VIDEO Talentatul compozitor şi dirijor francez Vladimir Cosma semnează coloana sonoră a filmului „Funeralii fericite“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-talentatul-compozitor-si-dirijor-francez-vladimir-cosma-semneaza-coloana-sonora-a-filmului-funeralii-fericite/

Impresionat de comedia „Funeralii fericite“, regizată de Horaţiu Mălăele, celebrul compozitor francez Vladimir Cosma a acceptat să semneze pentru prima dată coloana sonoră a unui film românesc.

Un articol de Andrada Văsii|21 mai 2013

Impresionat de comedia „Funeralii fericite“, regizată de Horaţiu Mălăele, celebrul compozitor francez Vladimir Cosma a acceptat să semneze pentru prima dată coloana sonoră a unui film românesc.

Din 7 iunie, muzica talentatului Vladimir Cosma va răsuna pe marile ecrane din Romania, odată cu premiera filmului „Funeralii fericite“, care marchează o nouă colaborare între Horațiu Mălăele şi Adrian Lustig, după succesul înregistrat în 2008 cu lungmetrajul „Nunta Mută“.

Alături de Horațiu Mălăele, din distribuția comediei „Funeralii fericite“ fac parte: Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Dorina Lazăr, Alexandru Bindea, Florin Zamfirescu, Crina Semciuc şi Antoaneta Zaharia.

Mălăele, cu destinul scris în palmă

În „Funeralii fericite“, Horaţiu Mălăele este Lionel, un român întors din Franţa unde a lucrat în construcţii, care luptă împotriva destinului şi a propriului viitor. Când o razie duminicală îi pune pe fugă din cârciuma „La imigrantul fericit“, Lionel şi cei doi prieteni ai lui descoperă că viaţa le-a rezervat o ultimă surpriză.

Aceştia ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Distracţia începe atunci când femeia le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri.

De-a lungul carierei sale, Vladimir Cosma a primit două premii Cézar pentru „Cea mai bună muzică de film“ pentru contribuția sa în cadrul producțiilor cinematografice: „Diva“ (1982) şi „Balul“ (1984), precum și două premii 7 d’Or pentru „Cea mai bună muzică TV“, în 1986 și 1991.

Publicul din România va avea ocazia să asculte prima coloană sonoră realizată de celebrul Vladimir Cosma pentru un film din România, „Funeralii fericite“, o comedie care va avea premiera în cinematografele din țară pe 7 iunie, fiind distribuită de MediaPro Distribution.

 

Foto credit: MediaPro Distribution

22
/08
/17

CRONICĂ DE FILM În noul său film, „Loveless”, câştigător al Premiului Juriului la Cannes, Andrei Zviaghinţev sugerează falimentul moral al societăţii ruse a momentului, prin povestea unei familii în descompunere. Deşi lipsit de subtilităţi şi bogat în metafore, filmul impresionează prin forţa evocatoare a imaginii şi a muzicii.

21
/08
/17

Jerry Lewis, considerat un "clovn" al filmelor moderne, cu o mimică elastică, decedat duminică în Las Vegas la vârsta de 91 de ani. Nancy Sinatra, Deana Martin (fiica lui Dean Martin), Jim Carrey, Joan Collins și Jimmy Kimmel se numără printre numeroasele celebrătăți din showbiz care i-au adus un ultim omagiu lui Jerry Lewis.

21
/08
/17

„Eu nu am devenit actor, eu m-am născut actor“ - Toma Caragiu; „Eu nu pot să mă despart de scenă“ - Jean Constantin. Într-o zi de 21 august, la diferenţă de doi ani, se năşteau doi dintre cei mai mari actori români.

16
/08
/17

Actrița Cristina Flutur joacă personajul Alice în lungmetrajul „Grain”, o coproducție Turcia-Germania-Franța-Suedia, selectat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Sarajevo, cel mai important eveniment de gen din Europa de Sud-Est. Filmul „Grain” este regizat de regizorul turc Semih Kaplanoglu, câștigătorul Ursului de Aur la a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

14
/08
/17

Mrs. Fang, un film documentar al regizorului chinez Wang Bing despre ultimele zile ale unei femei care suferă de Alzheimer, a câștigat Leopardul de Aur, la Festivalul Internațional de Film de la Locarno 2017. Franțuzoaica Isabelle Huppert a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriță, pentru rolul său din filmul Madame Hyde.

11
/08
/17

Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror și Fantastic Lună Plină a început joi, 10 august. Filmul de deschidere, norvegianul Casa, o poveste cu război și exorcizări, a rulat la grădina Melies. „Este cel mai puțin formal festival pe care îl organizăm și asta ne place cel mai tare. În fiecare an pare că o luăm de la capăt cu organizarea lui, iar această improvizație ne bucură: Lună Plină este cel mai liber festival posibil”, a spus directorul festivalului, Oana Giurgiu.

09
/08
/17

În acest final de săptămână, nimeni nu mai doarme în Biertan. De joi până duminică, între 10 și 13 august, cât ține ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină, somnul este o activitate tangențială și pur facultativă.