Sala de cinema neincapatoare la proiectia peliculei Dupa dealuri
https://www.ziarulmetropolis.ro/sala-de-cinema-neincapatoare-la-proiectia-peliculei-dupa-dealuri/

Sala cinematografului Zeughauskino din Berlin s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru toţi cei prezenţi la proiecţia peliculei ‘După dealuri’, în regia lui Cristian Mungiu, care a avut loc la 11 decembrie. Deşi înzăpezită şi aproape de necirculat, capitala germană a surprins încă o dată prin interesul locuitorilor săi pentru filmele provenite din România. Din păcate, […]

Un articol de Andrada Văsii|13 decembrie 2012

Sala cinematografului Zeughauskino din Berlin s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru toţi cei prezenţi la proiecţia peliculei ‘După dealuri’, în regia lui Cristian Mungiu, care a avut loc la 11 decembrie.

Deşi înzăpezită şi aproape de necirculat, capitala germană a surprins încă o dată prin interesul locuitorilor săi pentru filmele provenite din România. Din păcate, organizatorii au fost nevoiţi să trimită acasă în jur de 80 de persoane pentru a putea asigura o proiecţie în condiţii optime. Deşi numărul maxim de spectatori permis este de 164, în sală s-au aflat peste 200 de persoane, care s-au înghesuit pe culoarele marginale şi au preferat să ia loc pe podea decăt să plece şi să rateze filmul, relatează ICR Berlin într-un comunicat de presă dat publicităţii joi.

 

Cuvântul de deschidere a fost susţinut de domnul Jörg Friess, directorul cinematecii Zeughauskino, care a lăudat ICR Berlin pentru o selecţie extraordinară de filme şi a subliniat că apreciază în mod deosebit calitatea producţiilor din noul val românesc. După acesta, s-au mai adresat publicului domnul Lazăr Comănescu, ambasadorul României la Berlin şi doamna Cristina Hoffman, directoarea ICR Berlin, care le-a prezentat şi pe protagonistele serii, actriţele Cristina Flutur şi Cosmina Stratan.

În aceeaşi seară a avut loc o emisiune la Deutschland Radio, la care au fost invitate cele două actriţe din rolurile principale, precum şi directoarea ICR Berlin. Tema emisiunii a fost filmul românesc contemporan şi modalităţile de promovare pe plan internaţional ale acestuia.

După proiecţie cele două actriţe au interacţionat cu publicul prezent într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Cosmina Stratan şi Cristina Flutur au vorbit despre colaborarea cu Cristian Mungiu, despre reacţiile publicului din lumea largă, despre premiul de la Cannes dar şi despre sentimentele proprii legate de pelicula ‘După dealuri’. Pentru că întrebările spectatorilor nu mai conteneau discuţia a continuat în holul cinematografului.

Festivalul Rekonstruktion. Filmland Rumänien II continuă până duminică. Alţi importanţi invitaţi care îi vor trece pragul sunt Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Radu Gabrea şi Florin Piersic jr.

 

Sursa: Agerpres

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.

13
/06
/17

Luni, 19 iunie, de la ora 19.00, Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – continuă cu scriitorul Lev Grossman, invitat prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, coordonatorul colecției. Evenimentul are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

13
/06
/17

Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru "Julius Caesar", inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite. Scena asasinării tiranului face trimitere la o dezbatere politică americană: Cezar (interpretat de un om de afaceri cu părul blond, care seamănă într-un mod bizar cu președintele american) este înjunghiat de o mulțime de femei și de reprezentanți ai grupurilor minorităților.

12
/06
/17

Avea 15 cărţi publicate când a fost dat afară de la catedra de logică și metafizică, din Universitatea București, pe motiv de pornografie în literatură. Mircea Eliade a plecat în străinătate ca diplomat, iar în 1945, când a fost exclus din diplomația română, numărul cărților publicate ajunsese la 25.

12
/06
/17

În deschiderea FITS, prima conferință de presă a adus la întâlnirea cu publicul pe directorul FITS, Constantin Chiriac (director al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu și omul datorită căruia există și a tot crescut acest festival), criticul de teatru Octavian Saiu (moderatorul conferințelor FITS), precum și coregrafa Brenda Angiel, creatoarea spectacolului ”Tango la altitudine II”, prezentat în festival, și regizorul Alexandru Grecu (președintele UNITER din Republica Moldova).

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.

12
/06
/17

Teatrul Național din Timișoara vă invită în zilele de 11, 12 și 13 iunie, de la ora 19:00, la Sala 2, la spectacolul GYPSIES. După ce a avut numeroase reprezentații în Germania, la Deutsches Theater Berlin și la Staatstheater Braunschweig, spectacolul va avea trei reprezentații în România, la Teatrul Național din Timișoara.

11
/06
/17

Mii de oameni au invadat străzile Sibiului în cea de-a doua zi de FITS încă de la orele amiezii, când povestea itinerantă „Zâna, cerbii și tăietorii de lemne” i-a condus pe cei prezenți pe Pietonala Nicolae Bălcescu într-un basm asiatic fermecător. În paralel cu spectacolul de stradă, iubitorii de artă sau discuții culturale au asistat la dialogurile pline de sensibilitate ale lui George Banu cu invitații speciali ai festivalului sau la discuția lui Cătălin Ștefănescu cu Robert Wilson pentru Garantat 100%.

11
/06
/17

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și-a desemnat câștigătorii, sâmbătă seară, pe 10 iunie, la Teatrul Național Cluj. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, i-a fost acordat lungmetrajului Familia mea fericită/ My Happy Family, povestea georgiană regizată de Nana Ekvtimishvili și Simon Gross. Imaginea filmului este semnată de Tudor Panduru, prezent la eveniment. Gala de închidere, la care marele invitat a fost actorul Alain Delon, va fi difuzată duminică, 11 iunie, de la ora 21.10, pe TVR 1.