Scandal festiv, la Teatrul Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/scandal-festiv-la-teatrul-nottara/

În cadrul programului De Sărbători, la Nottara, Teatrul de pe Bulevardul Magheru întâmpină venirea iernii cu trei evenimente speciale: concertul Crăciunul altfel (regia: Alin Horia Mânzat), aniversarea celei de a 110-a reprezentaţii a spectacolului Scandal la Operă! de Ken Ludwig (regia: Petre Bokor), cu Mircea Diaconu în rolul principal, şi un moment festiv dedicat partenerilor, celor mai apropiaţi colaboratori şi angajaţilor teatrului.

Un articol de Liliana Matei|20 decembrie 2014

Spectacolul Crăciunul altfel, o fantezie muzicală pentru solişti, pian, vioară, violoncel şi… All’s Choirs-a jucat ieri, 19 decembrie este.

Mâine, 21 decembrie, de la ora 19.00, cunoscutul actor Mircea Diaconu vine de la Bruxelles, de pe marea scenă politică a Uniunii Europene, la Bucureṣti, pe marea scenă a Teatrului Nottara, pentru a interpreta a 110-a oară rolul principal în spectacolul Scandal la Operă! de Ken Ludwig, în regia lui Petre Bokor.

Spectatorii vor avea parte de o seară specială, bucurându-se nu doar de o comedie spumoasă, ci ṣi de o surpriză marca Nottara.

Un scandal se aprinde uṣor, mai ales când în joc sunt 1.000 de bilete vândute la Opera din Cleveland, 25 de kilograme de crabi pregătiṭi pentru recepṭie ṣi… un tenor mult-aṣteptat care, când să urce în scenă, nu poate fi urnit de la cabină, căci zace mort (de băutură). Prilejul perfect pentru un cântăreṭ amator să culeagă el aclamaṭiile publicului. Numai că cinicul impresar care salvează astfel spectacolul, trebuie să facă faṭă ṣi încurcăturilor amoroase din culise, iscate de trezirea tenorului invitat.
Scandal la Operă! este o comedie pe măsura marilor farse clasice, cu un ritm ameṭitor al situaṭiilor pline de umor.

La premieră, regretatul regizor Petre Bokor a ṭinut să mulṭumească Teatrului Nottara, în stilul ṣugubăṭ al producṭiei pe care a semnat-o: ,,mulţumesc […] în numele meu personal, în numele tuturor celorlalţi: tenori, soprane, baritoni, alto, solişti de vază, sau debutanţi; în numele lui Puccini, Verdi, Rossini, Bizet, Mascagni şi al Liftierului […] Sperăm ca spectacolul nostru să vă facă tot atâta plăcere, cât ne-a făcut nouă munca de a-l pregăti!”

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

16
/11
/17

Cartea „Spionul care a ieșit din joc” (traducere din limba engleză de Michaela Tache) a fost publicată în acest an la Editura Rao (tot în 2017, romanul, publicat inițial în 1963, a fost ecranizat de BBC).

16
/11
/17

Grupul Librarium anunță deschiderea unei noi librării în București în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L. Caragiale. Evenimentul de lansare va avea loc joi, 16 noiembrie, începând cu ora 18:00. Vor fi prezenti la eveniment Ion Caramitru, directorul Teatrului Național, scriitorii Marius Chivu și Alex Tocilescu și Laura Câlțea, blogger cultural.

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

15
/11
/17

„Maestrul și Margareta” este una dintre cărțile mele de căpătâi, așadar am așteptat cu nerăbdare (și emoție) să văd spectacolul Bulgakov 17, oferit de Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”.

15
/11
/17

Spectacolul de dans contemporan DORIANse întoarce la Teatrul Odeon, pentru încă o reprezentație, pe 19 noiembrie, de la ora19:30, la Sala Studio. După această reprezentație, DORIAN continuă turneul național pe scena Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, unde spectacolul este programat pe 27 noiembrie.

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

15
/11
/17

Într-o comedie romantică și total anapoda, cinci personaje din Bucureștiul interbelic își caută perechea ideală. Cu un umor delicat, actorii Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas revin în luna noiembrie, la ARCUB, într-o nouă reprezentație excepțională a spectacolului de teatru „Idolul și Ion Anapoda”, scrisă de George Mihail Zamfirescu și adaptată de regizoarea Mariana Cămărășan.

14
/11
/17

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.