se află în stagiunea actuală a Teatrului Metropolis.

Miercuri, 20 martie, la Antena 1 va fi difuzată o altă producţie a Teatrului Metropolis, „Pijamale“, cu Mihai Bendeac.

24
/07
/17

Cartea „Călătoria diletanților (Din amintirile locotenentului în rezervă Amiran Amilahvari)” (în ireproșabila traducere a lui Nicolae Iliescu) a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2017.

24
/07
/17

În perioada 25 iulie - 3 august, Radio România Muzical transmite în direct șapte spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner. Transmisiunile directe pot fi ascultate și la Radio România Cultural.

24
/07
/17

În această seară (24 iulie), de la ora 21.10, iubitorii teatrului pot vedea ”Năpasta” de I.L. Caragiale, în regia lui Miron Niculescu. Spectacolul a fost difuzat In Memoriam Emil Bota (15 septembrie 1911 - 24 iulie 1977), în anul 1970, chiar în ziua în care, acum 40 de ani, poetul, prozatorul și îndrăgitul actor - aici în rolul „Ion” – se stingea din viață.

23
/07
/17

Cine nu s-a bucurat în copilărie de minunata „Lorelei” sau de extraordinarele povești din „La Medeleni”? Lumile lui Ionel Teodoreanu, un scriitor de o sensibilitate aparte, care ne-a fermecat pe toți cu „Ulița copilăriei” și care s-a stins brusc, la vârsta de 58 de ani…

22
/07
/17

„Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights”, „filmul documentar deghizat în ficțiune, teribil de sexy și năucitor în aparenta lui frivolitate”, după cum îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, va intra în cinematografe vineri, 28 iulie.

22
/07
/17

Într-un spațiu cu o istorie tulbure precum cea a Balcanilor, unde în loc de „casă, dulce casă” zici „butoi cu pulbere”, totul se schimbă, chiar și iubirea. De care te bucuri unde, când și cum poți, chiar și pe drum. Pătimașe și variate, poveștile de amor balcanic au prins viață în filme care te însoțesc asemeni celor mai dulci amintiri ale iubirilor de-o vară.

21
/07
/17

Bogdan-Alexandru Stănescu (BAS) coordonează colecția „Biblioteca Polirom”. BAS (39 de ani) este poet și, din acest an, romancier. Cartea sa „Copilăria lui Kaspar Hauser” a fost primită cu entuziasm, primind elogii peste elogii. Ne-am întâlnit să stăm un pic de vorbă despre cărți, nu neapărat ale noastre. A reieșit că situația nu e deloc roz. Iată.

21
/07
/17

Toys este o experienţă teatrală radicală, venită din Los Angeles, unde piesa autoarei Saviana Stănescu a fost pusă în scenă cu două stagiuni în urmă de Gábor Tompa. Acesta a încadrat textul într-o oră, cu o mare economie de cuvinte, un text plin de elipse şi întreruperi. Ca urmare, această sumbră poveste cu zâne nu se pierde în psihologizarea interminabilă a personajelor, cu atât mai puţin în amânarea narcotică a unui final. O concizie rar întâlnită în ziua de azi.

21
/07
/17

Chester Bennington, solistul celebrei trupe americane Linkin Park, s-a sinucis. Cântărețul, în vârstă de 41 de ani, s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, Chris Cornell, de la Soundgarden - care s-a sinucis la rândul lui în luna mai - ar fi împlinit 53 de ani. Solistul trupei Linkin Park i-a scris atunci lui Cornell o scrisoare prin care rememorează ce a însemnat prietenia lor.