427 de evenimente, în 67 de spaţii – Festivalul de Teatru de la Sibiu 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/427-de-evenimente-in-67-de-spatii-festivalul-de-teatru-de-la-sibiu-2015/

Festivalul de Teatru de la Sibiu 2015, care se va desfăşura între 12 şi 21 iunie, propune o călătorie în jurul lumii prin intermediul a 427 de evenimente din 70 de ţări, semnate de personalităţi ca Eimuntas Nekrosius, Klaus Maria Brandauer, Silviu Purcărete şi Radu Afrim şi jucate în 67 de spaţii.

Un articol de Petre Ivan|28 mai 2015

La ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu vor avea loc 427 de evenimente din 70 de ţări, în 67 de spaţii de joc, cu un public estimat la 65.000 de spectatori pe zi, după cum a declarat Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Programul celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu continuă tradiţia unei oferte culturale la cel mai înalt nivel şi propune o călătorie în jurul lumii prin intermediul unora dintre cele mai dinamice companii de teatru, printre acestea numărându-se Deutsches Theater Berlin, Teatrul Naţional din Bruxelles şi Teatr Polski Wroclaw.

De asemenea, Klaus Maria Brandauer, distins cu premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes („Mephisto” – 1981), nominalizat la premiile Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar („Out of Africa” – 1986), va fi prezent la Sibiu cu spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp/ Krapp’s last Tape”, în regia lui Peter Stein, un spectacol ce aduce un omagiu lui Samuel Beckett.

Eimuntas Nekrosius, unul dintre cei mai bine cotaţi regizori ai momentului, revine la Sibiu cu spectacolul „Cartea lui Iov/ Book of Job” al Companiei

Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Meno Fortas Theatre.

Totodată, Teatrul Naţional din Sibiu îşi întăreşte poziţia de lider prin prezenţa unor producţii semnate de Radu Afrim, Mihai Măniuţiu, Silviu Purcărete, Charles Muller şi Kazuyoshi Kushida.

La Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu vor avea loc atât spectacole outdoor, cât şi indoor, precum şi conferinţe speciale, lansări de carte, expoziţii, proiecţii de filme, ateliere, spectacole lectură, dar şi multe alte evenimente.

Chiar dacă anul trecut spuneam că nu va putea să mai crească Festivalul, iată că, faţă de 385 de evenimente anul trecut, am ajuns la 427. Am mai construit două spaţii de joc speciale. – Constantin Chiriac.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va marca 10 ani de la înfiinţarea Festivalului SoNoRo printr-un concert cu lucrări de Piotr Ilici Ceaikovski, Claude Debussy/ Jasha Heifetz, Edward Elgar, Georges Boulanger şi Johannes Brahms.

Foto: Festivalul de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac  – sibfest.ro.

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”