Domestic in regia Adrian Sitaru, in selectia festivalului Slamdance, singurul organizat exclusiv de cineasti
https://www.ziarulmetropolis.ro/domestic-in-regia-adrian-sitaru-in-selectia-festivalului-slamdance-singurul-organizat-exclusiv-de-cineasti/

Filmul lui Adrian Sitaru – „Domestic” – a fost inclus în selecţia singurului festival organizat exclusiv de cineaşti, Slamdance, desfăşurat în paralel cu Festivalul de la Sundance, în Park City (Utaj, Statele Unite), care are loc între 18 şi 24 ianuarie 2013. Potrivit unui comunicat 4Proof Film, comedia „Domestic” figurează în noua secţiune Beyond, dedicată […]

Un articol de Andrada Văsii|14 decembrie 2012

Filmul lui Adrian Sitaru – „Domestic” – a fost inclus în selecţia singurului festival organizat exclusiv de cineaşti, Slamdance, desfăşurat în paralel cu Festivalul de la Sundance, în Park City (Utaj, Statele Unite), care are loc între 18 şi 24 ianuarie 2013.

Potrivit unui comunicat 4Proof Film, comedia „Domestic” figurează în noua secţiune Beyond, dedicată „filmelor îndrăzneţe cu viziuni inovatoare”, fiind a doua selecţie majoră pentru filmul lui Adrian Sitaru după cea de la Festivalul Internaţional de Film de la Mar del Plata, din noiembrie.

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora şi Sergiu Costache. Director de imagine este Adrian Silişteanu, scenografia îi aparţine lui Cristian Niculescu, iar montajul este semnat de Andrei Gorgan.

„Domestic” va fi lansat în România în martie 2013.

Supranumit „Quinzaine des Realisateurs al Sundance-ului”, Slamdance se află la a 19-a ediţie şi reuneşte producţii originale şi regizori cu viziuni noi, în încercarea de a încuraja cinema-ul independent.

Aici s-au făcut remarcaţi, pentru prima dată, Christopher Nolan („Inception”), Oren Peli („Paranormal Activity”), Marc Forster („Stranger than Fiction”), Lena Dunham – creatoarea serialului „Girls” sau Benh Zeitlin („Beasts of the Southern Wild”).

Pentru că multe dintre filme ajung să fie achiziţionate de case mari de distribuţie – o şansă nesperată pentru cineaştii fără bugete – anul trecut 5.000 de filme au fost înscrise la Slamdance.

Totodată, timp de un an, organizatorii proiectează filmele selecţionate în diverse oraşe din Statele Unite şi le fac disponibile pe diverse platforme online.

„În Slamdance, ca şi în Sundance, intră doar filme de o anumită calitate şi originalitate, ce au şi un potenţial comercial. Este ceea ce mi-am dorit de la ‘Domestic’. În plus, vizibilitatea pentru presă şi pentru cei din lumea filmului este extrem de mare, asta pe un continent unde filmul chiar este o afacere. Este foarte onorant pentru mine”, declară regizorul Adrian Sitaru.

Sursa: Agerpres

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.

13
/06
/17

Luni, 19 iunie, de la ora 19.00, Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – continuă cu scriitorul Lev Grossman, invitat prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, coordonatorul colecției. Evenimentul are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

13
/06
/17

Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru "Julius Caesar", inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite. Scena asasinării tiranului face trimitere la o dezbatere politică americană: Cezar (interpretat de un om de afaceri cu părul blond, care seamănă într-un mod bizar cu președintele american) este înjunghiat de o mulțime de femei și de reprezentanți ai grupurilor minorităților.

12
/06
/17

Avea 15 cărţi publicate când a fost dat afară de la catedra de logică și metafizică, din Universitatea București, pe motiv de pornografie în literatură. Mircea Eliade a plecat în străinătate ca diplomat, iar în 1945, când a fost exclus din diplomația română, numărul cărților publicate ajunsese la 25.

12
/06
/17

În deschiderea FITS, prima conferință de presă a adus la întâlnirea cu publicul pe directorul FITS, Constantin Chiriac (director al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu și omul datorită căruia există și a tot crescut acest festival), criticul de teatru Octavian Saiu (moderatorul conferințelor FITS), precum și coregrafa Brenda Angiel, creatoarea spectacolului ”Tango la altitudine II”, prezentat în festival, și regizorul Alexandru Grecu (președintele UNITER din Republica Moldova).

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.

12
/06
/17

Teatrul Național din Timișoara vă invită în zilele de 11, 12 și 13 iunie, de la ora 19:00, la Sala 2, la spectacolul GYPSIES. După ce a avut numeroase reprezentații în Germania, la Deutsches Theater Berlin și la Staatstheater Braunschweig, spectacolul va avea trei reprezentații în România, la Teatrul Național din Timișoara.

11
/06
/17

Mii de oameni au invadat străzile Sibiului în cea de-a doua zi de FITS încă de la orele amiezii, când povestea itinerantă „Zâna, cerbii și tăietorii de lemne” i-a condus pe cei prezenți pe Pietonala Nicolae Bălcescu într-un basm asiatic fermecător. În paralel cu spectacolul de stradă, iubitorii de artă sau discuții culturale au asistat la dialogurile pline de sensibilitate ale lui George Banu cu invitații speciali ai festivalului sau la discuția lui Cătălin Ștefănescu cu Robert Wilson pentru Garantat 100%.

11
/06
/17

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și-a desemnat câștigătorii, sâmbătă seară, pe 10 iunie, la Teatrul Național Cluj. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, i-a fost acordat lungmetrajului Familia mea fericită/ My Happy Family, povestea georgiană regizată de Nana Ekvtimishvili și Simon Gross. Imaginea filmului este semnată de Tudor Panduru, prezent la eveniment. Gala de închidere, la care marele invitat a fost actorul Alain Delon, va fi difuzată duminică, 11 iunie, de la ora 21.10, pe TVR 1.