Program la Teatrul Masca
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-teatrul-masca/

Joi, 13 Decembrie, ora 19.00  GEMENII Durata 1h si 30′   GEMENII – o comedie în cel mai pur stil italienesc „Gemenii e  un spectacol ce transformă experimentul într-o experienţă unică . În România au mai fost încercări de Commedia dell’Arte, dar de această dată publicul nostru va avea şansa unei reprezentaţii originale din toate […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Joi, 13 Decembrie, ora 19.00

 GEMENII

Durata 1h si 30′

 

GEMENII – o comedie în cel mai pur stil italienesc

„Gemenii e  un spectacol ce transformă experimentul într-o experienţă unică . În România au mai fost încercări de Commedia dell’Arte, dar de această dată publicul nostru va avea şansa unei reprezentaţii originale din toate punctele de vedere.

 

DISTRIBUŢIA
Gandolfa – Alina Crăiţă
Angelica – Ana Daponte
Pancrazio – Cosmin Creţu
Zanetto – Sorin Dinculescu
Tonino – Sorin Dinculescu
Leonzio – Valentin Mihalache
Isabella – Anamaria Pîslaru
Brighella – Aurel Sorin Sandu
Arlecchino – Răzvan Teodorescu
Bargello – Ionuţ Ghenu/Bogdan Angelescu
Mama – Ionuţ Ghenu/ Bogdan Angelescu

 

Regie: Michele Modesto Cassarin

Scenografie şi costume: Licia Lucchese, Sanda Mitache
Măşti: Stefano Perocco
Maestru lupte scenice: Ion Albu
Traducerea: Adina Teodorescu

 

Vineri, 14 Decembrie, ora 19.00

 CANARUL ALBASTRU

Distribuție:

Signora, Colombina – Georgiana Vrațiu

Brighella – Anamaria Iordache

Cicinetta, Capitano Cocodrillo – Mihaela Albu

Pulcinellina – Liana Pecican

Arlechino, Francesco – Mihai Hurduc

Capitano Matamores – Alexandru Floroiu

Pulcinella, Pantalone – Antonio Tadeus Mincă

Dottore – Sebastian Ghiță

Scenariu şi regie Mihai Mălaimare

Asistenți regie Anamaria Pîslaru şi Valentin Mihalache

Costume Andreea Postelnicu şi Alina Nica Gurguță

Decor Puiu Antemir

Sambata, 15 Decembrie, ora 19.00

 TARA UNDE INGERII VIN DEGEABA

Durata spectacolului – 1 ora

Povestea plaseaza actiunea in America Latina, intr-un satuc populat de personaje care amintesc de nuvelele lui Gabriel Garcia Marquez si de picturile Friedei Kahlo. Un Inger poposeste in acest spatiu  guvernat de decretele Dictatorului, figura ignoranta si autoritara ce incearca sa se substituie Divinitatii. „Acesta e miracolul pe care l-am asteptat atatia ani?”, se intreaba oamenii, declansand  astfel o inlantuire de intamplari ce contureaza o realitate dura, nemiloasa, in care singura regula pare a fi cea din dictonul „Paine si circ”.

Distributia

Ingerul- Sebastian Ghita

Nevasta politistului- Iulia Dumitru

Femeia – Alina Craita

Tanara – Emilia Manea

Depravata – Oana Dragnea

Preotul – Aurel Sandu

Senatorul – Cosmin Cretu

Politistul – Valentin Mihalache

Ologul – Mihai Hurduc

Melchior -Eugen Fetescu

Tanarul – Cristian Neacsu

Realizatori

   Scenariul şi regia – Mihai Malaimare

Asistent regie- Ana Maria Paslaru

Lupte scenice – Albu Ioan

Scenografie – Pop Ruxandra

Muzica – Vasile Manta

Coregrafie – Simiceanu Ileana Mirela

 

 

Duminică, 16 Decembrie, ora 11.00

 O LOCOMOTIVĂ ȘI O GARĂ

 

Actorii Teatrului Masca cântă, dansează step, mânuiesc marionete şi îi însoțesc pe copii într-o călătorie pe parcursul căreia vor afla secretul împlinirii tuturor viselor.

