VIDEO Astăzi se deschide Bursa de Spectacole de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-astazi-se-deschide-bursa-de-spectacole-de-la-sibiu/

Bursa de Spectacole de la Sibiu şi-a deschis azi porţile, timp de patru zile, în perioada 12-15 iunie, în cadrul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Un articol de Andrada Văsii|12 iunie 2013

Bursa de Spectacole de la Sibiu și-a deschis azi porțile, timp de patru zile, în perioada 12 – 15 iunie, în cadrul celei de-a XX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Bursa de Spectacole de la Sibiu este singura platformă din Europa Centrală și de Est ce promovează întâlnirea producătorilor din domeniul artelor spectacolului. Întâlnirea reuneşte la Sibiu operatori culturali din Europa, Asia, Africa şi America de Nord, aici fiind prezentate, promovate şi vândute ultimele apariţii în domeniul artelor spectacolului (teatru, dans, muzică).

Pentru artiștii și directorii de instituții culturale din România, Bursa de la Sibiu reprezintă singura platformă de prezentare pentru actul cultural, într-un mecanism internațional al pieței artistice, unde aceștia au acces neîngrădit la spectacole excepționale, la standuri pentru promovarea companiilor și creațiilor artistice, la întâlniri punctuale pentru diseminare și la un schimb direct de informații între profesioniștii români și cei internaționali, prin ateliere și conferințe speciale.

36 de companii și 70 de delegații participante

Aflată la cea de-a XVI-a ediție, Bursa de Spectacole de la Sibiu reunește în acest an 70 de delegați și 36 de companii, dintre care 18 din România și 24 cu stand de prezentare.

Bursa de spectacole de la Sibiu şi-a schimbat în ultimii doi ani strategia de abordare a fenomenului cultural supus mecanismului pieţei. Înţelegând criza ca pe un rău necesar, încercăm sa aducem în Bursa de Spectacole de la Sibiu şansa Dialogului sub semnul calităţii. Fără a cunoaşte şi a te întâlni cu structurile finanţatoare din Romania şi din lume, cu mediul de afaceri şi concurenţial, fără o evaluare corectă a ceea ce produci şi oferi, nu ai cum să fii competitiv.

Constantin Chiriac,

președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Standul de prezentare al companiilor, precum și evenimentele conexe ale Bursei de Spectacole de la Sibiu sunt găzduite în sălile Aida și Turandot ale Hotelului Ibis din Sibiu. Ediția din acest an prezintă, de asemenea, două evenimente asociate importante pentru tinerii manageri culturali:

Un atelier cu tradiție

„Festival Readings“, atelier aflat la a doua ediție în cadrul Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se va desfășura în 2013, în cadrul formatului Bursei de Spectacole de la Sibiu, timp de patru zile. Atelierul reprezintă o introducere intensivă în managementul unui festival din perspectivă artistică: motivația artistică a celui care creează, mediul experienței artistice deschis inovației și experiența unică oferită publicului.

Atelierul este inițiat și condus de Hugo de Greef. Întâlnirile Festival Readings au loc la Centrul Habitus din Piața Mică din Sibiu, în perioada 11 – 13 iunie, de la ora 15.00, iar intrarea la eveniment se face exclusiv pentru tinerii manageri înscriși la Bursa de Spectacole de la Sibiu.

Conversații culturale

Seria interviurilor cu invitații Festivalului de Teatru de la Sibiu continuă și în anul 2013, sub semnul unui dialog sincer și deschis, în perioada Bursei de Spectacole de la Sibiu. Interviurile vor fi realizate de prof. Noel Witts și publicate cu sprijinul Departamentului de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga“ Sibiu și au ca scop oglindirea „poziției unice ocupate de Festivalul de la Sibiu în Europa, prezentând o varietate de artiști – unii foarte cunoscuți și consacrați, alții care sunt la începutul carierei, devenind astfel, de-a lungul anilor, o platformă importantă pentru noi evoluții“ (prof. Noel Witts).

Conversațiile Culturale au loc în perioada 8 – 15 iunie, de la ora 14.00, la Atrium Café, tot în Piața Mică, iar intrarea este liberă.

Foto credit: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (Spectacolul „Nunta“ -The National Academic Janka Kupala Theatre (Minsk, Belarus).

