​TIFF Unlimited – filme și muzică sub clar de lună, in București
https://www.ziarulmetropolis.ro/%e2%80%8btiff-unlimited-filme-si-muzica-sub-clar-de-luna-in-bucuresti/

După TIFF 2019, continuăm experienţa de festival atât on-line pe TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, accesibilă pe unlimited.tiff.ro, cât şi off-line, în cadrul evenimentului TIFF Unlimited – filme şi muzică sub clar de lună, care va avea loc în week-end-ul 21 – 23 iunie la Verde Stop Arena din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|18 iunie 2019

Timp de trei zile, de la ora 20.00, amatorii de proiecții cinematografice în aer liber sunt așteptați la Verde Stop Arena (Barbu Văcărescu 162 – 164), București, cu o selecție inedită de filme din programul TIFF 2019, producții premiate la marile festivaluri internaționale, filme nelansate sau care încă rulează în cinema, precedate de concerte ale unora dintre cele mai emblematice formații de alternative românesc: The Mono Jacks (vineri), Dimitri’s Bats, Robin and The Backstabbers (sâmbătă) și Byron (duminică).

În programul evenimentului vor putea fi văzute filme ce au atras atenția la TIFF 2019, cum sunt Generația Woodstock (Woodstock: Three Days that Defined a Generation), care a beneficiat de o proiecție unică în cadrul festivalului și care, momentan, este cel mai vizionat film din cele 50 de titluri disponibile pe unlimited.tiff.ro, Parking, cel mai nou film al lui Tudor Giurgiu, p

rezentat în deschiderea TIFF.18, despre un poet român emigrat ilegal în Spania, sau thrillerul politic Jocuri de putere (El reino) al spaniolului Rodrigo Sorogoyen, din filmografia căruia puteți vedea Stockholm pe TIFF Unlimited.

Din competiția festivalului, la TIFF Unlimited – filme și muzică sub clar de lună spectatorii vor putea vedea Un om fidel (L’homme fidèle), câștigător al Premiului Special al Juriului, ce îi are în rolurile principale pe Louis Garrel, Laetitia Casta și Lily-Rose Depp – distribuit în România de Independența Film, în cinema din 20 septembrie – și Fără sfârșit (Sin fin), o poveste de dragoste în cheie SF, de la Cesar și José Esteban Alenda, în care protagonistul călătorește în timp pentru a repara greșeala cu consecințe tragice din trecut.

TIFF Unlimited – filme și muzică sub clar de lună se va încheia duminică seara cu proiecția documentarului Diego Maradona, realizat de Asif Kapadia despre legendarul fotbalist argentinian, film ce a avut premiera în această primăvară la Cannes.

Mai multe detalii, aici.

Bilete disponibile pe Eventbook.

TIFF Unlimited, platforma de streaming online a Festivalul Internațional de Film Transilvania ce continuă online experiența de festival, numără deja peste 1,400 de abonați și are, pentru moment, un catalog de 50 de titluri, disponibile doar pe teritoriul României.

Platforma TIFF Unlimited oferă acces, oricând și oriunde, doar pe teritoriul României, la filme din toată lumea, conținutul fiind dinamic, cu filme noi la fiecare două săptămâni.

Prețul unui abonament lunar la serviciul TIFF Unlimited este de 5 Euro + TVA, iar de marți, 17 iunie, cinefilii mai pot opta în platformă și pentru abonamentul de 12 luni, al cărui cost este de 65 de Euro (TVA inclus), la care se adaugă și o lună de acces gratuit la filmele din platformă. Toți abonații TIFF Unlimited vor beneficia de gratuitate timp de o săptămână, după ce și-au făcut un cont pe site-ul unlimited.tiff.ro.

Din dorința de a oferi cele mai bune servicii abonaților TIFF Unlimited, cât și la cererea publicului, TIFF Unlimited va renunța momentan la abonamentele pe 3 și 6 luni, cele achiziționate deja rămânând valabile până la expirarea lor.

Foto: TIFF Unlimited – unlimited.tiff.ro

 

 

15
/03
/21

CRONICĂ DE FILM Documentarele biografice mainstream nu prea au cum să ofere surprize formale. Au cam aceeaşi structură, iar diferenţele sunt marcate de personalitatea adusă în prim-plan. Produs şi lansat recent de Netflix, „Pelé” este un film cât se poate de convenţional. Însă e greu de criticat prea aspru: ni-l prezintă pe marele Pelé, aşa că patosul e mai uşor de trecut cu vederea.

11
/03
/21

CRONICĂ DE FILM Difuzat la 4 martie de postul de televiziune Cinemaraton, dar programat în aceeaşi seară şi la Cinematograful Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, „Mai presus de orice” (1977) este o docudramă mai puţin ştiută, realizată de Dan Piţa şi Nicolae Mărgineanu, despre cutremurul din 1977.

07
/03
/21

Poți spune o poveste bună în mai puțin de 4 minute? Atunci e momentul să te înscrii în competiția românească a Festivalului internațional de foarte scurt metraj TRÈS COURT, coordonat de Institutul Francez din România!

05
/03
/21

Festivalul Internațional Film O'Clock, eveniment gândit ca o mișcare culturală și interculturală cinematografică, dar și de socializare internațională, prin care oameni iubitori de cinematografie din toate colțurile lumii să poată trăi și împărtăși experiențe comune interesante, și-a încheiat prima ediție pe 3 martie, cu decernarea premiilor pentru competiția de scurtmetraje.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.

02
/03
/21

CRONICĂ DE FILM După o serie de filme care investigau trecutul, Radu Jude revine cu „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” (2021), un lungmetraj polemic care atacă în primul rând ipocrizia societăţii româneşti prezente, mai ales în privinţa sexualităţii.

26
/02
/21

CRONICĂ DE FILM Problema dureroasă a tăierilor ilegale de păduri din România, pusă în legătură cu situaţii asemănătoare din alte ţări, devine în sfârşit subiectul unui documentar de cinema care îşi aşteaptă în acest an întâlnirea cu publicul larg, „Lemn” (2020), realizat de Monica Lăzurean-Gorgan împreună cu alte două cineaste, Ebba Sinzinger din Austria şi Michaela Kirst din Germania.