Romanul Alexandrei Ares, ,,Visătoarele”, este finalist la Book of The Year Awards 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/romanul-alexandrei-ares-visatoarele-este-finalist-la-book-of-the-year-awards-2012/

Scriitoarea Americană de origine română Alexandra Ares a obţinut în luna martie o distincţie de finalist şi o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews, pentru romanul ,,Visătoarele”.

Un articol de Andrada Văsii|26 martie 2013

Scriitoarea americană de origine română Alexandra Ares a obținut în luna martie o distincție de finalist și o nominalizare la categoria „Romance” a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews, pentru romanul ,,Visătoarele.

Acesta este cel de-al treilea premiu literar câștigat de Ares în ultimii doi ani. În luna mai a acestui an vor fi anunțați câștigătorii fiecărei categorii a Premiilor Book of The Year 2012.

,,Visătoarele, romanul de debut al Alexandrei Ares, a apărut în anul 2008, la Editura Polirom, în traducerea Larisei Copaceanu, iar patru ani mai târziu, versiunea engleză a acestuia, ,,Dream Junkies, a fost publicată la Ingenius Books, Smart Media New York.

,,Visătoarele este un roman de dragoste și despre multe alte lucruri (exil, frica de căsătorie etc.), pe fundalul unei Americi aflate în declin în timpul președintelui G.W. Bush, la puțină vreme de la declanșarea războiului din Irak.

Americanii sunt foarte rezistenți la orice critică a sistemului, chiar facută oarecum în glumă, cum am facut eu intenționat în Visătoarele, pentru a face pilula mai puțin amară. Foarte multe dintre ideile despre declinul american din Visătoarele (scrisă în perioada 2005-2006) au intrat în discuția publică americană abia cu mișcarea Occupy Wall Street și, mai recent, în Op-Ed-urile lui Paul Krugman din The New York Times (Marches of Folly, din martie 2013, de pildă), care discuta despre conformismul american exagerat, mentalitatea de turmă și de respect naiv pentru autoritate, care au făcut posibil războiul din Irak. În Visătoarele, eroina principală, Kitty Roman, vrea să producă un documentar numit USSA, despre similaritățile surprinzătoare dintre totalitarismul comunist și cel corporatist, din SUA. (Alexandra Ares)

Un roman despre dragoste, dezrădăcinare, prietenie, speranță și deziluzie, ,,Visătoarele ne prezintă o America în care goana după himere contrastează dureros cu realitățile dificile ale vieții. Kitty Roman și Desert Rose, protagonistele cărții, ne poartă într-o călătorie fascinantă prin inima „visului american”, din New Yorkul elitelor intelectuale și artistice în Los Angelesul stelelor de cinema. Deși au istorii, personalități si ambiții diferite, la capătul drumului le așteaptă același lucru: adevarata iubire.

La Editura Polirom a mai publicat ,,Viața mea pe net (2012), roman finalist la premiul „USA Best Books” 2011.

14
/11
/18

METROPOLIS SPECIAL Niciunde în lume sfârșitul Primului Război Mondial nu a fost trăit mai spectaculos decât în Parisul anilor nebuni. Vă prezentăm o colecție de momente douăzeciste avându-i ca protagoniști pe Coco Chanel, Picasso, Hemingway, Isadora Duncan, Joyce, Josephine Baker, Proust, Colette, Stravinski...

13
/11
/18

O jumătate de plic, gol, conținea o adresă. Primisem foaia de la fratele meu, care aflase adresa de la un coleg de muncă, din București, cu rude în Transilvania. Așa funcționau lucrurile, când funcționau. M-am dus la Poșta din orașul în care făceam liceul, Găești, am cumpărat un plic și timbre, iar seara am scris o mică scrisoare.

13
/11
/18

Lavinia Bălulescu tocmai a publicat două cărți. Una de poezie (scrisă împreună cu tatăl său, distinsul domn Constantin Bălulescu), „Zmeii sunt de treabă”, la editura Paralela 45. Și una de proză – „Terasa Fericirii” (editura Polirom). Iată ce ne propune spre lectură!

13
/11
/18

Grupul Editorial ALL va fi prezent, în perioada 14 – 18 noiembrie 2018, la ediția cu numărul 25 a Târgului Internațional Gaudeamus Carte de învățătură. Vizitatorii sunt așteptați în standul ALL cu reduceri de până la 85%, noutăți editoriale pentru toate categoriile de cititori, surprize și cadouri dulci pentru cei mici.

13
/11
/18

Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor şi X-Men. Toate acestea sunt personaje fantastice create de scriitorul şi editorul Stan Lee, în colaborare  cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditkode. Stan Lee s-a stins din viață luni dimineaţă, la Los Angeles, la vârsta de 95 de ani.

08
/11
/18

Editura Gama le propune cititorilor prezenți la Gaudeamus 2018 (14-18 noiembrie) o campanie inedită de promovare a lecturii și jocului: alegerea unei zile în care suntem provocați să renunțăm la dispozitivele electronice. Derulată sub sloganul „Ziua în care avem timp”, campania debutează la ediția din acest an a târgului de carte Gaudeamus cu o dezbatere amplă, plănuită pentru data de duminică, 18 noiembrie, ora 13.30, la Sala Cupola din cadrul Romexpo, și o tombolă.

07
/11
/18

”Sunt cu doi ani mai mare decât țara mea și mă doare să văd că țara mea suferă. Dar îmi pun speranța în cei care vin după mine. În copii! Speranța că vor trăi demn și se vor putea bucura de roadele strădaniei lor ca adulți. La Centenarul ei, România nu arată bine – este mai dezbinată, mai fragilă, mai șubredă ca oricând. Și dincoace și dincolo de Prut!” - Mihai Șora, la împlinirea vârstei de 102 ani...

29
/10
/18

Editura Humanitas vă invită marți, 30 octombrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului Ioanei Pârvulescu Dialoguri secrete. Cum se roagă scriitorii și personajele lor. Desenele prezentate in volum sunt semnate de Mihail Coșulețu.