Programe de Crăciun, la TVR 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/programe-de-craciun-la-tvr-1/

De Crăciun, TVR 1 a pregătit telespectatorilor săi concerte tradiţionale de colinde, dar şi ale unor vedete internaţionale, ediţii speciale ale emisiunilor postului iubite de public, întâlniri cu vedetele preferate, reportaje şi documentare în premieră. (…) Pe 25 decembrie, de la 16.00, TVR 1 oferă telespectatorilor bucuria de a rememora şlagăre ale anilor ‘70, ‘80 şi ‘90, devenite favoritele multor generaţii

Un articol de Petre Ivan|22 decembrie 2016

Tradiţionalele colinde de Crăciun, pe care Madrigalul le interpretează de peste 50 de ani, neîntrerupt, pot fi urmărite la TVR 1 sâmbătă, 24 decembrie, de la ora 10.30.

TVR 1 transmite acest concert sâmbătă, 24 decembrie, de la 12.30. Apoi, de la ora 21.00, timp de două ore, primim colidători din toată ţara la ediţia specială Tezaur folcloric, transmisă de TVR 1, în seara de Ajun.

Cele mai frumoase colinde ale românilor sunt aduse de acasă de la ei de interpreţi din Bihor, Bistriţa Năsăud, grupuri din Maramureş şi Ilfov. De altfel, realizatoarea TVR Gheorghiţa Nicolae a presărat grupaje de colide în programele TVR 1 din toate zilele de sărbători.

Poveştile românilor de departe, în oglindă cu ale celor de acasă

Unde-i acasă? – pentru milioane de români devine incert, dar şi dureros, mai ales în timpul sărbătorilor. În seara de Ajun, de la 23.00, la TVR 1 şi TVR+, Irina Păcurariu ne propune ediţia specială Unde-i acasă?, o avanpremieră a proiectului mai amplu cu acelaşi titlu, serie de reportaje, ce urmează a fi difuzate la TVRi şi TVR 1.

Filmate în comunităţi de români din diverse ţări europene – Italia, Portugalia, Germania, Suedia – reportajele Irinei Păcurariu spun poveştile românilor din afara ţării, puse în oglindă cu istorii de viaţă ale celor rămaşi în România.

Filmele aduc în prim plan mai ales copii care au trecut sau sunt încă parte din experienţa exilului în masă, pe care îl practică românii plecaţi la muncă în străinătate. Emisiunea Unde-i acasă? se redifuzează pe 25 decembrie, de ora 19.00, la TVR 1 şi TVR+.

Ediţii speciale de Crăciun O dată-n viaţă, Politică şi delicateţuri, Universul credinţei

Crăciunul începe la TVR 1 cu o ediţie specială Universul credinţei, prilejuită de Naşterea Domnului Iisus Hristos. Magazinul religios difuzat pe 25 decembrie, de la ora 9.00, cuprinde mesaje şi urări de Crăciun, reportaje şi documentare, discuţii cu invitaţii emisiunii, precum şi transmisiunea în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti a Sfintei Liturghii. Slujba va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de numeroşi ierarhi şi preoţi.Programe de Crăciun

Celentano, oaspete în bucătăria lui Mircea Dinescu

În Ziua de Crăciun, actorul Adrian Văncică este invitat la o masă cu caltaboşi şi lebăr, într-o ediţie de sărbătoare Politică şi delicateţuri. P

e 25 decembrie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, actorul care îl interpretează pe Celentano din serialul Las Fierbinţi pune în practică, împreună cu masterchef Dinescu, două reţete de sezon: lebăr şi caltaboşi.

Cum ne-a obişnuit, Mircea Dinescu dă o notă personală bucatelor şi curajos, adaugă, în compozitia caltaboşului şi a lebărului, prune uscate, condimente alese pe sprânceană şi carne adusă de la Cetate. Şi evident, nu renunţă la portocală, al cărei suc îl pune în apa în care fierbe lebărul.

Fantasticii şi Faimoşii se întrec de Crăciun la O dată-n viaţă

Şi tot De Crăciun, la O dată-n viaţă, „Fantasticii” se întrec cu „Faimoşii”, într-o ediţie cu adevărat de sărbătoare a emisiunii ce face parte din seria întâlnirilor „TVR60”. Cu alte cuvinte, două echipe de mari artişti vor cânta muzică uşoară, populară şi vor dansa, totul într-o competiţie muzicală oferită telespectatorilor TVR. O dată-n viaţă poate fi văzută pe 25 decembrie, de la ora 21.10, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

„Fantasticii” din platoul emisiunii sunt Ionuţ Fulea, Andreea Voica, Mariana Deac şi Niculina Stoican, iar „Faimoşii” care le ţin piept sunt Dinu Iancu Sălăjanu, Mariana Ionescu Căpitanescu, Steliana Sima şi Viorica Macovei. Fiecare dintre cei opt invitaţi e hotărât să cucerească publicul prin câte un duet pe care îl va susţine împreună cu o vedetă a muzicii pop: Elena Gheorghe, Alina Sorescu, Lora, Alexandra Ungureanu, Cezar Ouatu, Daniel Iordăchioaie, Ionuţ Ungureanu şi Ianna. Alături de ei, invitaţii speciali de Crăciun la O dată-n viaţă sunt preotul Cristian Pomohaci şi tenorul Teodor Ilincăi.

