Programul Teatrului În Culise pentru perioada 9-15 Noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/programul-teatrului-in-culise-pentru-perioada-9-15-noiembrie/

Programul In Culise 9-15 Noiembrie Bilet achitat în ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera Sabotaj din Iubire: 12.5 lei (preţ unic) Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu: 30 lei (preţ unic) Scrisori catre Rita – The Show: 40 lei (preţ unic) Pilaff Impro […]

Un articol de |6 noiembrie 2012

Programul In Culise 9-15 Noiembrie


Bilet achitat în ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei
Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera
Sabotaj din Iubire: 12.5 lei (preţ unic)
Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu: 30 lei (preţ unic)
Scrisori catre Rita – The Show: 40 lei (preţ unic)
Pilaff Impro Show: Intrare liberă


Vineri, 9 Noiembrie
ORA 19:00

FERMOARE, NASTURI ŞI CAPSE

De Mihai Ignat
Cu: Amelia Ursu, Ionuţ Măierean, George Macrea
R: Claudiu Puşcău

4 prieteni, o sinucidere, o brichetă, multe întrebări şi dileme… într-o piesă de teatru despre prietenie, despre greşelile pe care le facem, despre fragilitatea vieţii, despre moarte şi despre dorinţa de-a merge mai departe…

Trailer:


SAMBATA, 10 Noiembrie
ORA 19:00

FRUMOASA CĂLĂTORIE A URŞILOR PANDA POVESTITĂ DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITĂ LA FRANKFURTH

De Matei Vişniec
Cu: Cosmina Soare, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Laura Marin, Alexandru Banciu, Bogdan Stanciu
La saxofon: Sofian Miron
Durata: 1h15

“Cãlãtoria urşilor panda reprezintã înseşi vietile lor trãite pânã la punctul terminus. Viaţa este privitã ca „vis al morţii”, ca o trecere a sufletului prin anumite etape, cãtre atingerea ataraxiei. Cãlãtoria urşilor panda trimite cu gândul la cãlãtoria lui Dionis sau la cea a lui Gavrielescu din „La Tigãnci”. Totodatã ea reprezintã proiecţia unui nou început, un nou „ab origo”, punctul iniţial al unei noi vieţi. Şi astfel nimic nu se pierde, totul se transformã, cãci totul este un ciclu neîntrerupt de momente repetabile. Un cerc ce revine invariabil la punctul din care a plecat.

Parcurgerea celor nouã nopţi poate echivala cu coborârea celor 9 trepte ezoterice. Coborârea acestora fãrã a cãdea înseamnã a-şi fi ţinut în frâu simţurile. Nouã este şi cifra care, corespunzând celor 9 deschideri ale omului, simbolizeazã cãile acestuia de comunicare cu lumea. Existã astfel credinţa celor nouã ceruri sau nouã etape pe care trebuie sã le parcurgã sufletul pentru a dobândi pacea vesnicã.”

Irninis Miricioiu – prefata la volumul semnat Matei Visniec – Frumoasa cãlãtorie a urşilor panda povestitã de un saxofonist care avea o iubitã la Frankfurt

 


DUMINICA, 11 Noiembrie
ORA 19:00

TREI PIESE SCURTE FĂRĂ SEX

Texte: Rodrigo Garcia – Lucru; Theo Herghelegiu – O seară cu BG; Aldo Nicolaj – Actorul
Cu: Ionuţ Iftimiciuc, Alexandru Minculescu, Alex Vlad
Regia: Cristian Bajora
Durata: 2 h

Trei – pentru că e cu trei actori
Piese – pentru că sunt texte de teatru
Scurte – pentru că nu sunt lungi
Făra sex – pentru ca nu sunt despre sex (deşi e greu să vorbeşti sau să faci ceva timp de 2 ore fără să aminteşti despre asta)

O experienţă marca În Culise, un spectacol care foloseşte întreg spaţiul din Ştefan Mihăileanu 53 – barul, sala de teatru, mansarda, un spectacol despre tine, despre noi, despre viaţă, despre nimicul din jurul nostru, despre lucrurile frumoase, despre actori, despre desene animate, despre McDonald’s şi hamburgeri, despre pistoale şi clovni.

O comedie – pentru că vei râde cu gura până la urechi (garantat În Culise) – Trei Piese Scurte Făra Sex este un spectacol complet care va aduce publicul spectator în stări şi gânduri unice – va problematiza şi va explica, va da răspunsuri şi va întreba – un produs cultural de certă valoare.


