4 Blocks, cea mai titrată miniserie europeană a momentului vine în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/4-blocks-cea-mai-titrata-miniserie-europeana-a-momentului-vine-in-romania/

„4 Blocks”, cea mai titrată miniserie europeană a momentului, va fi lansată în România, luna viitoare, de canalul de televiziune TNT. Producţia a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2017, primele două episoade fiind proiectate în cadrul secţiunii „Berlinale Special Series”.

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2017

Serialul spune o poveste despre prietenie și familie, despre trădare și vinovăție din sânul unui clan arab care trăieşte în Neukölln, un cartier mărginaş al Berlinului.

Personajul principal este Ali „Toni“ Hamady (Kida Khodr Ramadan), care, împreună cu soția sa, Kalila (Maryam Zaree), vrea să plece din cartier, părăsind astfel şi o afacere de droguri profitabilă.

Cu toate acestea, atunci când cumnatul său, Latif (Massiv), este arestat într-un raid, el este forțat să îşi protejeze familia, nedorind  să cedeze controlul fratelui său imprevizibil, Abbas (Veysel Gelin), care plănuia să devină următorul lider de clan.

Revenirea lui Vince (Frederick Lau), un vechi prieten în care simte că poate avea încredere, aduce înapoi speranța unui viitor în limitele legii, dar se pare că nu există nicio scăpare din spirala descendentă a criminalității.

Filmările serialului au avut loc în Germania, în vara anului trecut şi au durat 50 de zile.

Filmat la Berlin, cu o distribuţie formată din actori deja consacraţi, dar şi cu nou-veniţi, „4 Blocks” este primul serial german spus din perspectiva unei bande arabe.

Este o poveste brută și autentică, un portret meticulos cercetat, dar fictiv al cartierului berlinez, a crimei organizate care alimentează acest oraș hedonist, un magnet pentru nonconformiști și turiști.

Din 8 mai, „4 Blocks” va putea fi urmărit în fiecare luni, de la 22:55, la TNT.

Foto: 4 Blocks  – 4-blocks.ro

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.