Un musical pentru copii

Adaptare după „Cartea cu jucării” de Tudor Arghezi

 

Tatuțu’/Șeful de gară……………….Sorin Dinculescu

Baruțu……………………………………….Răzvan Teodorescu

Baruțu Papuşă/Marionetă.…..Laura Dumitraşcu

Mitzu……………….…………………………..Ana Daponte

Scenariu şi regie………….Mihai Mălaimare

Scenografie şi costume….. Sanda Mitache

Muzică……………..…..Paul Urmuzescu

Coregrafie……………….Ioan Tugearu

 

Duminică , 16 Decembrie, ora 17.00

ÎMPODOBIREA BRADULUI

Sărbătorile de iarnă au stat mereu sub semnul iubirii, frumosului şi al generozității, iar împodobirea bradului la Teatrul Masca a devenit o tradiție pentru locuitorii cartierului Militari. Vă aşteptăm duminică să trăiți alături de noi o clipă din magia acestor sărbători.

 

 

15
/10
/17

Una dintre cele mai interesante apariții editoriale ale toamnei, „O istorie culturală a nebuniei. De la Biblie la Freud, de la casa de nebuni la medicina modernă”, semnată de Andrew Scull, sociolog şi istoric al medicinei, a fost publicată la Editura Polirom, în colecţia „Plural M”.

15
/10
/17

Joi, 19 octombrie, regizorul Cristian Mungiu va fi decorat de ambasadoarea Franței la București, Michele Ramis, cu însemnele de Cavaler al Ordinului Național Legiunea de Onoare, recunoaștere din partea președintelui Republicii Franceze, a anunțat directorul Institutului Cultural Francez, Christophe Gigaudaut, vineri seară, la deschiderea festivalului Les Films de Cannes a Bucarest.

13
/10
/17

Romanul „Arhipelagul altei vieți” (traducere din limba franceză de Daniel Niculescu) a fost publicat la Editura Polirom în 2017.

13
/10
/17

Omenirea nu mai are nevoie de Dumnezeu și ar putea, cu ajutorul inteligenței artificiale, să dezvolte o nouă formă de conștiință colectivă care va putea să îndeplinească rolul religiei, a declarat joi scriitorul american Dan Brown, autorul seriei literare "Codul lui Da Vinci". Romancierul american a făcut aceste declarații la Târgul de Carte de la Frankfurt unde își promovează noul său roman, "Origin".

13
/10
/17

Unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale toamnei începe astăzi, 13 octombrie, și va cuprinde Bucureștiul timp de zece zile, Brașovul timp de o săptămână (13-19 octombrie) și Clujul pentru un weekend (13-15 octombrie).Peste 10.000 de bilete s-au vândut deja în avans pe Eventbook.ro înainte de începerea festivalului. Les Films de Cannes à Bucarest are loc anul acesta la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Eforie.

12
/10
/17

David Lynch, Xavier Dolan, Vanessa Redgrave și Nanni Moretti se numără printre invitații Festivalului de Film de la Roma, a cărei ediție din 2017, organizată între 26 octombrie și 5 noiembrie, se dorește o veritabilă sărbătoare a cinematografiei mondiale și va prezenta câteva zeci de lungmetraje, dintre care 14 vor fi proiectate în premieră mondială.

12
/10
/17

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design și un quest labirintic princare festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.

12
/10
/17

„Publicul vine la teatru cu dorinţa de a se lăsa ademenit. În întunericul sălii un grup de oameni vrea să intre în contact cu alt grup de oameni şi aşa teatrul devine viaţă. Fără teatru mai mulţi necunoscuţi care se întâlnesc pentru un moment n-ar realiza mare lucru.” - Catrinel Dumitrescu.

11
/10
/17

Un nou album de benzi desenate dedicat personajului Asterix, intitulat "Asterix et la Transitalique", va fi lansat în premieră mondială pe 19 octombrie. Albumul, tradus în 16 limbi, va beneficia de un tiraj total de 5 milioane de exemplare. De la înființarea seriei, în 1959, peste 370 de milioane de albume din seria "Asterix" au fost vândute pe plan mondial.

11
/10
/17

Spectacolul “Căpcăuni/Ogres” de Yann Verburgh, în regia lui Eugen Jebeleanu, producție realizată la Théâtre Ouvert din Paris, deschide joi, 12 octombrie 2017, ora 19:00, seria evenimentelor din cadrul Platformei Internaționale de Teatru București #4. Reprezentația va fi urmată de o discuție cu echipa artistică.

11
/10
/17

“Nu sunt o stâncă ce nu poate fi clintită, rece, lucidă, cum par. Nenorocirea este că nu sunt cum par şi că foarte repede omul îşi dă seama de asta. Aspectul exterior mi se trage, cred, din faptul că am fost şi am rămas o mare timidă. De aici, felul meu de a mă purta faţă de interlocutor, de aici senzaţia de inaccesibil.”. – Olga Tudorache. Spitalizată zilele trecute (pentru o suspiciune de atac vascular cerebral), „marea doamnă a teatrului românesc” împlinește astăzi 88 de ani.