LUNI, 12 Noiembrie


MARTI, 13 Noiembrie
ORA 21:00

INSULA FEMEILOR

De Valeriu Butulescu
Cu: Cristina Moldoveanu, Ioana Chelmuş, Dana Cojan, Cosmina Soare, Paul Alexandru, Florin Frăţilă
Regia: Cristian Bajora

Patru femei tinere, naufragiate pe o insulă pustie. Patru femei cu o imaginaţie dusă dincolo de ‘normal’ (dar ce e normalul?). Patru femei în a căror imaginaţie bărbaţii
capătă dimensiuni cosmice. Comicul de situaţie, comicul de limbaj, comicul personajelor în sine vine din modul în care autorul ştie să gestioneze conflictul. Mesia mult aşteptat prin întruparea într-un bărbat apare în final sub aspectul a… doi bărbaţi. Şi de aici conflictul se amplifică…

O comedie marca În Culise care nu te va lasa să pleci din sala fără hohote de râs şi poate şi o lacrimă. Erotism, neconvenţional şi patru personaje superbe: Lady Robinson, o femeie autoritară, dar sensibilă, fostă matroană de cabaret, Venera, dansatoare la bară, fiica distinsei Lady Robinson, senzuală si pragmatică, Elen, fostă profesoară de gramatică prăbușită în misticism, Ala, obsedată de o mare idilă pasageră și de alcool. Ele sunt pe scenă exact așa cum le prezintă autorul însuși, adică niște nimfomane dezlănțuite.


MIERCURI, 14 Noiembrie
ORA 21:00

IMPROVIZAŢIE: PILAFF IMPRO SHOW

Cu: Paul Alexandru, Ionuţ Iftimiciuc, Laura Marin, Alexandru Minculescu, Florin Frăţilă, Ştefan Nistor.
Durata: 1h30

1 cană de Paul, de preferinţă cu păr lung
4 căni Ionuţ
3-4 linguri Laura
1 Alexandru potrivit
1 vârf de Fane
1 vârf de Florin măcinat

Într-o cratiţă potrivită o pui la încălzit pe Laura. Atunci când aceasta s-a încălzit, îl pui la călit pe Alexandru tocat mărunt, iar când acesta începe să se prăjească pui un vârf de Fane şi amesteci, iar după câteva minute adaugi puţin Ionuţ. Nu-l lăsa pe Alexandru să se ardă pe margini, pentru că acest lucru va strica aspectul pilaffului.
Când Alexandru este bine fiert, pune-l pe Paul şi pe Ionuţ. Acoperă-i şi lasă-i să fiarbă, fără a amesteca decât atunci când simţi că a mai scăzut Ionuţ. Lasă-l pe Ionuţ să scadă şi Paul să se umfle bine, amestecând constant.
Potriveşte-l cu Fane şi Florin, după gust.
Se serveşte împreună cu prietenii.

Preț bilete: Intrare liberă


JOI, 15 Noiembrie
ORA 21:00

IMAGINEAZĂ-ŢI CĂ EŞTI DUMNEZEU

După texte de Matei Vişniec
Cu: Ştefan Nistor, Florin Frăţilă. Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmuş, Ionuţ Iftimiciuc
R: Cristian Bajora
Durata: 1h30

Primul spectacol produs şi montat în spiritul şi urmărind misiunea Teatrului În Culise, având în distribuţie actori tineri, foarte înzestraţi şi curajoşi, folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Vişniec, Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu propune o altfel de experienţă pentru spectatori. Aceştia vor putea vedea un teatru sincer, fără prea multă scenotehnică, dar cu siguranţă şocant şi intrigant.
Spectacolul vorbeşte despre iubire, despre absurdul din vieţile noastre, despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informaţii, despre România, despre teatru, şi reuşeşte să atingă şi să lovească, făra să plictisească niciun moment, prejudecăţi şi idei periculos de amintit.

Preț bilete: 30 lei (preţ unic)


 

Dacă te-ai săturat de poveşti spuse ca să fie spuse, dacă te-ai plictisit de aceleaşi show-ri pline de previzibil şi de convenţional, dacă vrei să vezi spectacole de teatru la care chiar să râzi cu poftă, in care sa crezi, care sa te distreze, care sa ramana cu tine dupa ce iesi din sala, trebuie sa ne calci pragul!

Avem pentru tine productii proaspete si cei mai buni actori de care vei mai auzi cu siguranta!

Misiunea noastra este aceea de a inventa un teatru inovator, nou, cu texte şi viziuni proaspete, un teatru care să aducă aproape de public noţiunea de Happening, care să provoace şi să recâştige publicul tânăr îndepărtat de cultură şi artă şi mai ales un teatru care să reuşească să-şi susţină proiectele din fonduri proprii şi independente de instituţiile de stat. Spectacolele teatrului În Culise vor trece peste bariera spaţiului convenţional – scena şi sala cu spectatori – nerefuzând însă această tradiţie – iar spectatorul va descoperi În Culise o experienţă cu totul specială.

Vă aşteptăm să păşiţi În Culise!

