Trei avanpremiere şi un spectacol extraordinar de Crăciun, în decembrie, la Teatrul Naţional din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-avanpremiere-si-un-spectacol-extraordinar-de-craciun-in-decembrie-la-teatrul-national-din-sibiu/

Decembrie este luna cadourilor la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, unde publicul este aşteptat cu trei titluri în avanpremieră şi un spectacol ce va aduce pe scenă spiritul Sărbătorilor de iarnă. Regizorul Radu Afrim va prezenta pe 20 şi 21 decembrie două spectacole montate pe textele autorului catalan Pau Miró, „Girafe” şi „Bizoni”.

Un articol de Petre Ivan|29 noiembrie 2014

Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu anunţă avanpremiera spectacolului „Jubileul” după A.P. Cehov, regia Veronica Pătru, în 9 decembrie, iar pe tot parcursul lunii vor avea loc şase reprezentaţii ale spectacolului „Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

După recenta premieră de la Secţia Germană a TNRS, regizorul Radu Afrim a continuat lucrul la Naţionalul sibian, cu actorii Secţiei Române. Cele două spectacole care se repetă intens în această perioadă vor fi prezentate în avanpremieră sâmbătă, 20 decembrie şi duminică, 21 decembrie, ora 19:00, la sala mare a TNRS.

„Girafe” , Fabula urbană #1 şi „Bizoni”, Fabula urbană #2 sunt construite pe texte ale autorului catalan Pau Miró, inedite pe scena teatrală din România. Echipa artistică a celor două spectacole este completată în mod strălucit de scenograful Dragoş Buhagiar şi coregrafa Andrea Gavriliu.

Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu prezintă marţi, 9 decembrie, 2014, ora 20:00, avanpremiera spectacolului „Jubileul” după A.P. Cehov, regia Veronica Pătru, la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte Sibiu.

“Jubileul” este o înlănțuire de situații comice ce se produc într-o instituţie bancară, în momentul aniversării a 15 ani de la înființare. Personajele care intră în scenă vin să pună diverse probleme directorului băncii, care trece prin situații limită pe care reușește mai mult sau mai puțin să le rezolve.

Şi pentru că luna decembrie nu poate exista fără un spectacol extraordinar de Sărbători, Teatrul Naţional „Radu Stanca” a realizat un remake după premiera stagiunii trecute „Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

Cu o distribuţie nouă, şi cu decoruri şi costume noi, spectacolul va avea şase reprezentaţii la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, în zilele de 6 decembrie (ora 21:00) şi 17, 18, 19, 20 şi 21 decembrie, ora 19:00.

„Ţesătorul de vise - Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

„Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coşuleţ.

Povestea scrisă de actorii Alexandru Curta şi Florin Coşuleţ descrie speranţele şi decepţiile unor tineri care se întâlnesc într-o staţie de tren, în Ajunul Crăciunului. Toţi sunt legaţi printr-un fir invizibil, acelaşi care leagă trecutul de viitor, denumit de unii destin, iar de alţii noroc. Cu umor, surprize şi drag de poveste, se întrevede la final o ţesătură din care luminează un singur ţel, acela de a colinda şi de a împărtăşi cu ceilalţi propria poveste.

Alte producţii pe care vi le recomandăm în luna decembrie sunt: prima reprezentaţie din această stagiune a spectacolului „Am angajat un ucigaş profesionist”, la Secţia Germană (2 decembrie), cea mai nouă producţie a Secţiei Germane, „Tattoo”, regia Radu Afrim (4 decembrie) – ambele având traducere în limba română – , comediile de succes ale Secţiei Române: „Take, Ianke şi Cadâr” (5 decembrie), „O noapte furtunoasă” (6 decembrie), „Încurcă-i drace” (7 decembrie), precum şi bijuteriile teatrale într-un singur personaj programate la Sala Studio: „De hălăduială” (12 decembrie), „Damen Vals” (13 decembrie) şi „Oscar şi buni Roz” (14 decembrie).

Programul complet al spectacolelor, aici.

Foto: Trei avanpremiere şi un spectacol extraordinar de Crăciun – tnrs.ro.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

16
/11
/17

Cartea „Spionul care a ieșit din joc” (traducere din limba engleză de Michaela Tache) a fost publicată în acest an la Editura Rao (tot în 2017, romanul, publicat inițial în 1963, a fost ecranizat de BBC).

16
/11
/17

Grupul Librarium anunță deschiderea unei noi librării în București în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L. Caragiale. Evenimentul de lansare va avea loc joi, 16 noiembrie, începând cu ora 18:00. Vor fi prezenti la eveniment Ion Caramitru, directorul Teatrului Național, scriitorii Marius Chivu și Alex Tocilescu și Laura Câlțea, blogger cultural.

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

15
/11
/17

„Maestrul și Margareta” este una dintre cărțile mele de căpătâi, așadar am așteptat cu nerăbdare (și emoție) să văd spectacolul Bulgakov 17, oferit de Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”.

15
/11
/17

Spectacolul de dans contemporan DORIANse întoarce la Teatrul Odeon, pentru încă o reprezentație, pe 19 noiembrie, de la ora19:30, la Sala Studio. După această reprezentație, DORIAN continuă turneul național pe scena Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, unde spectacolul este programat pe 27 noiembrie.

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

15
/11
/17

Într-o comedie romantică și total anapoda, cinci personaje din Bucureștiul interbelic își caută perechea ideală. Cu un umor delicat, actorii Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas revin în luna noiembrie, la ARCUB, într-o nouă reprezentație excepțională a spectacolului de teatru „Idolul și Ion Anapoda”, scrisă de George Mihail Zamfirescu și adaptată de regizoarea Mariana Cămărășan.

14
/11
/17

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.