VIDEO Gala Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu 2013, în direct la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-festivalului-international-de-teatru-sibiu-2013-in-direct-la-tvr/

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 21.10, TVR 1 şi portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro, transmit, în direct de la Sibiu, ceremonia de gală care închide ediţia aniversară de douăzeci de ani a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Un articol de Andrada Văsii|14 iunie 2013

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 21.10, TVR 1 şi portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro, transmit, în direct de la Sibiu, ceremonia de gală care închide ediţia aniversară de 20 de ani a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. 

Evenimentul se va desfăşura în Sala Thalia, fiind realizat şi prezentat de Cătălin Ştefănescu; producător – Diana Pascal.

Gala de sâmbătă se constituie într-o recunoaştere publică a meritelor celor mai importanţi artişti care au contribuit la dezvoltarea fenomenului teatral la Sibiu, urmărind, totodată, să marcheze întregul parcurs al festivalului. În cadrul Galei se vor decerna premii, vor fi rememorate momente importante din istoria festivalului, iar evoluţiile artiştilor se vor constitui în surprize pentru publicul din sală, dar şi pentru telespectatorii acestui eveniment.

„Cobzality“ şi „Jazzapela“ vor susţine recitaluri în seara Galei. Partenerii festivalului vor decerna sâmbătă seară medalii jubiliare FITS, realizate în colaborare cu Banca Naţională a României care, prin Monetaria Statului, a sprijinit emisia acestora.

2.500 artiști și 300 de evenimente

Recunoscut ca al treilea festival de teatru din Europa, după Edinburgh şi Avignon, evenimentul cultural de la Sibiu este onorat de prezenţa unora dintre cele mai importante nume ale teatrului mondial. Peste 2.500 de artişti şi invitaţi speciali au ajuns la Sibiu pentru acest eveniment.

Programul ediţiei din acest an a avut o ofertă culturală bogată, cu peste 300 de evenimente. Producătorii festivalului se aşteptau la peste 600.000 de vizitatori. Alături de aceştia, festivalul a adus la Sibiu peste 200 de jurnalişti şi bloggeri, atât din România, cât şi din străinătate.

Foto credit: Sebastian Marcovici

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.