Adresa: Str. Ştefan Mihăileanu nr. 53 (zona Foişorul de Foc, intersecţia Pache Protopopescu cu str. Traian)

Rezervări: 021. 320.20.59 sau 0735 026 762.
Web: http://teatru.inculise.ro
E-mail: [email protected]

15
/05
/17

Vineri, 26 mai, de la ora 20:00, la Serendipity Art, Coffee&Tea, iubitorii muzicii pot asculta RENOUVEAU GRINGO – un concept unic, o îngemănare de stiluri, armonii şi influenţe, pornind de la piesele clasice până la elementele de muzică electronică, însoţite de loopuri de chitară, voce, muzicuţă şi lapsteel guitar, toate filtrate în stilul propriu al lui AG Weinberger.

15
/05
/17

Într-o zi de 15 mai se nășteau Nicolae Grigorescu, unul dintre cei mai valoroși pictori români și scriitorul rus Mihail Bulgakov, autorul romanului Maestrul și Margareta. Și tot într-o zi de 15 mai Mickey Mouse și Minnie Mouse apăreau pentru prima dată împreună în producția "Plane Crazy".

15
/05
/17

„Ouăle lui Tarzan”, cel mai recent documentar regizat de Alexandru Solomon, va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie 2017). Documentarul va fi proiectat în afara competiției, în cadrul programului „Zilele filmului românesc”.

13
/05
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, „Dacia, dragostea mea” (2009) este un documentar care rememorează câteva repere ale istoriei recente a României prin prisma unul simbol al industriei din timpul comunismului, al cărui importanță s-a prelungit până în prezent: celebrul autoturism produs la Mioveni.

13
/05
/17

Într-o seară de primăvară, la librăria Cărturești Carusel, printre cărți, rechizite, mult spirit, a avut loc conferința de presă despre a VII-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului BABEL. Evenimentul organizat de Teatrul “Tony Bulandra” din Târgoviște a fost lansat de către  Constantin Ranin, managerul teatrului și Liviu Cheloiu, directorul artistic și va avea loc între 2 și 11 iunie 2017.

13
/05
/17

La Timișoara începe duminică, 14 mai, o nouă ediție a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, FEST-FDR2017.

13
/05
/17

Într-o zi de 13 mai se stingeau din viaţă Colea Răutu, unul dintre cei mai apreciaţi şi longevivi actori români, și actorul american Gary Cooper. Tot într-o zi de 13 mai se nășteau Elvira Godeanu, Ludovic Spiess, Dinu Manolache, Oana Sârbu, Harvey Keitel, Stevie Wonder, Johnny Logan și Robert Pattinson.

13
/05
/17

Aclamatul realizator Guy Ritchie își imprimă stilul dinamic noului film de aventură și acțiune „King Arthur: Legenda Sabiei”, care vine în întâmpinarea fanilor din România de vineri, 12 mai, când  va putea fi vizionat în avanpremieră pe durata întregului weekend, pe marile ecrane din toată ţara.

12
/05
/17

CRONICĂ DE FILM Într-un  top al celor mai atipice filme româneşti recente, „Ultima zi”, noul lungmetraj al regizorului Gabriel Achim, ar câştiga  premiul pentru cea mai bizară atmosferă. Promovat prin formularea de „thriller comic”, „Ultima zi” este o îndrăzneaţă parabolă apocaliptică minimalistă, în care umorul negru şi absurdul degenerează în tragic.

11
/05
/17

Profitând de lansarea în limba română a romanului „Cel mai frumos loc din lume e chiar aici” (ed. Humanitas, 2017), de Care Santos și Francesc Miralles, am provocat-o pe celebra scriitoare catalană la un exercițiu de rememorare a traseului său – de la primul concurs literar câștigat, pe când era elevă, la cum arată o zi obișnuită pentru ea acum, ca autoare a unor cărți traduse în peste 20 de limbi.

11
/05
/17

Povestea iubirii/ The History of Love, primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, parțial filmat în România, vine pe marile ecrane din România din 9 iunie, distribuit de Transilvania Film. Premiera oficială va avea loc pe 5 iunie, la Cluj-Napoca, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie), în prezența lui Radu Mihăileanu și a renumitului actor britanic Derek Jacobi.

11
/05
/17

Cele mai noi filme românești vor fi proiectate în premieră la Cluj, în cadrul celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania(2-11 iunie). Zilele Filmului Românesc(8-10 iunie) includ, în acest an, 27 de titluri - 13 lungmetraje și 14 scurtmetraje -, selecționate din peste 120 de înscrieri. Cinci lungmetraje vor putea fi văzute la Cluj în premieră mondială. Ca în fiecare an, TIFF-ul va reuni sute de profesioniști români și străini din lumea filmului.

11
/05
/17

După ce ajunge cel mai renumit artist al curentului suprarealist, Salvador Dali (11 mai 1904 - 23 ianuarie 1989) se vede vehement criticat de André Breton, pe motiv că spaniolul nu are o poziţie clară faţă de Hitler şi că nu se alatură mişcării de stânga a avangardiştilor. Exclus din sânul mişcării care l-a consacrat, Dali exclamă înfuriat: "Suprarealismul sunt eu!".