10 zile până la Festivalul de Muzică Clasică „Clara Haskil”
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-zile-pana-la-festivalul-de-muzica-clasica-clara-haskil/

Doar 10 zile ne mai despart de debutul celei dintâi ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Clasică „Clara Haskil. Iubitorii de muzică clasică dornici să ia parte la recitalurile şi concertele unice din cele şase seri de Festival îşi pot procura bilete fie prin reţeaua Eventim, fie la casieria Filarmonicii din Sibiu (informaţii, la telefon – 0745.991.779).

Un articol de Petre Ivan|20 august 2014

Biletele pentru Festivalul „Clara Haskil” sunt împărțite pe 3 categorii de prețuri (56 lei – categoria VIP, 36 lei – categoria I și 20 lei – categoria II).

Timp de șase zile, șase nume importante ale scenei muzicale internaționale (pianiștii francezi Adam Laloum și Julien Quentin, pianistul elvețian François-Xavier Poizat, violoncelistul maghiar István Várdai, violonista franceză Marina Chiche și pianista de origine romană Alina Azario), alături de artiști români consacrați (dirijorul Tiberiu Soare, Orchestra Simfonică București, Cvartetul Arcadia) vor susține o serie de recitaluri și concerte unice, cu muzică de Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johann-Sebastian Bach, Claude Debussy, George Enescu sau Dinu Lipatti.

Festivalul Internațional de Muzică Clasică „Clara Haskil” va avea loc în perioada 30 august – 4 septembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu, fiind primul proiect de talie internațională din România care onorează memoria legendarei pianiste de origine română.

Clara Haskil

Clara Haskil

Armonie, interpretare la cele mai înalte standarde, pasiune și iubire necondiționată pentru muzica clasică – acestea sunt doar câteva dintre calitățile pe care le putem asocia numelui Clara Haskil, calități pe care Festivalul își propune să le împărtășească publicului şi să le ducă mai departe.

Festivalul a luat naştere la inițiativa pianistei Alina Azario.

Festivalul Internațional de Muzică Clasică „Clara Haskil – INFO

• Ediția I a Festivalului: 30 august – 4 septembrie 2014, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu

• Bilete: online, prin Eventim.ro, precum și la casieria Filarmonicii

• Programul Festivalului: www.clarahaskil.ro

Foto cu Festivalul de Muzică Clasică „Clara Haskil” – facebook

29
/06
/18

Aceasta este fenomenala prestație a australianului Christian Li, câștigătorul premiului întâi la Menuhin Competition 2018. Micuțul australian în vârstă de zece ani a împărțit prima poziție a prestigioasei competiții muzicale rezervată juniorilor (și găzduită de Geneva) cu Chloe Chua din Singapore.

29
/06
/18

Într-o zi de 29 iunie (1974) Charles Aznavour  domina vânzările din Marea Britanie cu "She", singura sa melodie fruntaşă în Regatul Unit. Fotografia de față, realizată în 1952, a fost postată în urmă cu doar câteva ore pe pagina de facebook a legendarului cântăreț francez, care a împlinit, luna trecută, 94 de ani. În imagine apar Edith Piaf, Charles Aznavour și un prieten apropiat al celor doi, Roland Avellis (alias "Cântărețul fără nume")

26
/06
/18

Se întâmpla pe 26 iunie 1977, la Market Square Arena din Indianapolis. Atunci Elvis Presley susținea ultimul său concert. Peste mai puţin de două luni, la 16 august 1977, artistul va fi găsit mort în baia sa. Concluzia raportului medical: moarte naturală - stop cardiac.

26
/06
/18

Filarmonica „George Enescu” sărbătoreşte centenarul naşterii celebrului muzician american Leonard Bernstein. În serile de 28 şi 29 iunie 2018, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii 2017-2018 vor fi  conduse de maestrul Christian Badea, unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog.

25
/06
/18

Se împlinesc, astăzi, nouă ani de la moartea regelui muzicii pop. Născut la 29 august 1958, Michael Jackson a influenţat muzica încă de când interpreta în anii ’70 alături de The Jackson 5.

19
/06
/18

Începând din 2015, cu ocazia fiecărui solstițiu, Zammorian (grupul post-psihedelic/post-rock format în 2014 din 6 artiști și designeri români) a prezentat un show sau un live streaming din studio. Joi, 21 iunie 2018, în cea mai lungă zi a anului, Zammorian le va face pe ambele când va concerta și va face streaming din terasa Have a Cigar a Echoes, Inc.

10
/06
/18

Patru concerte care ne poartă în ultimii 100 de ani de muzică vor avea loc în cadrul festivalului Jazz in the Park, pe scena România 100, în Parcul Central din Cluj. Fiecare dintre aceste concerte se centrează pe o anumită perioadă a istoriei muzicii și abordează stiluri și genuri diferite: muzică clasică, doină, jazzul perioadei comuniste și jazz contemporan.

07
/06
/18

Prim dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu“, maestrul Christian Badea revine la București cu un concert excepţional, programat pe 7 şi pe 8 iunie 2018, care are în program capodopere de Ceaikovski şi Şostakovici. Solist în  Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici va fi violoncelistul Andrei Ioniţă, câştigător al Premiului I la Concursul Internațional Ceaikovski în 2015.

01
/06
/18

Concursul internațional“George Enescu” a lansat proiectul“Ce auzim când ascultăm muzică?”. Acesta își propune să descifreze într-un format destins, actual și interactiv câteva elemente din arta interpretării muzicii, în pregătirea întâlnirii cu cei 270 de tineri muzicieni, din 39 țări, care au trecut de etapa de preselecție în cadrul Concursului „George Enescu” 2018 și care își vor demonstra talentul pe scenă, la București, în perioada 1-23 septembrie a acestui an.

31
/05
/18

Seria de concerte SoNoRo Conac ajunge la finalul lunii (31 mai), în Republica Moldova, la Castelul Mimi, un important monument arhitectonic și centru viticol, înființat de Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, până la Unirea din 1918, şi apoi director al Băncii Naţionale Române.