Dublă lansare la „Anthony Frost“: „Behind the Line: Lia and Dan Perjovschi“ şi cartea de artist „Dan Perjovschi. Temporary Yours“
https://www.ziarulmetropolis.ro/dubla-lansare-la-anthony-frostbehind-the-lines-lia-and-dan-perjovschi-si-cartea-de-artist-dan-perjovschi-temporary-yours/

Vineri, 31 mai, ora 18:00, la Librăria Engleză „Anthony Frost“ se vor lansa albumul „Behind the Line: Lia and Dan Perjovschi“ şi cartea de artist „Dan Perjovschi. Temporary Yours“.

Un articol de Andrada Văsii|28 mai 2013

Vineri, 31 mai, de la ora 18.00, la Librăria Engleză „Anthony Frost“ (Calea Victoriei nr. 45) din Bucureşti se vor lansa albumul „Behind the Line: Lia and Dan Perjovschi“ şi cartea de artist „Dan Perjovschi. Temporary Yours“ editată de IDEA Cluj.

„Behind the Line“, un dublu album editat de Plymouth University Press adună între aceleaşi coperţi cariera internaţională, individuală şi comună a Liei şi a lui Dan Perjovschi.

Lia este un artist conceptual cu instalaţii complexe care ţin de cercetare şi acumulare intelectuală. Arhive, time-line-uri, diagrame, mind maps, adică o muncă de 20 de ani grupată sub numele „Muzeul Cunoaşterii“. Dan desenează de 15 ani pe pereţii şi ferestrele muzeelor de artă din toată lumea.

Albumul conţine o mare parte din imaginile proiectelor celebre de la MoMA New York, Istanbul Biennial, Tate Liverpool, Culturgest Porto, Royal Ontario Museum Toronto, dar şi de la expoziţii mai puţin cunoscute, ca Protocol Cluj sau CIV Bucureşti. Albumul este în format mare, cu foarte multe iustraţii color, iar studiul aparţine lui David Crowley, şeful departamentului de Critical Writing in Art and Design de la Royal College Londra.

Antologia unei opere

„Temporary Yours“ este o carte de artist editată în 2013 de IDEA Cluj care face antologia ştergerii, distrugerii sau repictării artei lui Dan Perjovschi pe toate meridianele şi sub toate formele. Cartea este luareata Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar“ 2013, la categoria „Cea mai frumoasă carte ilustrată“.

Vor vorbi Matei Câlţia, editor de carte de artist şi director al Galeriei Posibile şi Vlad Niculescu, directorul librăriei „Anthony Frost“. Dan Perjovschi va fi prezent la lansare.

Cumpărătorii albumului „Behind the Line“ vor primi pe lângă autograf o publicaţie specială a lui Dan Perjovschi care nu se găseşte pe piaţă. O microexpoziţie a artistului va însoţi evenimentul.

Foto credit: Dan Perjovschi (Facebook)

28
/02
/19

Este numită „un Salinger al generației Snapchat”, iar despre irlandeza Sally Rooney s-a mai spus că este „primul mare scriitor millenial” (The New York Times) și că „pur și simplu îți citește toate gândurile” (Vogue). Romanul său de debut, „Conversații cu prieteni”, a apărut la Curtea Veche Publishing. Volumul, numit de The Millions „un debut miraculos” a fost primit cu mult entuziasm și a fost recompensat deja cu premii importante.

26
/02
/19

Pe 28 februarie, de la ora 19.00, publicul larg, dar și cel de specialitate este așteptat la o reîntâlnire cu Eugène Ionesco, celebrul dramaturg fiind invitatul „virtual” al dezbaterii Eugen Ionescu/Eugène Ionesco: teatru și identitate culturală, prin intermediul unui interviu de arhivă unic și prea puțin cunoscut – pus la dispoziție de către Departamentul Arhivă Media și Documentare al TVR. Fragmente din acest interviu, realizat în anul 1967, vor fi proiectate în cadrul dezbaterii de la Teatrelli.

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.