Începe Comedy Cluj 2014! “Hector în căutarea fericirii” deschide Festivalul
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-comedy-cluj-2014-hector-in-cautarea-fericirii-deschide-festivalul/

Cea de-a VI-a ediţie a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, “Festivalul Internaţional de Film Comedy” debutează vineri, 10 octombrie. Lungmetrajul “Hector în căutarea fericirii”, în regia lui Peter Chelsom, este programat în Deschiderea Comedy Cluj, de la ora 19:00, la Cinema Florin Piersic.

Un articol de Petre Ivan|9 octombrie 2014

Psihiatrul londonez Hector dă startul distracției și filmelor bune. Pelicula a avut premiera oficială la Festivalul Internațional de Film de la Toronto şi a câştigat premiul pentru cel mai bun trailer de comedie la Golden Trailer Awards 2014.

Comedy Cluj (10 – 19 octombrie) pregătește publicului peste 147 de proiecții în 10 zile. 192 de filme din 38 de țări, de pe 4 continente, programate în principalele secțiuni: Competiția Internațională și Competițiile de Scurtmetraj Independent și Studențesc, dar și Comedy-Panorama, Comedy-Drama Around the World, Docu-Comedy, alături de un cocktail de evenimente conexe în doze de jazz, teatru și dans. Peste 100 de invitați sunt așteptați la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival.

Pe lângă secțiunile principale ale celei de-a VI-a ediții Comedy Cluj, o atenție deosebită este acordată umorului nemțesc și olandez în cadrul programului Focus. Prezența Olandei și Germaniei este motivată prin dorința de a familiariza publicul est-european cu umorul mai special al celor două nații.

Victor Rebengiuc va primi Trofeul de Excelență Comedy Cluj 2014

Ca în fiecare an, festivalul onorează o personalitate a cinematografiei. Trofeul de Excelență Comedy Cluj 2014 va fi decernat maestrului Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori de teatru

Maestrul Victor Rebengiuc va primi Trofeul de Excelență Comedy Cluj 2014

Maestrul Victor Rebengiuc va primi Trofeul de Excelență Comedy Cluj 2014

și film. Evenimentul va fi marcat prin proiecția specială a filmului „De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1981).

Principalele locații ale Festivalului vor fi cinematografele din centrul orașului: “Florin Piersic” și “Victoria”.

O serie de evenimente se vor desfășura și în Sala Mare a Casei TIFF precum și la Universitatea Sapientia. Celebra Sală Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, locul unde a avut loc prima proiecție cinematografică din istoria orașului, va găzdui sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 11:00, seminarul de marketing de film al echipei Good Hands, câștigătorii “Oscarului” pentru cel mai bun poster străin la Golden Trailer Awards (Los Angeles).

Comedy Cluj dedică o seară specială și teatrului românesc. Joi, 16 octombrie, de la ora 20:00, savurosul spectacol “Carpathian Garden” ajunge la cinema Victoria pentru premiera clujeană. O comedie tăioasă realizată de Tudor Aaron Istodor și Radu Iacoban.Comedy Cluj 2014

Aceștia vor prezenta un “act social comic” susținut de personaje contemporane delicioase. Prezentatori de știri, parcagii, preoți, moguli de presă, politicieni se vor succeda în fața spectatorului. “Carpathian Garden” pariază pe umor inteligent, iar cei doi actori stăpânesc foarte bine interacțiunea cu publicul.

Harta Comedy Cluj va prinde culoare prin intermediul altor două locații, acolo unde distracția și buna dispoziție vor energiza invitații și publicul festivalului: cluburile Charlie Pub și The Soviet.

Și în acest an prețurile rămân neschimbate: 9 lei pentru un ticket standard și 7 lei pentru un bilet cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari.

Canalele oficiale ale festivalului:

www.comedycluj.ro // https://www.facebook.com/FestivalulComedyCluj

Festivalul Internaţional de Film “Comedy Cluj” susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021

Foto: Comedy Cluj 2014, Hector în căutarea fericirii – comedycluj.ro/

23
/08
/17

Filme nominalizate la Oscar, pelicule premiate cu Ursul de Aur și de Argint la Berlinale 2017 sau nominalizate la Festivalul de Film de Cannes vor putea fi văzute, până pe 17 septembrie, pe Insula Artelor din Parcul Titan, în cadrul celei de a V-a ediții a evenimentului "Cinema în aer liber".

22
/08
/17

CRONICĂ DE FILM În noul său film, „Loveless”, câştigător al Premiului Juriului la Cannes, Andrei Zviaghinţev sugerează falimentul moral al societăţii ruse a momentului, prin povestea unei familii în descompunere. Deşi lipsit de subtilităţi şi bogat în metafore, filmul impresionează prin forţa evocatoare a imaginii şi a muzicii.

21
/08
/17

Jerry Lewis, considerat un "clovn" al filmelor moderne, cu o mimică elastică, decedat duminică în Las Vegas la vârsta de 91 de ani. Nancy Sinatra, Deana Martin (fiica lui Dean Martin), Jim Carrey, Joan Collins și Jimmy Kimmel se numără printre numeroasele celebrătăți din showbiz care i-au adus un ultim omagiu lui Jerry Lewis.

21
/08
/17

„Eu nu am devenit actor, eu m-am născut actor“ - Toma Caragiu; „Eu nu pot să mă despart de scenă“ - Jean Constantin. Într-o zi de 21 august, la diferenţă de doi ani, se năşteau doi dintre cei mai mari actori români.

16
/08
/17

Actrița Cristina Flutur joacă personajul Alice în lungmetrajul „Grain”, o coproducție Turcia-Germania-Franța-Suedia, selectat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Sarajevo, cel mai important eveniment de gen din Europa de Sud-Est. Filmul „Grain” este regizat de regizorul turc Semih Kaplanoglu, câștigătorul Ursului de Aur la a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

14
/08
/17

Mrs. Fang, un film documentar al regizorului chinez Wang Bing despre ultimele zile ale unei femei care suferă de Alzheimer, a câștigat Leopardul de Aur, la Festivalul Internațional de Film de la Locarno 2017. Franțuzoaica Isabelle Huppert a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriță, pentru rolul său din filmul Madame Hyde.

11
/08
/17

Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror și Fantastic Lună Plină a început joi, 10 august. Filmul de deschidere, norvegianul Casa, o poveste cu război și exorcizări, a rulat la grădina Melies. „Este cel mai puțin formal festival pe care îl organizăm și asta ne place cel mai tare. În fiecare an pare că o luăm de la capăt cu organizarea lui, iar această improvizație ne bucură: Lună Plină este cel mai liber festival posibil”, a spus directorul festivalului, Oana Giurgiu.