Cele mai frumoase melodii româneşti se cântă la TVR 1

Pe 25 decembrie, de la 16.00, TVR 1 oferă telespectatorilor bucuria de a rememora şlagăre ale anilor ‘70, ‘80 şi ‘90, devenite Programe de Crăciunfavoritele multor generaţii. Dintre Cele mai frumoase melodii româneşti, amintim: Copacul şi Două inimi fără griji (Aurelian Andreescu), Strada speranţei (Corina Chiriac), Diamant fermecat (Margareta Pâslaru), Bună seara, iubito! (Loredana Groza), Morăriţa (Mirabela Dauer), Andrii Popa (Mircea Baniciu), Dacă ochii tăi (Elena Cârstea), Iubeşte-mă de-ţi plac aşa cum sunt (Angela Similea).

Jocuri murdare sau partea întunecată a sportului – documentar în premieră la TVR 1

Pe 25 decembrie, de la ora 18.00, TVR 1 difuzează un documentar exploziv despre nivelul corupţiei din sport. Jurnalistul de investigaţie recompensat cu titlul de jurnalistul CNN al anului în 2011, Benjamin Best, ne propune o altfel de privire de ansamblu în culisele pline de culoare ale lumii sporturilor.

Filmul este o producţie Germania 2016 şi are deja în palmares mai multe premii:  2016 – IFF Londra – Premiul cel mare pentru regie şi pentru montaj; 2016 – Snowdance Filmfestival – Premiul pentru cel mai bun documentar; 2016 – Start Doc Festival, Hollywood – Premiul pentru cel mai bun documentar; 2016 – New York Festivals – Medalie de Argint pentru imagine; Medalie de Bronz pentru montaj.

Documentarul Jocuri murdare intră în culisele fotbalului, ale baschetului de performaţă, boxului, dar şi pe uşa din dos a Jocurilor Olimpice. Sportul aduce naţiunile şi oamenii împreună, funcţionează dincolo de barierele sociale, culturale şi religioase, dând un sens al identităţii, fiind o sursă de conversaţie şi emoţie pentru milioane de oameni din întreaga lume. Cu toate acestea, există şi un revers al medaliei. Pasiunea sinceră a spectatorilor şi a fanilor este pusă în contrast cu înşelătorul amestec de lăcomie, de corupţie la nivel înalt: politicieni influenţi, oameni din sport uşor de „abordat”, sponsori puternici, ba chiar şi persoane implicate în crima organizată.

Concert Andrea Bocelli: Cinema

A doua zi de Crăciun, o nouă premieră: TVR 1 difuzează un emoţionant concert susţinut de Andrea Bocelli la Dolby Theatre Programe de Crăciunîn 2015.

Melodii celebre din nu mai puţin celebrele fime “Doctor Jivago”, “Love Story”, “Naşul”, “Viaţa e frumoasă”, “Gladiatorul”, “Poveste din Cartierul de Vest”, “Evita” sau “Mic dejun la Tiffany”, dar şi melodii din musical-uri de succes se vor auzi în concertul difuzat de TVR 1 luni, 26 decembrie, de la 21.10.

Superstarul internaţional Andrea Bocelli vine cu o interpretare maiestuoasă a cântecelor de pe albumul său mult aşteptat – Cinema.

Omagiind hituri de pe coloana sonoră a celor mai iubite filme ale tuturor timpurilor, Bocelli readuce la viaţă o colecţie de cântece gravate în cultura, dar şi în inimile multor generaţii.

În concert, cu apariţii scenice speciale – Nicole Scherzinger şi Ariana Grande, dar şi nume răsunătoare de la Hollywood: John Travolta, Ryan O’Neal, Ali MacGraw şi Andy Garcia, care urcă pe scenă pentru a vorbi despre filmele din a căror coloană sonoră au fost extrase melodiile.

