Gone Girl, de David Fincher – cel mai bun film la Hollywood Film Awards
https://www.ziarulmetropolis.ro/gone-girl-de-david-fincher-cel-mai-bun-film-la-hollywood-film-awards/

Gone Girl, de David Fincher, a câştigat premiul pentru cel mai bun lungmetraj la cea de-a 18-a ediţie a Hollywood Film Awards, care a avut loc vineri, la Hollywood Palladium din Los Angeles, în timp ce pelicula „The Imitation Game” a fost recompensată cu patru trofee.

Un articol de Petre Ivan|17 noiembrie 2014

Filmul „Fata dispărută/ Gone Girl„, din distribuţia căruia fac parte actorii Ben Affleck şi Rosamund Pike, a mai câştigat premiile categoriilor „cel mai bun scenariu” şi „cel mai bun sunet”, notează Mediafax.

Julianne Moore

„Fata dispărută” este un thriller care spune povestea dramatică a lui Nick Dunne, interpretat de Ben Affleck, care, la a cincea aniversare a căsătoriei sale, anunţă autorităţile că soţia lui a dispărut. Sub presiunea interesului presei pentru subiect şi a investigaţiei poliţiştilor, imaginea căsniciei perfecte a lui Nick începe să fie înlocuită de suspiciuni şi întrebări. Toată lumea din jur începe să vadă minciunile şi comportamentul ciudat al bărbatului, iar în curând întrebarea esenţială este pe buzele tuturor: Şi-a omorât Nick soţia?

Lungmetrajul „The Imitation Game” a câştigat patru premii la gala Hollywood Film Awards. Astfel, Benedict Cumberbatch, care îl interpretează în acest film pe savantul Alan Turing, a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, Keira Knightley a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, Morten Tyldem, cel pentru cel mai bun regizor, iar Alexandre Desplat a fost desemnat cel mai bun compozitor.

Atât Cumberbatch, cât şi Knightley au fost prezenţi la ceremonie.

De asemenea, Julianne Moore a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru interpretarea sa din filmul „Still Alice”, iar Robert Duvall a fost ales câştigător la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, pentru partitura din „Judecătorul/ The Judge”.

La aceeaşi ceremonie, actorul Michael Keaton a primit premiul pentru întreaga carieră.

Ceremonie de atribuire de premii fără nominalizări sau proces de selecţie în prealabil – laureaţii sunt desemnaţi de producătorii evenimentului -, gala Hollywood Film Awards marchează lansarea oficială a sezonului trofeelor hollywoodiene, care se încheie în mod tradiţional cu decernarea Oscarurilor.

Foto: Gone Girl, Julianne Moore – cinemagia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.