Rezultatele preselecției Galei Tânărului Actor HOP 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/rezultatele-preselectiei-galei-tanarului-actor-hop-2013/

În urma preselecţiei organizate în zilele de 15,16 şi 17 iulie a.c. pentru ediţia a XVI-a a Galei Tânărului Actor care se va desfăşura la Costineşti, juriul i-a ales pe actorii care vor merge mai departe în competiţie.

Un articol de Andrada Văsii|18 iulie 2013

În urma preselecţiei organizate în zilele de 15,16 şi 17 iulie a.c. pentru ediţia a XVI-a a Galei Tânărului Actor care se va desfăşura la Costineşti, s-au obţinut următoarele rezultate:

La secţiunea Grup, comisia formată din George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, Nicoleta Lefter şi Oana Stoica a decis ca următoarele spectacole să fie admise în concurs:

„A şasea săptămână”, colaj de improvizaţii, cu Raul-Cristian Ciocan, Nándor Ferencz, Réka László, Rudolf Molnár, Endre Rácz, Timea Udvari, Zsuzsanna Vass;

„Aproape” de John Cariani, cu Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mihai Cojocaru, Octavian Costin, Mădălina Craiu, Lorena Luchian, Anca Markos, Alexandru Mustăţea;
„O anecdotă provincială” de Alexander Vampilov, cu Vladimir Albu, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Lia Gherman, George Lepădatu, Ionuţ Toader;
„Omul pernă”, după Martin Mc’Donagh, cu Cristian But, Raul-Cristian Ciocan, Flavia Giurgiu, Patrick Negrean, Andrei Sabău;
„Pisica Verde” de Elise Wilk, cu Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman, Georgiana Vişan.

Spectacol individual

La secţiunea Individual, comisia formată din Radu Afrim, Nicu Mihoc şi Cristina Rusiecki a declarat admişi în concurs următorii candidaţi: Alexandra Apetrei, Aida Avieriţei, Simona Arsu, Alexandra Caras, Ioana Cheregi, Răzvan Corneci, Anghel Damian, George Dometi, Dumitru Georgescu, Amalia Huţan, Adelin Ilie, Cristi Iorga, Ruxandra Maniu, Emőke Pál, Ioan Paraschiv, Ştefan Pavel, Camelia Pintilie, Melania Rusu, Gabriel Sandu, Mihai Săvescu.

Ediţia a XVI-a a Galei Tânărului Actor (director artistic Radu Afrim) se va desfăşura la Costineşti în perioada 4-8 septembrie 2013.
Foto credit: Adi Bulboacă
05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.