Foto: Programe de Crăciun TVR 1 – tvr.ro

15
/06
/17

Proiectul Tango la cetate se deschide în luna iunie prin două concerte susţinute la Hunedoara (16 iunie) şi Alba Iulia (24 iunie) de binecunoscutul grup Argentango. La Hunedoara concertul va avea loc la Castelul corvinilor, în Sufrageria Bethlen pe 16 iunie de la ora 19,00 iar la Alba Iulia, proiectul va fi inclus în “Sărbătoarea muzicii” şi se va desfăşura în Piaţa cetăţii de la ora 18.00

15
/06
/17

”Captivează instantaneu... Inspirat din Keaton, Fellini și desigur Chaplin, acest spectacol atemporal despre hilare accidente minore și acrobații excepționale este încântător...Obligatoriu de văzut... Contagios, extraordinar, magic.. Adorabil...Un deliciu, mergeți neapărat să-l vedeți....” Dincolo de astfel de spicuiri din aprecierile presei internaționale la adresa acestui spectacol, exact în ziua în care o mult necesară lege a fost adoptată în România (interzicerea folosirii de animale sălbatice în numerele de circ pe tot teritoriul țării), ”Pss psss/ Chiar... fără cuvinte” a făcut istorie în multe suflete și la FITS 2017.

14
/06
/17

Față de cum au cunoscut circul multe generații, acest relativ nou tip de artă performativă, circul contemporan, împletește acrobațiile și performanțele fizice cu dansul, prezentarea unui fir narativ prin mijloace de expresie teatrală, lightning design și o estetică centrată pe om, pe sentimentele, călătoria și poveștile sale. Australia, patria celebrissimei trupe Cirque du Soleil,  este unul dintre creatorii circului contemporan, care a luat avânt în anii 1970. Este o artă care conectează corpurile și sufletele fără a avea nevoie de prea mult decor sau artificii ornamentale sau de animale. Istoria circului dar și numeroasele frământări și teme ale culturii contemporane se regăsesc în această artă măiastră, complexă, extrem de muncită și totodată simplificată până la esențe: mișcare, dans, ritm, conexiune, capodoperă a corpului uman. Doamnelor și domnilor, Circa Contemporary Circus!

13
/06
/17

Compania spaniolă Tutais a adus la FITS 2017 un spectacol cu care publicul românesc cu siguranță a rezonat puternic. ”Dansul urșilor din Pirinei” valorifică o tradiție culturală extrem de veche în multe zone montane ale Europei și ale lumii, inclusiv în România, în centrul căreia se află urșii și lumea lor de munți și păduri. Încărcătura simbolică enormă a ursului este, toată, incorporată în acest spectacol: animal totemic, heraldic, călăuză a sufletelor după moarte, vestitor ritualic al primăverii, simbol regal înțelepciunii dar și al forței brute dezlănțuite, arhetip al vindecătorului șamanic, principiu dual al adormirii și reînvierii și multe altele.

13
/06
/17

Știți unde e Guadalupe? În largul coastei vestice a Mexicului. Știți ce legătură are cu România? (Desigur, dincolo de faptul că este cel mai populat teritoriu al Uniunii Europene -întrucât aparține de Franța, face parte și din UE- din America de Nord.) Una enormă, aceeași legătură pe care o poate stabili orice loc din lume cu un altul: conexiunea prin muzică, dans, ritm, culoare, zâmbet, bucurie.

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.

09
/06
/17

Premieră absolută în România: Marilyn Mazur, Branford Marsalis, Kurt Elling și Stanley Jordan cântă în iulie la Bucharest Jazz Festival. Bucharest Jazz Festival revine între 5 și 9 iulie cu o nouă serie de concerte live în Piața George Enescu. Cele mai originale și creative nume ale jazzului internațional și autohton provoacă publicul bucureștean să descopere universalitatea jazzului.

08
/06
/17

Vineri, 9 iunie 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio propune un concert inedit la Sala Radio, la granița între simfonic, jazz și ritmuri de tango argentinian, avându-l ca invitat special pe unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați saxofoniști de origine greacă, Theodore Kerkezos.

05
/06
/17

În perioada 18-21 mai 2017 s-a desfăşurat la Sibiu cea de-a 47 ediţie a Sibiu Jazz Festival. 4 zile de concerte în aer liber cu muzică de calitate, expoziţii, jam session în bucătărie şi voie bună.

02
/06
/17

Prima întâlnire a elitei industriei muzicale europene în România, East European Music Conference, un eveniment organizat de ARTmania cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Sibiu, reunește, în perioada 27-29 iulie, directori ai celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole, specialiști internaționali în securitate, avocați sau experți în sistemul internațional de taxe.

01
/06
/17

Parcuri din toate sectoarele Capitalei gazduiesc astazi, Ziua Copilului,i evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică și vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul Național Cotroceni sau sediul Televiziunii Române.