Muzica Europei – de la Poema Română la Carmina Burana
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-europei-de-la-poema-romana-la-carmina-burana/

Primăria Sectorului 3 organizează vineri 9 mai, cu ocazia Zilei Europei Concertul extraordinar de muzica clasica-„MUZICA EUROPEI-DE LA POEMA ROMÂNĂ LA CARMINA BURANA”

Un articol de Ziarul Metropolis|8 mai 2014

Evenimentul   are loc in Parcul Titan-Parcul Artelor la ora 20,00 şi este susţinut de Orchestra Simfonică Bucureşti sub bagheta dirijorului Benoit Fromanger, de corul Accoustic, dirijat de Daniel Jinga, invitati soliştii Robert Nagy, Iordache Basalic şi Irina Ionescu.

Cetăţenii sectorului 3 sunt invitaţi, din nou   la o întâlnire în aer liber cu marea creaţie muzicală europeană semnată de unii dintre cei mai cunoscuti compozitori ai României, Angliei, Italiei, Franţei, Austriei, Poloniei, Belgiei, Norvegiei şi Germaniei.

Momentul de excepţie al Concertului extraordinar   este interpretarea pentru prima dată în aer liber, într-un parc bucureştean a unui fragment din Cantata „Carmina Burana” de Carl Orff.

Programul cultural „LUNA MAI-LUNA EUROPEI” organizat de Primăria Sectorului 3 continuă şî in week-end-ul 17,18 mai cu două concerte folclorice la care vă aşteptăm cu drag.

muzica europei

„LUNA MAI-LUNA EUROPEI” se desfăşoară sub motto-ul CULTURA PENTRU TOŢI!

Parteneri Media: TVCITY, Bucureşti fm, ŞapteSeri.

Eveniment realizat de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3.

Foto cu Muzica Europei afiş – Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3

 

05
/09
/17

Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor în rol secundar sunt cele trei Premii Oscar din opt nominalizări, din palmaresul filmului „Moonlight” („În lumina lunii”) în regia lui Barry Jenkins. Vineri, 15 septembrie, regizorul va deschide prima ediție a American Independent Film Festival la București, printr-o discuție cu publicul în direct prin Skype, la finalul proiecției celui de-al doilea lungmetraj al său.

05
/09
/17

Și a venit a doua zi de festival. Și a venit Joshua Bell la București. Fostul copil-minune al viorii, ajuns acum la 50 de ani, devenit între timp și dirijor, și director muzical al Academy of St. Martin in the Fields (din 2011), e cunoscut nu doar pentru calitatea intepretărilor sale, ci și pentru apetența pentru joacă și pentru explorare.

04
/09
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Așa trebuie caracterizat Constantin Virgil Gheorghiu (1916-1992), scriitor român lansat cu deosebit succes după război în Franța.

04
/09
/17

Toamna bate la poartă și odată cu ea, Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”. Organizatorii așteaptă să culeagă roadele muncii din această vară: aplauzele publicului. Cea de-a VII-a ediție este una specială, pentru că maratonul propriu-zis (9-10 septembrie 2017) va fi urmat de încă cinci zile de recuperare (11-15 septembrie), perioadă în care va fi prezentat câte un spectacol pe seară.

02
/09
/17

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie, București, România) aduce lucruri inedite prin mai multe premiere: muzica clasică face pact cu tehnologia în trei opere cu proiecții multimedia live, muzica contemporană devine vedeta ediției și 30 dintre cei mai bine cotați compozitori contemporani ai momentului din lume vin la București pentru un dialog fără precedent între public, artiști români și artiști străini de anvergură, în timp ce un număr record de 37 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în Festival, iar relația dintre matematică și muzică este prezentată într-o expoziție în premieră în România.

01
/09
/17

Festivalul documentarului românesc anunță selecția competițională oficială și pregătește 6 zile de proiecții, întâlniri cu regizori, dezbateri și sesiuni de master class, în perioada 26 septembrie – 1 octombrie la Cinema Muzeul Țăranului (str. Monetăriei nr. 3), Sala ARCUB Lipscani și Știrbei Center (str. Știrbei Vodă nr. 104 - 106).

31
/08
/17

Se împlinesc, iată, 20 de ani de când Diana, prințesa de Wales, murea în urma unui controversat accident de mașină petrecut în Tunelul Alma din Paris, la primele ore ale zilei de 31 august 1997. Rândurile care urmează surprind tragedia acelei zile, dar și fragmente emoționante din viața celei mai iubite prințese din câte au existat.

31
/08
/17

În urmă cu 20 ani, pe 31 august, Prinţesa Diana își pierdea viața. Cea mai iubită prințesă britanică a murit la 36 de ani, într-un accident de mașină produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris. Se afla în mașină cu prietenul ei, Dodi Al-Fayed, și cu șoferul, care au decedat și ei. Echipajele de salvare au ajuns în câteva minute, dar a fost nevoie de mai bine de o oră să taie carcasa mașinii ca să o scoată dintre fiarele contorsionate și să o transporte la spital.

30
/08
/17

Cochetele veacului al XVII-lea, cu pielea înroșită de la diverse mâncăruri picante sau vinuri rare, sau cu tenul devastat de varicelă și alte boli, aveau un adevărat arsenal de batiste, pomezi, ape angelice și creme parfumate pentru obținerea carnației ideale.