04
/10
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Am fost europeni, înainte de intrarea, în 2007, în Uniunea Europeană. O dovedește prezența numeroasă a atâtor români în organisme internaționale, relațiile cu spirite luminate ale continentului, saloanele literare ținute de aceștia la Paris etc.

04
/10
/17

Vineri, 6 octombrie 2017, Noaptea Albă a Galeriilor invită publicul la cele mai noi evenimente de artă contemporană românească și internațională la București, căruia i se alătură alte unsprezece orașe - Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara și, nu în ultimul rând, Petrila. Peste 150 de galerii, spații alternative, huburi creative și ateliere de artiști se deschid și creează un traseu nocturn pentru a oferi publicului un program variat și dinamic.

04
/10
/17

Mâine, 5 octombrie, de la ora 20:30, la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București, Sala Media, va fi prezentat, în cadrul eXplore festival #12, spectacolul de teatru documentar RADIO LIVE. Timp de 6 ani, Aurélie Charon, Caroline Gillet și Amélie Bonnin au călătorit în Alger, Teheran, Moscova, Beirut, Tel Aviv, Gaza, Sarajevo, Istanbul, pentru a întâlni tineri inspirați și a le face portrete pentru Radio France, iar în performance-ul RADIO LIVE, tinerii din aceste locuri, implicați în societatea civilă, își spun poveștile în direct, în fața publicului.

04
/10
/17

„Să nu mă întrebați de ce îl iubesc! Talentul lui îl depășește pe al meu. Cred cu tărie că Marius Manole reprezintă pentru teatrul românesc și pentru generația lui unul dintre acei actori extraordinari, care se nasc o dată la o sută de ani” - Radu Beligan. Cel mai răsfățat (de critici) și adorat (de public) actor român împlinește, astăzi, 39 de ani

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

03
/10
/17

Luni, 9 octombrie 2017, de la ora 11.00, Teatrul Naţional Radiofonic – Radio Romania o omagiază pe marea actriţă OLGA TUDORACHE, la împlinirea vârstei de 88 de ani, organizând (la Teatrul Metropolis din Bucureşti, strada Mihai Eminescu, nr. 89) audiţia cu public a spectacolului Victoria şi Crocodilul de Ion Costin Manoliu. Ne auzim la… Metropolis! Intrarea liberă.

03
/10
/17

Cine va lua Nobelul pentru literatură după Bob Dylan? Aceasta este marea întrebare care generează polemici serioase în saloanele literare, în contextul în care membrii Academiei suedeze ar putea să facă o alegere mai puțin controversată, lăsându-se tentați în acest an de propriul lor spirit academic, notează AFP.

02
/10
/17

Săptămâna trecută, „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, a primit o menţiune specială din partea juriului celei de 18-a ediţii a Premios Sebastiane, secţiune a Festivalului de Film de la San Sebastián, care este dedicată filmelor LGBTI. La același festival, actorul român Bogdan Dumitrache a fost desemnat Cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian pentru rolul din “Pororoca”, cel mai recent film semnat de regizorul Constantin Popescu.

02
/10
/17

Regizorul filmelor ,,Ocean’s 11”, ,,Traffic”, ,,Erin Brockovich” şi ,,Magic Mike”, Steven Soderbergh a revenit pe marile ecrane, după o pauză de 4 ani, cu „Logan Lucky: Cursa norocului”. Comedia lui Soderbergh, câştigător al Premiului Oscar, mizează pe o distribuţie de excepţie şi îi aduce pe marile ecrane: Channing Tatum, Daniel Craig, Seth MacFarlane, Katie Holmes, Sebastian Stan, Adam Driver şi Riley Keough.

02
/10
/17

În această seară, de la ora 21.10, pe TVR 2, cei care l-au prețuit pe Florian Pittiș au ocazia să vadă un documentar cu imagini spectaculoase din arhiva TVR despre îndrăgitul nostru actor, regizor, traducător, cântăreț, textier, realizator de emisiuni radio.

01
/10
/17

REPORTAJ „Linişte! Motor! Se filmează!” – o după-amiază pe platoul de filmare la „Moromeţii 2”, pe care regizorul Stere Gulea îl realizează în aceste zile chiar în satul Talpa şi în legendara casă folosită în clasicul film de acum trei decenii.